Άγιος Έρωτας: Spoiler από την Ταμίλα Κουλίεβα - «Όταν η Θάλεια μάθει για την σχέση του άντρα της με την Χριστίνα...»

«Αυτός που παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση είναι ο πατήρ Νικόλαος»

tamillakulievaofficial/Instagram

Η Ταμίλα Κουλίεβα δεν είναι μόνο ταλαντούχα, αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια. Αυτό που τη διακρίνει είναι η ευγένεια και ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας της. Και παρόλο που είναι αθόρυβη στην προσωπική της ζωή, η καλλιτεχνική της φύση είναι τόσο έντονη που είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Τη φετινή σεζόν με την ιδιότητα της ηθοποιού ξεκινάει το νέο της τηλεοπτικό ταξίδι μέσα από τη δραματική σειρά «Αγιος έρωτας» στον ALPHA, ενώ παράλληλα συνεχίζει ακάθεκτη με τη θεατρική παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή», την οποία σκηνοθετεί.

Η συνέντευξη της Ματίλα Κουλίεβα για τον Άγιο Έρωτα

Υστερα από τους «Παγιδευμένους» επιστρέφετε τη φετινή σεζόν με μια ακόμη σειρά αξιώσεων, τον «Αγιο έρωτα» για το οποίο έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες. Ποιο είναι το ατού της σειράς κατά τη γνώμη σας;

«Δεν είναι ένα πράγμα. Διαπραγματεύεται έναν έρωτα απαγορευμένο, έχει πολύ δυνατή πλοκή και δραματουργικά αυτή η ιστορία τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ταυτόχρονα όλοι οι ηθοποιοί δουλεύουν με λεπτομέρεια την ψυχολογία του κάθε ρόλου και τις εναλλακτικές που έχουν στην κάθε σκηνή. Μεγάλο ατού είναι επίσης οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες γιατί και τα δύο συνεργεία μας είναι από τα καλύτερα τιμ που έχω συναντήσει. Και το τεχνικό και σκηνοθετικό επιτελείο είναι επαγγελματίες στο μέγιστο. Επίσης θεωρώ ότι το κάστινγκ είναι εξίσου πολύ επιτυχημένο».

Πού γίνονται τα γυρίσματα;

«Στο Χαϊδάρι, που αποτελεί το ένα μέρος του σκηνικού της κωμόπολής μας που είναι η Στέρνα, στην Κηφισιά, το Γαλαξίδι, το Ντράφι, το Μαρκόπουλο. Είναι μεγάλες οι αποστάσεις, αλλά οι φυσικοί χώροι έχουν άλλη γοητεία και αξίζει τον κόπο γιατί όλοι χαιρόμαστε όταν το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια».

Πάντως είστε και… γουρλού. Πάντα πάνε καλά οι σειρές στις οποίες πρωταγωνιστείτε.

«Μου το έχουν ξαναπεί. Αυτή η δουλειά είναι πολύ προσεγμένη από όλους όσοι εργάζονται γι’ αυτήν. Ο καθένας από το δικό πόστο κάνει το καλύτερο δυνατό με πολλή διάθεση. Προσέχουμε και την τελευταία λεπτομέρεια γιατί δεν είναι εύκολο να γυρίζεις καθημερινή σειρά εποχής και μάλιστα σε φυσικούς χώρους. Η εικόνα για να πετύχει πρέπει να είμαστε ταυτόχρονα όλοι συνεπείς. Είναι η σκηνογραφία, το ενδυματολογικό, το κείμενο, η ομιλία και, όσον αφορά εμάς τους ηθοποιούς, η στάση του σώματος και η εκφορά του λόγου. Πλάθουμε μια εικόνα της δεκαετίας του ’50 και η δυσκολία είναι μεγάλη γιατί δεν έχουμε ζήσει καν αυτή την εποχή. Ηταν τόσο διαφορετικά τα ήθη, τα έθιμα, οι αξίες, τα στεγανά, οι κοινωνικές προκαταλήψεις. Φανταστείτε ότι η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα. Πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το γεγονός, όταν συμβεί στη σειρά».

Πείτε μας για τον ρόλο σας, αυτόν της Θάλειας. Είναι η κλασική γυναίκα που προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο το σπιτικό της παρά τις παθογένειές του;

«Η αλήθεια είναι με τη νέα μου ηρωίδα δεν γνωριζόμαστε ακόμη πολύ καλά. Υπήρχε ένα διάστημα στα πρώτα γυρίσματα που προσπαθούσα να τη βρω και να την καταλάβω. Γιατί από τη μια υπάρχουν πράγματα πολύ κατανοητά για τη θέση της γυναίκας που δεν έχει αλλάξει πολύ στο σήμερα, και από την άλλη προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη κι αυτό είναι πολύ σεβαστό. Και ίσως δίνει κι ένα μήνυμα που λείπει στις μέρες μας, που αφορά στην ανάγκη τού να μένουν οι οικογένειες ενωμένες. Ταυτόχρονα η Θάλεια, τουλάχιστον όπως την προσεγγίζω εγώ, έχει τη δυνατότητα να δείξει την προσωπικότητά της. Εχει λόγο και δεν είναι άβουλη. Ωστόσο, από την άλλη υπάρχουν και τα στερεότυπα της εποχής. Είναι επίσης πολύ αθώα ψυχή κι έχει μέσα της καλοσύνη. Δεν μπορώ να βρω σκοτεινή πλευρά της».

Τις έχει όλες η Χριστίνα, η επιστήθια φίλη της που είναι ερωμένη του άντρα της.

«Είναι τόσο καλή η χημεία μας με την Κατερίνα Παπουτσάκη. Αγαπώ να έχουμε μαζί σκηνές και είναι τόσο αστείο που αυτό που συμβαίνει στη σειρά γιατί είναι εντελώς αντίθετο από αυτό γίνεται στη ζωή. Εχουμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν και η σχέση μας είναι άκρως αγαπησιάρικη. Η Χριστίνα έχει έναν κακό εαυτό, αλλά μέσα της έχει παράλληλα μια ρωγμή. Η Θάλεια είναι φίλη της, την αγαπάει, τη συμπαθεί, όμως την προδίδει. Δεν μου αρέσει να κρίνω τους ανθρώπους. Ολες οι συμπεριφορές έχουν μια αιτία».

Δείτε επίσης spoiler: Ερωτικές φωτογραφίες Χριστίνας και Παύλου στα χέρια του Παπα-Νικόλα! Μαθαίνει για τον παράνομο δεσμό τους

Η Θάλεια βάζει ντετέκτιβ για να δει πού πηγαίνει ο άντρας της. Ετσι θα ανακαλύψει τη σχέση τους;

«Οχι, θα αργήσει να τη μάθει. Ομως αυτή της η κίνηση θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Αυτός που παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση είναι ο πάτερ Νικόλαος που βλέπει τις φωτογραφίες του Παύλου με τη Χριστίνα».

tamillakulievaofficial/Instagram

Οταν το μάθει όμως η Θάλεια, για εκείνη θα είναι τεράστια προδοσία.

«Ναι, γιατί είναι δύο άνθρωποι που αγαπάει κι έχει επενδύσει σε αυτούς συναισθητικά. Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι τεράστιο το πλήγμα. Το κουβαλάς».

Πώς είναι η συζυγική σχέση του Παύλου και της Θάλειας;

«Είναι πολύ καλή στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου γάμου. Εχουν κοινές έγνοιες, καθημερινότητα, παιδιά, σπίτι, κοινωνική θέση με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πιστεύω ότι η Θάλεια τον θέλει και είναι από επιλογή με αυτόν τον άνθρωπο».

Γίνεται κάποιες φορές βίαιος;

«Προς το παρόν δεν έχω συναντήσει ακόμη σεναριακά τέτοιες συμπεριφορές του. Ενα χαστούκι θα δοθεί κάποια στιγμή, αν και ο Δημήτρης Παπανικολάου που υποδύεται τον Παύλο είναι γλυκύτατος».

Ο Παύλος ήταν φτωχός. Η Θάλεια τον ανέδειξε οικονομικά και κοινωνικά. Και παρόλο που και ο ίδιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια δεν δέχεται τον Αργύρη, τον αγαπημένο της μικρής του κόρης, της Χλόης.

«Οι άνθρωποι που αποκτούν εξουσία και δεν είναι από τζάκι δεν θα δείξουν ποτέ κατανόηση. Είναι όπως οι νεόπλουτοι στην εποχή μας. Ο Παύλος θέλει να ξορκίσει εκείνα τα χρόνια και να κρύψει την καταγωγή του».

Η στάση της Θάλειας για τον Αργύρη ποια είναι;

«Δεν τον θέλει. Τον θεωρεί κατώτερο. Δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο και η κόρη της είναι ακόμη μικρή και πηγαίνει στο σχολείο. Ονειρεύεται για εκείνη ένα διαφορετικό μέλλον».

Και για την άλλη της κόρη, τη Σοφία;

«Είναι μια κοπέλα της παντρειάς κι ετοιμάζει τον γάμο της. Η Θάλεια έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλα της τα παιδιά. Δεν τα ξεχωρίζει. Ούτε μπορώ να πω ότι έχει περισσότερη αδυναμία σε κάποιο».

Γιατί η Σοφία ζηλεύει τόσο πολύ τη Χλόη;

«Επειδή ο Παύλος έχει στη Χλόη τρελή αδυναμία και δεν έχει τη συναισθηματική μόρφωση για να μην το δείχνει τόσο πολύ. Η Θάλεια παίζει με έναν τρόπο τον ρόλο του πυροσβέστη προσπαθώντας να στρογγυλέψει τις γωνίες».

Πάντως η Θάλεια δείχνει να είναι καθαρός χαρακτήρας.

«Πράγματι. Δεν έχει πίσω κείμενο. Το λέει και η ίδια ότι είναι ευκολόπιστη, όμως θέλει να βλέπει το καλό στους ανθρώπους. Αυτή είναι η αρχική της πρόθεση και δεν θα σκεφτεί κάτι αρνητικό για τον άλλον».

Θα διεκδικήσει τα δικά της θέλω;

«Βέβαια και θα τα διεκδικήσει. Δεν θα μείνει άπραγη ούτε θεατής των γεγονότων. Δεν ξέρω ποια θα είναι η στάση της όταν μάθει την προδοσία της Χριστίνας και πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους. Ομως υποθέτω πως τελείωσαν οι ωραίες στιγμές μεταξύ τους και οι περίπατοι στα γραφικά σοκάκια (γελάει)».

tamillakulievaofficial/Instagram

Και ο πάτερ Νικόλαος έχει τα δικά του μυστικά και η άφιξή του στη Στέρνα μόνο αναστάτωση θα φέρει.

«Έτσι είναι και δραματουργική η σειρά μας έχει μεγάλη απόκλιση από το “Αγγιγμα ψυχής”, γιατί εδώ δεν έχουμε απλά μια ερωτική ιστορία που ένας ιερωμένος ερωτεύεται μια κοπέλα. Υπάρχει ένα παρελθόν και ο πάτερ Νικόλαος έρχεται να λύσει κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον βιασμό της αδελφής του που την ώθησε στην αυτοκτονία. Επιδιώκει να μάθει την αλήθεια για να λυτρωθούν κι εκείνος και η μητέρα του».

Δείτε επίσης αποκλειστικό για τον Άγιο Έρωτα: Η Χλόη χαλάει το γάμο της αδερφής της - Το σκάει με τον Αργύρη και ο Παύλος τρελαίνεται

Εκτός όμως από τη σειρά, έχετε και θεατρικές υποχρεώσεις καθώς συνεχίζει και η παιδική παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή», την οποία σκηνοθετείτε και έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

«Τον Οκτώβριο θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσουμε στο θέατρο Ριάλτο από τον Νοέμβριο. “Η Μάσα” έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Είναι ωραία μορφή κι εκείνη και οι χαρακτήρες του παραμυθιού και όλοι μαζί αποτελούν έναν ωραίο αγωγό για να περάσεις μηνύματα στα παιδιά. Η Μάσα είναι κι εκείνη ένα ζαβολιάρικο παιδί και θα την ακούσουν πιο εύκολα οι μικροί θεατές. Φτιάξαμε μια ωραία παράσταση που είναι διασκεδαστική και με πολύ υπόγειο τρόπο τα παιδιά λαμβάνουν μηνύματα. Επίσης ακούν στην παράσταση κλασικά ακούσματα, ενώ έχει γραφτεί και πρωτότυπη μουσική. Επί σκηνής είναι οι Τάσος Αθανασέλος, Βασιλική Ζαφειρίου, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κριστάνα Καρρίκι, Ολια Μήτσιου, Χρύσα Μπολλάτι, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου».

Πάντως, δύσκολο κοινό τα παιδιά.

«Δεν χαρίζεται με τίποτα. Πρέπει να είσαι ειλικρινής, να λες μόνο την αλήθεια, να βρεις τρόπο να υπάρχει θεατρική αφήγηση που να έχει ενδιαφέρον και να τα παρασύρεις σε αυτή την πραγματικότητα που έχεις φτιάξει για εκείνα. Είναι οι πιο δύσκολοι θεατές γιατί αντιδρούν εκείνη τη στιγμή».

Φαντάζομαι ότι σας συγκινεί και το γεγονός ότι είναι ένα παραμύθι της πατρίδας σας.

«Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός γεφυρώνει, ενώνει και δεν έχει σύνορα. Κι αυτό είναι μια πολύ σημαντική αποστολή του που δεν πρέπει να έχει στερεότυπα και στεγανά».