Τέσσερα makeup tips για το πιο λαμπερό μακιγιάζ

Αν ονειρεύεσαι να αποκτήσεις επιδερμίδα που ακτινοβολεί φως παρακάτω θα βρεις μερικά εύκολα makeup tips για να το πετύχεις.

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Η λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα είναι αυτό που επιθυμεί κάθε γυναίκα. Η λάμψη όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η διατροφή, η σωστή περιποίηση και το γενικότερο lifestyle ενός ανθρώπου. (δες εδώ πως θα δημιουργήσεις ένα φυσικό μακιγιάζ μετά τα 40)

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά makeup tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το πιο λαμπερό μακιγιάζ σε λίγα μόνο βήματα.

Ιωσηφίδου Ελένη

Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το βασικότερο βήμα για ένα λαμπερό μακιγιάζ

Ότι προϊόντα κι αν χρησιμποποιήσεις, η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα σου πριν το μακιγιάζ, δε θα δείχνει λαμπερό. Ενσωμάτωσε την Κορεάτικη φιλοσοφία στη ρουτίνα σου και κάνε layering ενυδατικών προϊόντων και συστατικών. Ξεκίνησε με ένα ενυδατικό τόνερ, συνέχισε με έναν ορό και κλείδωσε την υγρασία με μία ενυδατική κρέμα. Περίμενε μερικά λεπτά μετά την εφαρμογή κάθε προϊόντος πριν συνεχίσεις στο επόμενο βήμα.


Δώσε φως στο πρόσωπό σου

Πριν εφαρμόσεις το foundation χρησιμοποίησε ένα highlighter για να φωτίσεις τα σημεία του προσώπου που το χρειάζονται. Αυτά μπορεί να είναι τα ζυγωματικά, η κορυφή της μύτης αλλά και η περιοχή κάτω απο τα μάτια. Απλώνοντας highlighter σε αυτά τα σημεία πριν τη βάση, θα δώσεις στο πρόσωπο μια πολύ φυσική λάμψη, σα να ακτινοβολεί η επιδερμίδα σου κάτω από το foundation.

Πρόσθεσε λάμψη στα προϊόντα σου

Ανάμειξε στο χέρι σου μερικές σταγόνες υγρού highlighter με το foundation που θα χρησιμοποιήσεις. Στη συνέχεια άπλωσε το ομοιόμορφα στην επιδερμίδα σου. Θα δεις το πρόσωπο σου να λάμπει διακριτικά χωρίς να φαίνεται σα να έχεις απλώσει highlighter σε όλο σου το πρόσωπο. Αν δε χρησιμοποιείς foundation μπορείς να κάνεις το ίδιο με την ενυδατική σου κρέμα.

Κλείδωσε τη λάμψη στην επιδερμίδα σου

Πριν ολοκληρώσεις το μακιγιάζ χρησιμοποίησε ένα highlighter σε μορφή πούδρας και πέρασε το ξανά από τα σημεία που θέλεις να φωτίσεις. Τέλος, ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα fixing spray που χαρίζει λαμπερό φινίρισμα.