Έτσι θα ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου μετά τα 40

Το κολλαγόνο είναι ο σύμμαχός σου στην αντιγήρανση!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash+
Unsplash+

Η επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της κι αυτό οφείλεται στη φυσική μείωση της παραγωγής κολλαγόνου που ξεκινά μετά την ηλικία των 25 ετών και γίνεται εντονότερη μετά τα 40.

Το κολλαγόνο συμβάλλει στη διατήρηση της νεανικής όψης του προσώπου και αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο ολοένα και περισσότερα skincare προϊόντα στοχεύουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. (δείτε επίσης τα μυστικά ομορφιάς πίσω από τη νεανική όψη της 43χρονης Gisele)


Έτσι θα ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου μετά τα 40

Τα συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Ρετινόλη

Το νούμερο ένα συστατικό που συμβάλλει σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλο από τη ρετινόλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ρετινόλη είναι ο προστάτης του κολλαγόνου. Πιο συγκεκριμένο αυτό το συστατικό μειώνει τα σημάδια γήρανσης, καταπολεμά την ακμή και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Πεπτίδια

Τα πεπτίδια είναι ιδανική επιλογή αν δε θέλεις να ερεθίσεις καθόλου την ευαίσθητη επιδερμίδα σου. Πρόκειται για αλυσίδες αμινοξέων γνωστές για την ιδιότητά τους να ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και να καθυστερούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Αντηλιακό

Η ηλιακή ακτινοβολία φέρει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη γήρανση της επιδερμίδας. Επιπλέον, οι ακτίνες UV προκαλούν βλάβες στο κολλαγόνο του δέρματος κάτι που επίσης οδηγεί στην πρόωρη γήρανση. Το αντηλιακό προστατεύει την επιδερμίδα από αυτές τις βλάβες συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του κολλαγόνου.

Τροφές που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο ανήκει στην κατηγορία των πρωτεϊνών και υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή του. Μερικές από αυτές τις τροφές είναι ο σολομός, τα εσπεριδοειδή, τα αυγά και τα φασόλια.