Διπλός καθαρισμός προσώπου: Τί είναι και γιατί πρέπει να τον εντάξεις στη ρουτίνα σου

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι το πιο σημαντικό βήμα για ένα καθαρό και υγιές δέρμα.

Unsplash
Unsplash

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικός για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές. Όταν το δέρμα είναι απόλυτα καθαρό τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν θα εισχωρήσουν βαθύτερα και θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. (δες εδώ την clean skincare ρουτίνα για να πετύχεις το απόλυτο glass skin)

Ο διπλός καθαρισμός έχει καθιερωθεί τα τελαυταία χρόνια στο skincare και όλοι οι experts υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητος για να είναι κανείς σίγουρος ότι δεν υπάρχουν στο πρόσωπό του υπολείμματα μακιγιάζ, αντηλιακού ή ρύπων.

Ιωσηφίδου Ελένη

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;

Ο διπλός καθαρισμός ή αλλιώς double cleansing είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του. Είναι δύο διαφορετικά στάδια καθαρισμού του προσώπου με δύο διαφορετικά προϊόντα. Το πρώτο step αφορά την αφαίρεση του μακιγιάζ, των προϊόντων skincare, των ρύπων, του αντηλιακού και του περιττού σμήγματος. Αν δεν απομακρύνουμε όλα αυτά από το πρόσωπο, δεν είναι εφικτό να περάσουμε στον καθαρισμό της επίδερμας που είναι το δεύτερο step.

Η διαδικασία

Βήμα πρώτο

Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ντεμακιγιάζ κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο. Το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει ως βάση κάποιο έλαιο ή να είναι σε μορφή balm κι αυτό γιατί ένα προϊόν με λάδι έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει το περιττό σμήγμα από το δέρμα και οποιοδήποτε προϊόν έχει λιπαρή υφή. Κάνουμε μασάζ για μερικά λεπτά και επιμένουμε στα σημεία του προσώπου που εμφανίζουν περισσότερη λιπαρότητα. Στη συνέχεια βρέχουμε μια πετσέτα με χλιαρό νερό και αφαιρούμε από το πρόσωπο όλα τα προϊόντα.

Βήμα δεύτερο

Αφού έχουμε αφαιρέσει όλα τα προϊόντα από το πρόσωπο περνάμε στον καθαρισμό της επιδερμίδας αυτής καθαυτής. Χρησιμοποιούμε ένα αφρώδες καθαριστικό προσώπου με βάση το νερό, με μια μικρή ποσότητα κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και επιμένουμε ξανά στα πιο λιπαρά σημεία όπως είναι η ζώνη Τ. Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε με μία καθαρή και στεγνή πετσέτα.

Πότε κάνουμε διπλό καθαρισμό;

To double cleansing αποσκοπεί στην απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων από την επιδερμίδα γι' αυτό η ιδανική στιγμή της ημέρας για διπλό καθαρισμό είναι το βράδυ.

@jasminnlily_ double cleansing routine ???????? @SKIN1004 Official ad using the Centella cleansing oil & centella ampule cleanser #doublecleansing ♬ original sound - wisdm.mari