Ηλέκτρα: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» - Η σκληρή ανακοίνωση της Ηλέκτρας στον Σωτήρη

Οι εβδομαδιαίες (23-27/9)  εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Η Ηλέκτρα δίνει την ευχή της στη Νεφέλη και αμέσως μετά κάνει ένα ξεκαθάρισμα με τον άντρα της. Απαιτεί να χωρίσουν, όμως ο Σωτήρης θα της ζητήσει μια τελευταία χάρη. Στο μεταξύ, η ώρα του δικαστηρίου για τον Νικόλα φτάνει και η Αγνή είναι έτοιμη να τον βοηθήσει όσο και όπως μπορεί.

Οι εβδομαδιαίες (23-27/9) εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ, Ηλέκτρα

Δευτέρα 23/9 - Επεισόδιο 11

Η Ηλέκτρα σκέφτεται πως η μοίρα οδηγεί εκείνον που την ακολουθεί και σέρνει όποιον της αντιστέκεται και αποφασίζει όχι μόνο να δώσει την ευχή της για τον γάμο αλλά και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Μια επιλογή που έχει απολέσει καιρό τώρα ο Νικόλας. «Λυπάμαι, αγόρι μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως η κατάσταση θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Πως θα έρθει η στιγμή που θα σε αντικρίσω σε ψυχιατρική κλινική», του λέει η Τιτίκα που είναι απέναντί του γεμάτη τύψεις που δεν πρόλαβε τις εξελίξεις, ενώ η Αγνή και ο Μπόγρης στήνουν πάνω από το κεφάλι του ασθενή το δικό τους σχέδιο, για να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Αρσινόη ακόμα μετράει τα κομμάτια της. Το νησί θα χάσει τη λίγη ηρεμία που του απέμεινε όταν βγουν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα των τοξικολογικών του Φανούρη και αυτό γιατί όλοι θα συνειδητοποιήσουν πως κανείς σε αυτή τη μικρή τοπική κοινωνία δεν είναι ασφαλής.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην ΕΡΤ - Η σπαρακτική ανακοίνωση

Τρίτη 24/9 - Επεισόδιο 12

Η Ηλέκτρα, παραδομένη πια, αποκαλύπτει στον Σωτήρη ότι μετά τον γάμο θα φύγει. Και ο Σωτήρης χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ολες οι προσπάθειες που έκανε, όλες οι θυσίες, όλα τα βλέπει να πηγαίνουν χαμένα και η απελπισία του μεγαλώνει κάθε λεπτό που περνάει. Αποτέλεσμα; Ενα βίαιο ξέσπασμα που δεν θα έχει καλή κατάληξη. «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Εκανα τα πάντα για να ζήσεις μια όμορφη, πλουσιοπάροχη ζωή και τώρα που βλέπεις πως τα παιδιά μας δεν σε έχουν πλέον ανάγκη, μας εγκαταλείπεις. Ποτέ σου δεν με αγάπησες. Δεν άξιζες τις θυσίες που έχω κάνει για σένα. Ούτε την αγάπη μου. Ούτε τα παιδιά που σου χάρισα», της λέει μεταξύ άλλων.

Η Ηλέκτρα μιλάει με τον Βρεττό και τον αδελφό της, σε μια τελευταία προσπάθεια να τους πείσει ότι αυτή κάνει πίσω και ώρα είναι να κάνουν κι εκείνοι. Μέλημά τους πρέπει να είναι η ευτυχία της Νεφέλης και τίποτε άλλο. «Ας παντρευτεί πρώτα το κορίτσι, Ηλέκτρα μου, και μετά θα τα συζητήσουμε όλα. Κάνε υπομονή για εκείνη», της τονίζει ο αδελφός της. Ο Ορέστης, αγχωμένος με τις αποκαλύψεις που έρχονται η μια πίσω από την άλλη, καλοδέχεται τον Μπόγρη, που του φέρνει το θύμα στο πιάτο.

Τετάρτη 25/9 - Επεισόδιο 13

Ενα όνειρο στοιχειώνει τον ύπνο της Δόμνας: Είναι η Αλίκη της που θέλει να της πει κάτι. «Ξέρω ποιος με πείραξε, μαμά». Με όλους να την κατηγορούν πως είναι τυφλή στην αλήθεια, το επόμενο πρωί η Δόμνα χτυπάει την πόρτα της Δέσπως. Αυτό που θα μάθει, ίσως της ανοίξει τα μάτια… Στο μεταξύ, η Αγνή προσπαθεί να εκμαιεύσει από τον Νικόλα την αλήθεια για τη σχέση του με την Ηλέκτρα για χάρη του Σωτήρη. Ομως η αντίδραση εκείνου -ειδικά με το όπλο στο χέρι- δεν θα είναι και η πλέον αναμενόμενη.

Δείτε επίσης: Η Παραλία: Σούπερ αποκλειστικό - Χωρίζουν και φεύγει από τα Μάταλα

Πέμπτη 26/9 - Επεισόδιο 14

Το χάπι που συνθλίβεται στη χούφτα του Νικόλα, γίνεται η αρχή του μεγάλου ξυπνήματός του, που τον κάνει να παλέψει για μια νέα ζωή. Στο μεταξύ, πολλά τα βάρη που καλείται να σηκώσει στις πλάτες του ο Βρεττός. Μιλάει με τον Σωτήρη όταν νιώθει έναν οξύ πόνο στην καρδιά και τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Δίπλα του ο Σωτήρης! Μόνο που δεν είναι σίγουρος για το αν πρέπει να καλέσει βοήθεια για εκείνον. Λίγοι αργότερα και ενώ νιώθει ο τελευταίος πως έχει χάσει οριστικά το παιχνίδι στη σχέση του με τη γυναίκα του, αποφασίζει να της ζητήσει μια τελευταία χάρη. «Σε παρακαλώ, Ηλέκτρα. Γίνεται μετά τον γάμο της Νεφέλης να περάσουμε μια εβδομάδα μαζί; Μόνο αυτό σου ζητώ. Και έπειτα όλα να γίνουν όπως τα θες εσύ», την ικετεύει.

Η ώρα της απολογίας έφτασε, όμως και η Αγνή συμβουλεύει τον Νικόλα να μην καταδικάσει τον εαυτό του και ν’ αφεθεί πάνω της. Ο Νικόλας, απόμακρος και ολιγόλογος, μένει στον δικό του κόσμο, μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, ο λάκκος για το Σεραφετίνογλου έχει σκαφτεί.

Παρασκευή 27/9 - Επεισόδιο 15

Ο Παύλος ζητά από την Ηλέκτρα να συναντηθούν για να βάλουν μια τελεία στη σχέση τους, όμως σύντομα θα καταλάβουν πως η Νεφέλη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λίγο μετά που έμαθε για τη σχέση τους. Το πρώην ζευγάρι συγκλονίζεται αφού καταλαβαίνει πως η σχέση τους δεν είναι κρυφή. Προσπαθούν λοιπόν οι επόμενες κινήσεις τους να είναι προσεγμένες προκειμένου να σώσουν την αθωότητα της Νεφέλης που είναι υποταγμένη στα συναισθήματά της για τον Παύλο και να γίνει ο γάμος τους αναίμακτα και χωρίς να κινηθούν υποψίες από τον οποιονδήποτε. Στόχος και των δύο είναι να ευτυχήσει η κοπέλα...