Η γη της ελιάς: «Απήγαγαν την κόρη μας! Λέγε, τι έχεις κάνει» - Εκείνη νεκρή και εκείνος παραλίγο να ανατιναχτεί ζωντανός

Οι εβδομαδιαίες (22-25/9) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Με καταιγιστικές εξελίξεις και νέα πρόσωπα αρχίζει ο 4ος κύκλος της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς, που αναμένεται ακόμα πιο ανατρεπτικός. Εκβιασμοί, απαγωγές, χωρισμοί αλλά και νέοι έρωτες έρχονται στο προσκήνιο και κάνουν άνω-κάτω τη… γη της ελιάς!

Οι εβδομαδιαίες (22-25/) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Κυριακή 22/9 Επεισόδιο 1

Ο 3ος κύκλος έκλεισε με τη φωτιά που έβαλε η Αμαλία στο σπίτι του Ισίδωρου και της Αθηνάς, όπου ο Μάνος και ο Στάθης μπήκαν μέσα στις φλόγες για να σώσουν τη μικρή Αγγελική και την νταντά της. Από εκείνο το σημείο αρχίζουν οι νέες εξελίξεις, καθώς βλέπουμε εκείνη την εφιαλτική νύχτα να εξελίσσεται δραματικά. Οι ώρες κυλούν μέσα στον τρόμο και την αγωνία, καθώς η μικρή Αγγελική ευτυχώς εντοπίζεται ζωντανή, όχι όμως και η νταντά της. Το ξημέρωμα βρίσκει δύο σπίτια, της Αθηνάς και του Ισίδωρου, εντελώς καμένα και έναν άνθρωπο νεκρό.

Στο μεταξύ, ο Μιχάλης Χατζής (Στέφανος Μιχαήλ), ο καινούριος διευθυντής στην εταιρεία των Βρεττάκων, έρχεται απροειδοποίητα στην Ελλάδα, όμως μια δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει αμέσως μετά την άφιξή του, καθώς βλέπει τον Δημοσθένη τον οποίο γνωρίζει από παλιά όταν βρισκόταν στην Αμερική. Ο Μιχάλης μισεί θανάσιμα τον Δημοσθένη καθώς με τον πατέρα του είχαν αναπτύξει εγκληματική δράση στην Αμερική και ο Μιχάλης ανακαλύπτοντας όλα αυτά απομακρύνθηκε οριστικά ακόμα και από τον πατέρα του: «Στη Μάνη ήρθα μόνο για να συναντήσω εσένα. Νόμιζες ότι δεν θα σε βρω; Θα σε κάνω να πληρώσεις για όλα», του λέει με μίσος και ο Δημοσθένης φοβάται μήπως ο Μιχάλης κάνει αποκαλύψεις.

Την ίδια ώρα, η Αρετή πηγαίνει στην Αθήνα και κάνει ραντεβού με τον καναλάρχη όπου και δέχεται μια πρόταση για την παρουσίαση μιας εκπομπής, τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης αξιοποιεί την πληροφορία που πήρε τη νύχτα του γάμου της Αθηνάς, ότι η Ξένια με το μωρό είναι σε συγκεκριμένο μέρος στην Αλεξανδρούπολη. Αμέσως ετοιμάζεται να πάει να τη βρει και μαζί του απαιτεί να πάει και η Ασπασία.

Μόλις φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη, εντοπίζουν το σπίτι της Ξένιας και ο Δημοσθένης σε έξαλλη κατάσταση βγάζει το όπλο του και τη σημαδεύει: «Νόμιζες ότι θα μου ξεφύγεις; Σου το είχα πει ότι όπου και να πας θα σε βρω. Φέρε τον γιο μου τώρα», απαιτεί. Η Ξένια τρέμει από τον φόβο της: «Συγγνώμη, δεν μπορούσα όμως να το αποχωριστώ. Μη μου τον πάρεις σε παρακαλώ», τον ικετεύει, αλλά ο Δημοσθένης με τη απειλή όπλου αρπάζει το παιδί. Στο μεταξύ, η Ασπασία τα έχει χαμένα: «Τι κάνεις; Ασε κάτω το όπλο, Δημοσθένη», του φωνάζει, αλλά εκείνος δεν ακούει κανέναν.

Ο καιρός περνάει… Οι Βρεττάκοι έχουν αγοράσει καινούριους ελαιώνες στην Αττική, μετά από υπόδειξη της Μαργαρίτας και η μισή τους ζωή μεταφέρεται στην Αθήνα, καθώς μαζί με την Αθηνά και τον Τζον, ο Ισίδωρος και ο Μάνος βρίσκονται για αρκετό καιρό στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται ένας παπάς, ο πατήρ Τιμόθεος (Θανάσης Βισκαδουράκης), ενώ στην Αρεόπολη φτάνει και ο Μιχάλης Χατζής μαζί με την αρραβωνιαστικιά του τη Νόρα (Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου), η οποία ενώ φαίνεται γλυκιά και ευχάριστη, πίσω από όλο αυτό κρύβει ένα σκοτεινό πρόσωπο.

Είναι ψυχολόγος και συγκεκριμένα παιδοψυχολόγος, που εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της φροντίζει να βρίσκεται κοντά σε παιδιά για να τα εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με μια εγκληματική ομάδα στην οποία ανήκει. Την ίδια στιγμή, ο Στάθης ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για να πάρει την κούνια του μωρού του, αλλά την τελευταία στιγμή παθαίνει βλάβη το αυτοκίνητό του και πηγαίνει στον Δημοσθένη. «Ξάδελφε, αν δεν χρειάζεσαι το αυτοκίνητό σου, δάνεισέ μου το να πάω στην Αθήνα γιατί το δικό μου χάλασε», του λέει και ο Δημοσθένης του δίνει τα κλειδιά. Την ώρα όμως που πάει να μπει μέσα ο Στάθης γίνεται έκρηξη και ο ίδιος τη γλιτώνει την τελευταία στιγμή με λίγες γρατζουνιές. Ο Στάθης μπορεί να γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, αλλά το ότι έβαλαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του Δημοσθένη δεν περνάει έτσι απλά.

Δευτέρα 23/9 Επεισόδιο 2 - 3

Ολη η κοινωνία της Μάνης είναι θορυβημένη και κυρίως ο Στάθης: «Ποιος θέλει να σε σκοτώσει και γιατί;», τον ρωτάει, αλλά ο Δημοσθένης δείχνει χαλαρός: «Δημοσθένη, βόμβα στο αμάξι σου έβαλαν, δεν το έκαναν για πλάκα», του τονίζει. Ο Δημοσθένης, από την άλλη, πιστεύει ότι του έβαλαν βόμβα οι μαφιόζοι αντίπαλοί του επειδή μπήκε στα δικά τους χωράφια, καθώς άνοιξε «δουλειές» στη Βουλγαρία. Ωστόσο, άλλα λέει στον Κωνσταντίνο: «Υποψιάζομαι ότι το έκανε ο Μιχάλης Χατζής», του εκμυστηρεύεται.

Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος τακτοποιεί κάποιες εκκρεμότητες προκειμένου να ασχοληθεί με τους ελαιώνες που απέκτησε πρόσφατα: «Σε παρακαλώ θέλω να αναλάβεις χρέη δημάρχου γιατί θα πρέπει να λείπω για αρκετές ημέρες τον μήνα στην Αθήνα και δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω και στις εδώ υποχρεώσεις μου. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα κι από μένα», λέει στη Χάιδω. Στο μεταξύ, ο Πότης και η Αννα ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο νέο τους καφενείο, ενώ η Αννα για μια ακόμα φορά βρίσκει καινούργο χόμπι.

Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος ερευνά την απαγωγή ενός παιδιού και παράλληλα δέχεται ερωτικές πιέσεις από τη Νάνσυ. Παράλληλα, ο πατήρ Τιμόθεος αρχίζει να γνωρίζει το ποίμνιό του και οι εντυπώσεις του είναι ανάμεικτες, άλλους τους βλέπει με καλό μάτι και άλλους από την αρχή δεν τους δείχνει τη συμπάθειά του. Από την άλλη, η Ισμήνη έχει έτοιμο το ινστιτούτο αισθητικής και υποδέχεται μια νέα υπάλληλο, μια όμορφη και νέα κοπέλα, την Παυλίνα (Χαριτίνη Ηλιάδου).

Οπως βλέπουμε, ο Δημοσθένης δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στο χτύπημα που δέχτηκε και αυτό εξοργίζει ακόμα πιο πολύ τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να του δώσουν ένα ακόμα πιο οδυνηρό χτύπημα. Τον χτυπάνε εκεί που πονάει, καθώς απάγουν την κόρη του την Ειρήνη. Οι απαγωγείς τη μεταφέρουν σε μια αποθήκη, τη δένουν και τη φιμώνουν, ενώ ο Δημοσθένης τρελαίνεται: «Μια τρίχα από τα μαλλιά της ν’ αγγίξουν, θα με βρουν μπροστά τους», φωνάζει έξαλλος. Στο μεταξύ η Ειρήνη περνά στιγμές αγωνίας στα χέρια των απαγωγέων: «Πες στον πατέρα σου να κάτσει καλά γιατί την επόμενη φορά θα σε βρει κομματάκια», απειλούν.

Παράλληλα, ο Δημοσθένης και η Ασπασία δηλώνουν την εξαφάνισή της στον Κουράκο, οποίος αρχίζει αμέσως την έρευνα. Η Χάιδω με τη Βασιλική μετακομίζουν σε νέο σπίτι, ενώ ο πατήρ Τιμόθεος κάνει αγιασμό στο καινούριο καφενείο του Πότη. Εκεί συναντάει και τον Λυκούργο, αλλά η πρώτη τους γνωριμία είναι επεισοδιακή. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος με την Αθηνά και τον Μάνο επιβλέπουν τους ελαιώνες στα Μεσόγεια, ενώ ο Αποστόλης με τον Μιχάλη και τον Μιλτιάδη ετοιμάζονται στη Μάνη για τη λαδιά. Παράλληλα, ο Στάθης μετρά αντίστροφα μέχρι την ημέρα του γάμου του με την Ιουλία και αρχίζουν σιγά-σιγά κάποιες ετοιμασίες.

Δείτε επίσης: Ο Παρασκευάς ρίχνει μπουνιά στον Δημοσθένη - «Τι λες ρε κωλόπαιδο;»

Τρίτη 24/9 Επεισόδιο 4

Η Νόρα έχει αρχίσει δράση και με του έρχεται κοντά με την οικογένεια των Βρεττάκων, βάζει στο στόχαστρο τη μικρή Αγγελική. Την ίδια ώρα, η Νάνσυ απογοητεύεται καθώς ο Κουράκος δεν ανταποκρίνεται στα ερωτικά της καλέσματα και της δείχνει απόλυτη αδιαφορία. Παράλληλα, η Αριάδνη μαθαίνει κάτι που τη βοηθά να διαγράψει τον Χρήστο οριστικά από τη ζωή της. Στο μεταξύ, η Ασπασία είναι έξαλλη με τον Δημοσθένη: «Οχι τώρα θα μου πεις την αλήθεια. Σε τι βρομοδουλειές έχει μπλέξει κι έβαλες σε κίνδυνο την οικογένειά σου; Απήγαγαν την κόρη μας, Δημοσθένη, το έχεις καταλάβει; Λέγε, τι έχεις κάνει», του φωνάζει. Ο Δημοσθένης όμως δεν έχει κανέναν σκοπό να πει το παραμικρό και δίνει ψεύτικες εξηγήσεις, ενώ στο τέλος την πληρώνει ο Παρασκευάς, ο οποίος υποτίθεται δεν ενδιαφέρθηκε επαρκώς για την εξαφάνιση της Ειρήνης: «Αρραβωνιαστικός να σου πετύχει. Αντί να φέρεις τον κόσμο άνω-κάτω καθόσουν με σταυρωμένα χέρια. Ούτε που σε ένοιαξε», τον κατηγορούν.

Τετάσρτη 25/9 Επεισόδιο 5

Στο μεταξύ, η Αννα είναι πολύ πιο ήσυχη και μελαγχολική και ο Πότης ανησυχεί για το τι μπορεί να της συμβαίνει. «Τι έχεις, κορωνίτσα μου, γιατί είσαι έτσι μαραμένη, μήπως να πάμε να σε δει ο γιατρός;», της λέει. Παράλληλα, ο Λυκούργος στενοχωριέται που η Ισμήνη με τον Κωνσταντίνο δεν μπορούν να φερθούν πολιτισμένα και ζητά τη βοήθεια του Χρήστου και της Αφροδίτης: «Κάντε μου τη χάρη να τους πείτε καμιά κουβέντα γιατί εγώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά», τους παρακαλεί. Την ίδια στιγμή, η Νόρα με τον Μιχάλη πηγαίνουν καλεσμένοι στο σπίτι του Τζον και η Νόρα βάζει στο μάτι τη Φιλιώ, σχεδιάζοντας την απαγωγή της με το κύκλωμα που συνεργάζεται.

Ο πατήρ Τιμόθεος πηγαίνει στο μαγαζί της Αρετής και με απαιτητικό τρόπο της ζητάει να δώσει δωρεάν τρόφιμα από το κατάστημα της για να μοιράσει στους φτωχούς. Ωστόσο, ο τρόπος του πατέρα Τιμόθεου δεν αρέσει καθόλου στη Αρετή, η οποία του απαντάει με τον γνωστό της τρόπο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα μεγάλος καβγάς ανάμεσά τους. Στο μεταξύ, η Χρυσούλα περπατάει στον δρόμο και τυχαία βλέπει τον Κωνσταντίνο και τη Σοφία να μπαίνουν μαζί στο σπίτι του, κάτι όχι απλά τη βάζει σε σκέψεις, αλλά την κάνει να είναι σίγουρη ότι έχουν σχέση.

Δείτε επίσης: Πασχάλης Τσαρούχας: «Αυτό όντως θα συμβεί» - Επιβεβαιώνει τις φήμες για την σειρά Γη της ελιάς!

Την ίδια ώρα, η Αριάδνη έχει συνειδητοποιήσει πλέον το «παιχνίδι» που παίζει ο Χρήστος για να την έχει στην αναμονή και θυμώνει πάρα πολύ. Η κοπέλα ήδη έχει αποφασίσει να τον βγάλει τελείως από την καρδιά της, όταν ένα τυχαίο γεγονός αναμένεται να της αλλάξει τελείως τη ζωή. Εξαιτίας μιας τυχαίας αφορμής, η Αριάδνη βρίσκεται πολύ κοντά με τον Κουράκο και σε ανύποπτη στιγμή και οι δύο εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους με τρόπο που ξαφνιάζει ακόμα και τους ίδιους.