Weekend reset: Έτσι θα φροντίσεις τον εαυτό σου το Σαββατοκύριακο για να επιστρέψεις ανανεωμένη τη νέα εβδομάδα

Θα το κάνεις μόνη σου στο σπίτι!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Και έφτασε ξανά Παρασκευή. Αυτή η μέρα που περιμένεις πως και πως για να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς, να αφήσεις για λίγο πίσω το τρέξιμο της καθημερινότητας. Τα Σαββατοκύριακα είναι οι μέρες που αφιερώνεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς να επενδύεις λίγο περισσότερο χρόνο και στον εαυτό σου, για να είσαι έτοιμη και ανανεωμένη να υποδεχθείς την καινούργια εβδομάδα.

Πως θα γίνει αυτό; Φυσικά με self care! Αυτές οι δύο μέρες που έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και είμαστε πιο χαλαροί είναι ιδανικές για να δημιουργήσεις ένα μικρό spa στο σπίτι και να φροντίσεις τον εαυτό σου όπως του αξίζει.

self care
Unsplash+

Weekend reset: Έτσι θα φροντίσεις τον εαυτό σου το Σαββατοκύριακο για να επιστρέψεις ανανεωμένη τη νέα εβδομάδα

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για να λάμψεις! Μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο χρησιμοποίησε ένα scrub για το πρόσωπο και ένα για το σώμα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.

Ενυδάτωση

Βγαίνοντας από το μπάνιο και αφού έχεις ολοκληρώσει την απολέπιση σειρά έχει η ενυδάτωση. Και η ενυδάτωση χρειάζεται σε όλα τα σημεία του προσώπου και του σώματος αλλά και στα μαλλιά. Άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα μάσκας στα μαλλιά σου και τύλιξέ τα με μια πετσέτα. Εφάρμοσε στο πρόσωπο σου μια σούπερ ενυδατική sheet mask (δες επίσης τις 3 διαφορετικές χρήσεις μιας sheet mask) και το προϊόν που περισσέυει χρησιμοποίησέ το για το λαιμό και το ντεκολτέ. Ενυδάτωσε το υπόλοιπο σώμα με την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου για να αφαιρέσεις τη μάσκα!

Περιποιήσου τα άκρα σου

Αν θέλεις να γυρίσεις στο γραφείο πραγματικά ανανεωμένη το fresh μανικιούρ και πεντικιούρ είναι αυτό που χρειάζεσαι. Θυμήσου να κρατάς ενυδατωμένη την περιοχή γύρω από τα νύχια για να δείχνουν πάντα περιποιημένα.

Ομορφιά εκ των έσω

Η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας για αυτό αν θέλεις πραγματικά να αισθάνεσαι και να δείχνεις όμορφη πρέπει να ξεκινήσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω. Φρόντισε αυτές τις μέρες να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, να καταναλώσεις πολύ νερό και να χαρίσεις στον εαυτό σου έναν πολύωρο και ποιοτικό ύπνο.