Άγιος Έρωτας: Κόρη και αδερφή βιάστηκε από αυτόν τον άντρα, βρήκαν την εγκυμονούσα κρεμασμένη - Η τραγική ιστορία του πατέρα Νικόλα

Οι δύο απαγορευμένοι δεσμοί αποκαλύπτονται στα πρώτα τρία επεισόδια

Ο «Άγιος έρωτας» είναι η νέα καθημερινή δραματική σειρά εποχής του ALPHA , που φιλοδοξεί να γίνει μετά τον επιτυχημένο «Σασμό» η νέα συνήθεια των τηλεθεατών. Πρόκειται για μια δυνατή ιστορία που υπόσχεται ίντριγκες, πάθη, δολοφονίες, ραδιουργίες, συμμαχίες, αλλά και πολλή συγκίνηση.

Τα πρώτα τρία επεισόδια της σειράς του ALPHA, Άγιος Έρωτας

Τετάρτη 25/9 - Επεισόδιο 1

Η άφιξη του πατρός Νικολάου στη μικρή κωμόπολη της Στέρνας γίνεται νωρίτερα απ’ ό,τι τον περίμεναν και οι κάτοικοι γνωρίζουν τον καινούριο, γοητευτικό και κατά πολύ νεότερο του προκάτοχου του, ιερέα. Την ίδια ώρα, ο ισχυρότερος επιχειρηματίας της περιοχής, Παύλος Μαρκόπουλος, ετοιμάζει τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του καταστήματός του όπου θα παρευρίσκονται όλοι οι κάτοικοι της μικρής μας πόλης. Πίσω από την επίπλαστη χαρά όλων κρύβονται μυστικά, έρωτες και ζήλιες, όνειρα και αντιπάθειες. Ενώ όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά κατά τη διάρκεια του αγιασμού από τον πατέρα Νικόλαο, αποκαλύπτεται η «ανάρμοστη» σχέση της μικρής κόρης του Παύλου, Χλόης, με τον Αργύρη, έναν φτωχό εργάτη του πατέρα της.

Η αδελφή της Χλόης, η Σοφία, είναι εκείνη που τους βλέπει μαζί. «Ωστε έτσι. Σε ευχαριστώ για το δώρο που μου έκανες», της λέει όλο κακία και από τη ζήλια της σπεύδει να τα πει όλα στον πατέρα τους παρά τα παρακάλια της μικρής. Εκείνος έξαλλος την πηγαίνει σχεδόν σέρνοντας στο δωμάτιό της. Τη χτυπά, ενώ η μητέρα της δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Την ίδια ώρα, η Σμαρώ, η μητέρα του Αργύρη, ανησυχεί πολύ με αυτές τις εξελίξεις. «Τι πήγες κι έκανες; Θα σε σκοτώσει ο Μαρκόπουλος. Τι νόμιζες, ότι θα σε κάνει γαμπρό του;», φωνάζει στον γιο της. Και πράγματι ο Μάρκος βάζει τους ανθρώπους του και χτυπούν αλύπητα το νεαρό παλικάρι. Η Χλόη προσπαθεί να το σκάσει από το σπίτι και μέσα στην απελπισία της ψάχνει απεγνωσμένα ένα χέρι να κρατηθεί και τα βήματά της την οδηγούν έξω από την πόρτα του πατρός Νικολάου όπου και λιποθυμάει.

Πέμπτη 26/9 - Επεισόδιο 2

Ο πατήρ Νικόλαος συνεφέρνει τη λιπόθυμη Χλόη, η οποία τον ικετεύει να τη βοηθήσει. «Δεν θέλω να ξαναγυρίσω πίσω στο σπίτι», του λέει με δάκρυα και του εξηγεί την κατάσταση. Παράλληλα ο Αργύρης, παρά τον ξυλοδαρμό του, συνεχίζει απτόητος να τη διεκδικεί. Πηγαίνει στην εκκλησία και τη βρίσκει στο καμαράκι του πατέρα Νικόλαου. Οι δύο νέοι πέφτουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ο πάτερ Νικόλαος τού περιποιείται τα τραύματα. Την ίδια στιγμή, ο Παύλος αναστατωμένος από την εξαφάνιση της κόρης του, εισβάλλει στο σπίτι των Μανωλόπουλων για να την ψάξει. «Πού είναι; Πού την έχετε;», φωνάζει, αλλά ανακαλύπτει ότι η κόρη του δεν είναι εκεί.

Δείτε επίσης για τον Άγιο Έρωτα: Σούπερ αποκλειστικό - Ο Αργύρης είναι εξώγαμο του Κλεάνθη

Οσο αυτά συμβαίνουν, ο πατήρ Νικόλαος πείθει τη Χλόη να επιστρέψει σπίτι της. «Αυτό είναι το καλύτερο. Η απουσία σου θα κάνει χειρότερα τα πράγματα και ίσως βάλεις σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή του Αργύρη», της τονίζει. Ετσι καταφέρνει να ηρεμήσει προς στιγμήν τα πνεύματα και την πηγαίνει στο σπίτι της. Εκεί η μητέρα της τής λέει: «Πώς είναι δυνατόν να έφυγες χωρίς να μου πεις τίποτα; Με άφησες εδώ να αγωνιώ για σένα χωρίς να ξέρω πού είσαι». «Τον αγαπώ, μαμά, και δεν με νοιάζει τι λέει ο πατέρας και κανένας από το χωριό», της απαντάει.

Η αντιπάθεια της Χριστίνας για την υπηρέτριά τους, Σμαρώ, ολοένα και μεγαλώνει και η θέση της Σμαρώς στο σπίτι του Κλεάνθη απειλείται. Σύμμαχος της Χριστίνας, η κόρη της, η Ειρήνη, η οποία μαθαίνει ένα μυστικό που κρατιόταν επτασφράγιστο για χρόνια. Κι αυτό γιατί όταν η Σμαρώ ένιωσε ότι ο γιος της απειλείται, έσπευσε στον Κλεάνθη λέγοντάς του να βοηθήσει… τον γιο τους, κι αυτό η Ειρήνη το άκουσε.

Στο μεταξύ, η Χλόη καταφέρνει να συναντήσει τον Αργύρη στην κάμαρη του παπα-Νικόλα, αλλά αυτό θα σταθεί μοιραίο γιατί εκεί θα τους ανακαλύψει ο πατέρας της. Ο Κλεάνθης από την άλλη προσπαθεί να καλμάρει το μένος που τρέφει ο Παύλος προς τον Αργύρη, την ίδια ώρα που η Χριστίνα πιάνει δουλειά στο κατάστημα του παράνομου εραστή της που είναι ο Παύλος. Μέσα σε όλα, η Ολυμπία γεμίζει υποψίες το μυαλό του Παύλου για τον πατέρα Νικόλαο, ο οποίος της ζητάει να ψάξει για το παρελθόν του. Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά στη Στέρνα, ο πατήρ Νικόλαος επισκέπτεται το τελευταίο μέρος που θα περίμενε να δει κανείς έναν ιερέα, έναν οίκο ανοχής.

Ο πατέρας Νικόλαος στον οίκο ανοχής ζητάει να δει την Πετρούλα. Κι όντως τη βρίσκει σε ένα δωμάτιο να καθαρίζει. Αυτή η γυναίκα είναι η μητέρα του. Εκείνη χαίρεται που τον βλέπει και τον ρωτάει αν προχωράει το σχέδιο. «Ναι, έχω ήδη γνωρίσει αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής. Κανείς δεν υποψιάζεται ποιος είμαι», της απαντάει. «Ποτέ δεν θα ξεχάσω το κακό που μας έκαναν ούτε το κοριτσάκι μου και δεν θα ησυχάσω αν δεν πάρω εκδίκηση για τον χαμό του», του αναφέρει με τη σειρά της.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Γκοτσόπουλος - Η ηλικία, η καταγωγή, η σχέση στο παρελθόν με γνωστή ηθοποιό και ο θάνατος που τον στιγμάτισε

Η κόρη της και αδελφή του παπά βιάστηκε από έναν άντρα του οποίου την ταυτότητα δεν αποκάλυψε ποτέ, και όταν έμαθε ότι έμεινε έγκυος μετά από αυτή την αποτρόπαια πράξη, πήρε την πιο σκληρή απόφαση για τον ίδιο της τον εαυτό και κρεμάστηκε. Η μητέρα της δεν έχει σκοπό να αφήσει ατιμώρητο τον εγκληματία που ώθησε το παιδί της στον θάνατο. Ετσι με τον γιο της καταστρώνουν το σχέδιό τους.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Σμαρώ ανησυχεί για τον γιο της τον Αργύρη. «Μην ανησυχείς. Δεν θα πάθει τίποτα ο γιος σου», την καθησυχάζει ο Κλεάνθης και την αγκαλιάζει. Εκείνη την ώρα μπαίνει η γυναίκα του, η Χριστίνα. «Το αφεντικό και η υπηρέτρια. Τι συγκινητικό», λέει όλο ειρωνεία και χειροκροτεί. Αργότερα η Χριστίνα λέει του άντρα της: «Η Ειρήνη πρέπει να έχει μάθει ότι ο Αργύρης είναι γιος σου. Η Σμαρώ πρέπει να φύγει από το σπίτι».

Παρασκευή 27/9 - Επεισόδιο 3

Ο Παύλος παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να κρατήσει μακριά τον Αργύρη από τη Χλόη μια και καλή και καταφέρνει να τον χώσει στη φυλακή, ενώ η Θάλεια προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ θέλοντας να ανακαλύψει τον λόγο που ο σύζυγός της καθυστερεί να επιστρέψει σπίτι τα βράδια. Στο σπίτι των Βαρελάδων, η Ειρήνη αποκαλύπτει στον αδελφό της, Χάρη, τη σχέση του πατέρα τους με την υπηρέτριά τους Σμαρώ! «Τι είναι αυτά που λες; Σταμάτα να είσαι καχύποπτη. Η Σμαρώ μας αγαπάει σαν παιδιά της», της απαντάει εκείνος και δείχνει να μη δίνει βάση σε όσα του λέει η αδελφή του.

Παράλληλα, ο πατήρ Νικόλαος που προσπαθεί να ανακαλύψει τι μυστικά κρύβουν οι «σημαντικοί» άντρες της κωμόπολης, μπαίνει στο στόχαστρο της διευθύντριας του σχολείου, που καλείται να συλλέξει πληροφορίες γι’ αυτόν. Φυσικά, την έχει πιέσει και ο Μαρκόπουλος γι’ αυτό. «Είναι πολλά τα χρήματα που δίνω στο σχολείο σας. Να το θυμάστε αυτό», ήταν τα λόγια του όταν της ζητούσε τη βοήθειά της. Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ζευς και άσπονδος εχθρός του Παύλου, Κυριάκος Παυλίδης, επιστρέφει στη Στέρνα και θα ταράξει κι άλλο τα ήδη ταραγμένα νερά της μικρής πόλης.

Ο Κυριάκος ανακοινώνει σε όλους πως έχει επιστρέψει οριστικά στη Στέρνα και μάλιστα επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία της κοινότητας. Αυτή του η απόφαση θα προκαλέσει, όμως, αντιδράσεις. Μέσα σε όλα, το μίσος του Μαρκόπουλου για τον Αργύρη δεν φαίνεται να κοπάζει. Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει μακριά από την κόρη του και να δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο. Η Χλόη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Θα βρει μια πρόφαση για να φύγει από το σχολείο για να πάει να τον συναντήσει στο κρατητήριο, κάτι που δεν θα μείνει κρυφό για πολύ. Η Σοφία, τέλος, προφασίζεται ότι είναι αδιάθετη και ζητάει από τον Χάρη να αναβάλλουν το ραντεβού τους με τον φωτογράφο του γάμου τους. Λίγο μετά, η Σοφία θα κάνει μια επικίνδυνη επίσκεψη σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου Ζευς! Ο Παύλος με τη Χριστίνα βρίσκονται κρυφά στην ερωτική τους φωλιά. Ομως, δεν είναι μόνοι τους. Κάποιος τους παρακολουθεί!