Sleek bun: Πως θα πετύχεις το αγαπημένο χτένισμα της Hailey Bieber

Το sleek bun είναι το χτένισμα που επιλέγουν οι celebrities για να μεταμορφώσουν μια bad hair day.

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Σου έχει τύχει να ξυπνήσεις ένα πρωί και να διαπιστώσεις ότι είναι μια κακή μέρα για τα μαλλιά σου; Είναι από αυτές τις φορές που αισθάνεσαι πως ότι κι αν κάνεις εξακολουθείς να δείχνεις αχτένιστη και κάπως απεριποίητη; Σίγουρα σου έχει τύχει να πρέπει να φύγεις από το σπίτι ενώ δεν προλαβαίνεις να λουστείς. Και δίχως αμφιβολία υπάρχουν μέρες που απλά βαριέσαι να φτιάξεις τα μαλλιά σου ή δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις θερμότητα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το βέβαιο είναι ότι θα έρθουν στιγμές που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις μια #badhairday και το sleek bun είναι το πιο εύκολο και γρήγορο χτένισμα για αυτές τις ημέρες. (δες εδώ πως θα υιοθετήσεις το big blowout hair με λίγες κινήσεις)


Ιωσηφίδου Ελένη

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να πετύχεις το sleek bun

Δώσε το σωστό σχήμα στα μαλλιά σου

Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση και φρόντισε η χωρίστρα σου να είναι ευθεία. Αυτό είναι το πρώτο και πολύ βασικό βήμα για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου τη σωστή κατεύθυνση.

Χρησιμοποίησε το κατάλληλο προϊόν

Αυτό το ιδίαιτερα shiny αποτέλεσμα αυτού του χτενίσματος προκύπτει κυρίως από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται. Διάλεξε ένα έλαιο μαλλιών που να λειτουργεί κα ως θεραπεία. Άπλωσε το καλά δίνοντας έμφαση στις ρίζες και τα μήκη.

Χτένισε καλά τα μαλλιά σου

Αν παρατηρήσεις αυτόν τον κότσο θα δεις ότι τα μαλλιά έχουν όλα την ίδια κατεύθυνση, είναι λεία και καλοχτενισμένα. Αφιέρωσε μερικά λεπτά ώστε να δημιουργήσεις το sleek εφέ χτενίζοντας τα μαλλιά σου με μια μικρή βούρτσα με φυσική τρίχα.

Φρόντισε να πιάσεις τα μαλλιά σου σφιχτά

Τόσο για να κρατήσει το χτένισμά σου όσο και για να διατηρήσεις το sleek εφέ είναι σημαντικό τα μαλλιά να είναι σφιχτά δεμένα. Για αρχή πιάσε τα μαλλιά σου σε μία χαμηλήαλογοουρά. Στριφογύρισε την αλογοουρά σου γύρω από το λαστιχάκι και πιάσε τον κότσο με ένα scrunchie. Στερέωσε το χτένισμα με μερικά τσιμπιδάκια.

Τελειοποίησε τον κότσο

Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία, ψέκασε με ένα σπρέι κρατήματος και χτένισε απαλά αν έχει χαλάσει το σχήμα ή η χωρίστρα.