Η γη της ελιάς: Χτυπάει τον πατέρα της και την χωρίζει - «Μπλέξαμε πολύ άσχημα»

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στα νέα επεισόδια της σειράς Η γη της ελιάς, η Αντιγόνη ανοίγει την καρδιά της στην Ιουλία και την παίρνει με το μέρος της, ενώ τόσο ο Ισίδωρος όσο και η Ιουλία την καλύπτουν και δεν λένε στον Μάνο και τη Μαρίνα τον πραγματικό λόγο που γύρισε. Την ίδια στιγμή, η Νόρα προσπαθεί να έρθει κοντά με τη Φιλιώ για να πετύχει τα σχέδιά της, ενώ η σχέση του Δημοσθένη με τον Παρασκευά φτάνει στα άκρα…

Αναλυτικά τα νέα επεισόδια της σειράς Η γη της ελιάς

Επεισόδιο 7 30/9

Ο Ισίδωρος είναι πάρα πολύ ταραγμένος όταν μαθαίνει από την Αντιγόνη την καθαρή αλήθεια: «Δεν θα ξαναγυρίσω στο Λονδίνο. Παραιτήθηκα από το νοσοκομείο και θα μείνω μόνιμα στην Ελλάδα για να είμαι κοντά στην κόρη μου. Δεν θα την ξαναφήσω πότε», του λέει αποφασισμένη. Στο μεταξύ, ο Μάνος και η Μαρίνα δεν γνωρίζουν τίποτα για τα σχέδιά της και αμέριμνοι την αφήνουν να είναι μαζί με την Αγγελική.

Την ίδια ώρα ο Μιλτιάδης είναι στο κελί, όπου φτάνει η ώρα να απολογηθεί. Ο Λυκούργος προβληματισμένος τον επισκέπτεται: «Είσαι έτοιμος;», του λέει και Μιλτιάδης του απαντάει θετικά. Ολοι είναι αναστατωμένη, αλλά περισσότερο η Βασιλική και η Χάιδω, η οποία αγωνιά για την τύχη του: «Πες μου Λυκούργε, υπάρχει περίπτωση να μπει φυλακή;», τον ρωτάει και ο Λυκούργος της εκφράζει τους φόβους του: «Μπλέξαμε πολύ άσχημα. Ο εισαγγελέας το έχει πάρει προσωπικά να τον βάλει φυλακή». Ο Μιλτιάδης απολογείται και την ίδια στιγμή η αστυνομία ψάχνει παντού για να βρει την κοπέλα η οποία δέχθηκε επίθεση, αλλά δεν κατορθώνει να την εντοπίσει: «Αν τον καταδικάσουν θα είναι άδικο», λέει η Βασιλική.

Την ίδια ώρα, ο Κουράκος και η Αριάδνη έρχονται όλο και πιο κοντά και ο έρωτάς τους δυναμώνει. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Νόρα βρίσκει ευκαιρία και πλησιάζει τη Φιλιώ, την οποία προσπαθεί να χειραγωγήσει για να πετύχει τους σκοτεινούς σκοπούς της. Στο μεταξύ, η Σοφία θέλοντας να εξαλείψει κάθε πιθανότητα να τα ξαναβρεί ο Κωνσταντίνος με την Ισμήνη, πηγαίνει στον ινστιτούτο της και αρχίζει να της πετάει σπόντες για την υποτιθέμενη στενή σχέση της με τον Κωνσταντίνο.

Από την άλλη, ο Παρασκευάς με τον Δημοσθένη δεν βρίσκουν κανένα τρόπο να συνεννοηθούν και εξαιτίας της Ειρήνης έρχονται σε αντιπαράθεση. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν μένουν μόνο στα λόγια. Η κατάσταση ξεφεύγει εντελώς, ξεσπάει άγριο ξύλο και αρχίζουν να πέφτουν κανονικά μπουνιές, με τον Παρασκευά να χτυπάει κι εκείνος τον εν δυνάμει πεθερό του.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό - Αφροδίτη και Μιχάλης γίνονται ζευγάρι!

Επεισόδιο 8 1/10

Μάλιστα ο εκνευρισμός του είναι τόσο μεγάλος, που ενώ περνάνε ώρες μετά τον τσακωμό, εκείνος δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για την μπουνιά που έριξε στον Δημοσθένη: «Δεν φταίω. Εφτασα στα όρια και εξάλλου εκείνος σήκωσε το χέρι του και με χτύπησε πρώτος», ισχυρίζεται. Την ίδια στιγμή, η Ισμήνη μετά από την επίσκεψη μάλιστα της Σοφίας, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει κι εκείνη τη δική της ζωή: «Θα πρέπει να δω κι εγώ το μέλλον μου. Ετσι κι αλλιώς και ο Κωνσταντίνος έχει κάνει το επόμενο βήμα, κατά τα λεγόμενα της γραμματέας του», μονολογεί, αλλά δεν δείχνει χαρούμενη γι’ αυτό.

Παράλληλα, ο Πότης και η Αννα αποφασίζουν να πάνε στον γιατρό. Το ζευγάρι επισκέπτεται τον γυναικολόγο για να μάθει πώς πάει η εγκυμοσύνη, αλλά διαπιστώνουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τον γιατρό, κάτι που τους δημιουργεί ανασφάλεια. «Δεν πάμε να φύγουμε; Δεν αισθάνομαι και πολύ καλά μ’ αυτόν», λέει η Αννα. Την ίδια στιγμή, ο Λυκούργος συναντάει τον Κωνσταντίνο και του λέει τι έχει συμβεί: «Πήγε η δικιά σου επίτηδες στο ινστιτούτο της Ισμήνης και της πέταγε σπόντες για τη σχέση σας και τον έρωτά σας. Κοίτα, Κωνσταντίνε, δεν είναι πράγματα αυτά», του τονίζει και ο Κωνσταντίνος γίνεται έξαλλος με τη Σοφία.

Ωστόσο η Αντιγόνη, αποφασισμένη να διεκδικήσει την Αγγελική, προσπαθεί να βρει «συμμάχους» για να πει τον πόνο της, αλλά και για να τη στηρίξουν όταν και αν χρειαστεί. Ετσι πηγαίνει και ανοίγει την καρδιά της στην Ιουλία και κλαίγοντας της λέει: «Κατάλαβέ με εσύ τουλάχιστον. Οφείλω να τη διεκδικήσω». Η Ιουλία, που έχει περάσει κάτι σχεδόν ανάλογο με την Αριάδνη, λυγίζει. Αγκαλιάζει την Αντιγόνη που σπαρακτικά της λέει: «Το παιδί μου θέλω». Ετσι παίρνει την Ιουλία με το μέρος της, ενώ την ίδια ώρα ο Ισίδωρος θεωρεί απαράδεκτο που ο Μάνος και η Μαρίνα έχουν πλήρη άγνοια: «Δηλαδή εμείς έχουμε γίνει συνένοχοι σ’ αυτή την ιστορία. Δεν γίνεται να αφήσουμε τον Μάνο και τη Μαρίνα να πιστεύουν ότι όλα είναι καλά. Δεν καταλαβαίνεις ότι θα διαλυθούν; Την Αγγελική την έχουν σαν παιδί τους», αναφέρει στην Ιουλία.

Στο μεταξύ, η Αριάδνη αποφασίζει να μιλήσει στον πατέρα της για τα αισθηματικά της, χωρίς όμως να του αποκαλύψει λεπτομέρειες και κυρίως το πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένη: «Και για να μην έχεις ακόμα αμφιβολίες, Χρήστος δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στην ζωή μου ούτε στο μυαλό μου ούτε στην καρδιά μου. Τέλος! Υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή μου που με κάνει ευτυχισμένη, αλλά μη με ρωτήσεις τι και ποιος γιατί δεν θα σου πω», είναι τα λόγια της και ο Στάθης πέφτει από τα σύννεφα.

Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος μετά από όσα του αποκάλυψε ο Λυκούργος, έξαλλος βρίσκει τη Σοφία και την απολύει με άσχημο τρόπο και παράλληλα συνειδητοποιεί ότι τελικά η Ισμήνη είχε δίκιο από την αρχή που δεν της είχε εμπιστοσύνη. Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και ο Παρασκευάς ζητάει από την Ειρήνη να χωρίσουν.

Δείτε επίσης: Ισμήνη και Κωνσταντίνος ξανά μαζί - «Ήρθα να σου ζητήσω συγγνώμη»

Επεισόδιο 9 3/10

Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος και η Ιουλία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς αναγκάζονται να κρύψουν από τον Μάνο και τη Μαρίνα τις αληθινές προθέσεις της Αντιγόνης, ενώ εκείνη εκμεταλλεύεται την απουσία της Μαρίνας και πλησιάζει ξανά τη μικρή Αγγελική. Στο μεταξύ, η Αφροδίτη ετοιμάζει ταξίδι με τον Χρήστο για να περάσουν λίγες ξένοιαστες μέρες σαν ζευγάρι, αλλά η Αφροδίτη χωρίς να ρωτήσει, βλέπει την Ειρήνη και της προτείνει: «Να σου πω φιλενάδα, γιατί δεν παίρνεις και τον Παρασκευά και έρθετε μαζί μας ταξίδι στο Μονακό, την Κυανή Ακτή και το Σεν Τροπέ; Θα ξεφύγετε από τα προβλήματά σας και θα περάσουμε τέλεια», της λέει και η Ειρήνη συμφωνεί.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μιχάλης εξομολογείται στον Αποστόλη: «Δεν ξέρω. Αισθάνομαι ότι δεν είμαι πια ερωτευμένος με τη Νόρα, αλλά δεν μπορώ να κάνω πίσω. Πρέπει να προχωρήσω στον γάμο. Εχω δώσει τον λόγο μου και ντρέπομαι τους γονείς της», του λέει. Ο Στάθης από την ώρα που του μίλησε η Αριάδνη, βρίσκεται «σε αναμμένα κάρβουνα» και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει πληροφορίες για τη νέα σχέση της, αλλά μάταια, ενώ ο Λυκούργος ενημερώνει την Ισμήνη πως ο Κωνσταντίνος απέλυσε τη Σοφία. Τέλος, μια αναποδιά της τελευταίας στιγμής παρατείνει τις ώρες αγωνίας του Μιλτιάδη.