Ηλέκτρα (27/9): «Πες μας πώς τα ξαναβρήκατε;» - Επανασύνδεση για αγαπημένο ζευγάρι της σειράς

Τι θα συμβεί στο νέο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου παίζει η Ηλέκτρα στο κανάλι της ΕΡΤ, με ολοκαίνουριο επεισόδιο για το κλείσιμο της εβδομάδας. Σε αυτό θα δούμε την πρωταγωνίστρια και τον Παύλο σε μία "τελευταία" συνάντηση, όπου θα ανακαλύψουν την αλήθεια για την Νεφέλη.

Τι θα δούμε σήμερα, Παρασκευή 27/9, στην Ηλέκτρα - Επεισόδιο 15

Ο Παύλος ζητά από την Ηλέκτρα να συναντηθούν για να βάλουν μια τελεία στη σχέση τους, όμως σύντομα θα καταλάβουν πως η Νεφέλη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λίγο μετά που έμαθε για τη σχέση τους. Το πρώην ζευγάρι συγκλονίζεται αφού καταλαβαίνει πως η σχέση τους δεν είναι κρυφή. Προσπαθούν λοιπόν οι επόμενες κινήσεις τους να είναι προσεγμένες προκειμένου να σώσουν την αθωότητα της Νεφέλης που είναι υποταγμένη στα συναισθήματά της για τον Παύλο και να γίνει ο γάμος τους αναίμακτα και χωρίς να κινηθούν υποψίες από τον οποιονδήποτε. Στόχος και των δύο είναι να ευτυχήσει η κοπέλα...

Δείτε επίσης: Ο Γιατρός: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο απόψε 27/9 - Η αποκάλυψη της εγκυμοσύνης και οι συγκλονιστικές ιστορίες

Οι εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας

Λίγο πριν τον γάμο της Νεφέλης με τον Παύλο, η Ηλέκτρα φτάνει στα όριά της με τον μέλλοντα άντρα της κόρης της. Η φυγή του θα προβληματίζει όλους. Προβληματισμένος όμως θα είναι και ο Νικόλας μετά την αποκάλυψη της Αγνής.

Η Τιτίκα τα καταφέρνει εκεί που αποτυγχάνει η Δόμνα και κάνει τη Δέσπω να της ανοιχτεί, φέρνοντας στο φως μια νέα πληροφορία. Η Αγνή αποφασίζει να πραγματοποιήσει μια τελευταία επιθυμία του Νικόλα. Την τροπή όμως που θα πάρουν τα πράγματα, δεν τη φανταζόταν ούτε η ίδια. Η Ηλέκτρα και ο Παύλος προετοιμάζουν το σκηνικό για την πρόταση γάμου στη Νεφέλη. Η Ηλέκτρα τον κατηγορεί πως έχασε τον εαυτό του και τον ρομαντισμό του. «Δεν ήσουν έτσι όταν γνωριστήκαμε. Αλλον άντρα γνώρισα εγώ και δυστυχώς ερωτεύτηκα και άλλον έχω τώρα απέναντί μου. Δεν έπρεπε να έχω πιστέψει τα λόγια σου, δεν άξιζες την αγάπη μου», του λέει με θυμό, όμως εκείνος για να την ησυχάσει, αρχίζει να της απαγγέλει ποίηση. Οι σπίθες του παρελθόντος φουντώνουν ξανά μεταξύ τους. Στο μεταξύ, η Φιλιώ ξυπνά και βρίσκει την κούνια του μωρού άδεια…

Ο Σωτήρης διαβάζει ένα άρθρο στην εφημερίδα που τον αφορά, βγαίνει εκτός εαυτού και έρχεται αντιμέτωπος με την Ηλέκτρα, που την κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό. Τα πράγματα βγαίνουν εκτός ορίων όταν η Ηλέκτρα του λέει: «Σωτήρη, σου το λέω αλήθεια, δεν ξέρω ποιος το έκανε, αλλά θα τον βρω… και θα του σφίξω το χέρι». Ο Βρεττός προσπαθεί να μάθει από τη Δόμνα τι κρύβει και θέλει να βρει την αλήθεια για τον Φανούρη, αλλά η Δόμνα έχει πολύ καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Σκέφτεται πως ίσως πρέπει να πάρει την απόφαση να τα μοιραστεί με τον άντρα της, αλλά την ίδια στιγμή το μετανιώνει.

Ο Μπόγρης προτείνει την έσχατη λύση στην Αγνή, προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα φράγκα της Ελβετίας, ενώ ο Βρεττός μοιάζει να είναι πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου του θανάτου του Φανούρη. Αντίθετα, η Νεφέλη δεν δείχνει να έχει βρει τις λύσεις σε όσα την απασχολούν. Για την ακρίβεια μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει από τα νεύρα της. Από τη μια το άγχος για τον επερχόμενο γάμο της με τον Παύλο, από την άλλη η απροσδόκητη επιστροφή του Βλάση, με τον οποίο «τρώγονταν» από μικρά συνέχεια.

Η Αγνή θα περάσει τη νύχτα στο προαύλιο με τον Νικόλα. «Νιώθω περίεργα μαζί σου. Είναι σαν να σε ξέρω, σαν να είσαι κομμάτι της ζωής μου με κάποιον τρόπο», θα της εξομολογηθεί. Ομως έχει και η Αγνή μια εξομολόγηση να κάνει. Μια εξομολόγηση που θα φέρει τα πάνω-κάτω στο ήδη ταραγμένο μυαλό του Νικόλα, αφού η Αγνή είναι μια γυναίκα που γνωρίζει πολύ καλά. Μια ξαφνική καταιγίδα στην Αρσινόη, ξυπνάει θαμμένες μνήμες και παλιά πάθη. Η Δόμνα τρέχει να βρει τη Δέσπω μες στη νύχτα. Υπάρχει κάτι που θέλει να της πει, ενώ η Ηλέκτρα εγκλωβίζεται στο εξοχικό με τον Παύλο. Η συμπεριφορά του Παύλου θα ωθήσει την Ηλέκτρα στα άκρα και θα τον αφήσει αναίσθητο. Οταν θα ανοίξει τα μάτια του, όμως, τα λόγια του θα γκρεμίσουν για πάντα κάθε επίφαση ανακωχής μεταξύ τους.

Η Νεφέλη φορά το νυφικό της για την τελευταία πρόβα. Η Ηλέκτρα δεν αντέχει ούτε να την κοιτάξει. Τα όσα προηγήθηκαν με τον Παύλο, το φιλί, τα λόγια του, δημιουργούν μέσα της δίνη. Πηγαίνει στο καμαράκι, σφίγγοντας την τσάντα της: Εχει πάρει μαζί της όπλο. Ο Μπόγρης πιέζει την Αγνή να πείσει τον Νικόλα να την παντρευτεί. Η ώρα της ετυμηγορίας πλησιάζει, ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. Θα προλάβει η Αγνή να τραβήξει τον Νικόλα στην αγκαλιά της;

Το μίσος που βλέπει η Δόμνα στα μάτια του πρώην διοικητή την παγώνει. «Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Ορέστης Μίχος; Πρέπει να μάθω την ταυτότητά του και τι ζητά από την οικογένειά μου, πριν να είναι αργά», σκέφτεται. Κάτι αντίστοιχο αναρωτιέται και ο Βρεττός, συνεχίζοντας την έρευνά του για το βράδυ που απαγχονίστηκε ο Φανούρης. Τα ευρήματά όμως τον μπερδεύουν περισσότερο. Η ημέρα του γάμου ξημερώνει με ένα τηλεφώνημα στην οικία του δημάρχου: «Ο γαμπρός είναι άφαντος», λέει μια φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Η Νεφέλη βρίσκεται στο κατώφλι του χαμού της, από εκείνη τη στιγμή που πληροφορείται πως ο Παύλος έφυγε… Η Ηλέκτρα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της βλέποντας το κοριτσάκι της σ’ αυτή την κατάσταση και υπόσχεται στη Νεφέλη ότι θα τον βρει. «Ακου με, Νεφέλη! Θα τον βρω, όπου είναι θα τον βρω και θα τον φέρω στον γάμο», τη διαβεβαιώνει, αλλά εκείνη δεν είναι σε θέση να πιστέψει τον οποιονδήποτε.

Για την ακρίβεια, σταματά να ανταποκρίνεται στους γύρω της και η κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Ο Βρεττός δεν σταματάει να ψάχνει στοιχεία για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του, ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή που η ετυμηγορία για τον Νικόλα βγήκε και θ’ ανακοινωθεί σήμερα. Οι καλεσμένοι ξεκινάνε για τον γάμο, ενώ η Ηλέκτρα, τρελαμένη, ψάχνει τον Παύλο. Ο παπάς είναι κι αυτός στη θέση του, όλα είναι όπως και όπου πρέπει, εκτός από τον Παύλο. Η Νεφέλη φτάνει στην εκκλησία...

Μεγάλωσαν μαζί και πάντα μεταξύ τους υπήρχε μια περίεργη ατμόσφαιρα. Κάτι μεταξύ πάθους και μίσους. Η Νεφέλη και ο Βλάσης παρόλο που δεν έκαναν ποτέ παρέα, βρίσκονταν συνέχεια, όμως η φυγή εκείνου στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει στη Νομική Σχολή, τους απομάκρυνε.

Η Νεφέλη αναγκάστηκε να βγάλει για πάντα τον Βλάση Περλεπέ από το μυαλό της, όμως τη στιγμή που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Παύλο, τον καθηγητή που ερωτεύτηκε σφόδρα, ο Βλάσης κάνει την εμφάνισή του στο νησί. Και το χειρότερο είναι πως δεν σταματά να βρίσκεται ο ένας μπροστά στον άλλον. Τόσο η Νεφέλη όσο και ο γιος του διευθυντή του σχολείου της, δεν διστάζουν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, όμως γρήγορα θα καταλάβουν πως πίσω από την έχθρα που τους χωρίζει, κρύβεται κάτι βαθύτερο και αληθινό.