Η γη της ελιάς: Το μωρό Ιουλίας και Στάθη αρρωσταίνει - Φεύγει εσπευσμένα για την Αθήνα

Τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδια του 3ου κύκλου

Η Αμαλία έχει γίνει πια αδίστακτη και τίποτα δεν φαίνεται να τη σταματάει από τη μανία της να εκδικηθεί την Αθηνά και τον Ισίδωρο για τον τρόπο που την ξεμπρόστιασαν και της φέρθηκαν. Ετσι, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Γη της ελιάς, την Πέμπτη 27 Ιουνίου ετοιμάζεται να τους καταστρέψει και μάλιστα μπροστά σε όλη τη Μάνη.

Από την αρχή είχε δυσκολίες η απόφαση της Αθηνάς να παντρευτεί τον Τζον, καθώς η Φιλιώ δεν ήταν διατεθειμένη να δεχτεί τον επιχειρηματία στη ζωή της. Στη συνέχεια αυτό άλλαξε και η μικρή κοπέλα έχει φτάσει στο σημείο να λατρεύει τον Τζον. Η ζήλια της όμως θα κάνει ξανά την εμφάνισή της, όταν για τον γάμο φτάσει στη Μάνη από την Αμερική η κόρη του, η Νάνσυ, με την οποία θα έρχονται συνεχώς σε κόντρα.

Παράλληλα, παρά τις προσπάθειες της Αθηνάς να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου της μάνας της, τελικά αυτό κυκλοφορεί και όλοι στη Μάνη νιώθουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στις αποκαλύψεις. Αυτό κάνει την Αθηνά να χάσει το κέφι της για τον γάμο λόγω του βιβλίου της Μαρίας. «Εκανα μεγάλο κακό στην κόρη μου. Με τι μούτρα θα εμφανιστώ στη Μάνη μετά από αυτό που έγινε; Θα βρω μια δικαιολογία και δεν θα πάω, δεν θέλω να της χαλάσω αυτή τη μέρα», εκμυστηρεύεται στη Μαργαρίτα, η οποία ενημερώνει την Αθηνά: «Μαργαρίτα μου, η θεία νιώθει πολύ άσχημα για το βιβλίο και δεν θέλει να έρθει στον γάμο σου. Ντρέπεται λέει πώς θα αντικρίσει όλο αυτόν τον κόσμο».

Δείτε επίσης: Θα συνεχίσει στον 4ο κύκλο της σειράς του MEGA - Αγαπημένος ηθοποιός επιβεβαίωσε τα ευχάριστα

Η Αθηνά, είναι μεν θυμωμένη με τη μητέρα της, αλλά μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της τη θέλει στο πλευρό της και σκέφτεται ακόμα και να αναβάλει τον γάμο της: «Μαμά, έμαθα ότι δεν θα έρθεις στον γάμο μου! Αν κάνεις κάτι τέτοιο σου τ’ ορκίζομαι θα τα ακυρώσω όλα», την εκβιάζει και η Μαρία δεν έχει παρά να πάει τελικά εκεί.

Τα πάνω-κάτω στον γάμο Αθηνάς - Τζον στην Γη της ελιάς

Τα προβλήματα για την Αθηνά, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Καθώς μέσα σε όλα έχει να αντιμετωπίσει και τη μανία της Αμαλίας, που ορκίζεται εκδίκηση. Η Αμαλία, μετά την πανωλεθρία που έζησε με τα ηχητικά μηνύματα της Αθηνάς που ξεσκέπασαν την κομπίνα που έστησε εναντίον της, αλλά και τον χαρακτήρα της απέναντι στον Ισίδωρο, είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα. Μάλιστα η απόφαση του Ισίδωρου να της ζητήσει διαζύγιο της προκαλεί ακόμα πιο έντονα τη δίψα για εκδίκηση.

Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος ζητάει από τον Λυκούργο να βρει τρόπο ώστε να σπάσει το προγαμιαίο σύμφωνο που είχε κάνει με την Αμαλία, αλλά εκείνη σκοπεύει να τον δυσκολέψει. Ομως, ο Βρεττάκος είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και της ξεκαθαρίζει πως δεν θα τηρήσει το προγαμιαίο τους συμβόλαιο.

Κι ενώ όλα δείχνουν έτοιμα για τον γάμο Αθηνάς και Τζον, η Αμαλία εκδηλώνει τις πραγματικές της προθέσεις και φαίνεται πως θέλει να καταστρέψει ολοσχερώς τον Ισίδωρο αλλά και την Αθηνά. Και δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για εκείνη από τη μέρα του γάμου. Η Αθηνά και ο Τζον παντρεύονται στο δημαρχείο υπό τις ευλογίες του Ισίδωρου και στη συνέχεια ακολουθεί γλέντι με όλη τη Μάνη καλεσμένη. Το κέφι σύντομα θα χαλάσει, όταν εμφανιστεί η Αμαλία αποφασισμένη να καταστρέψει τη χαρά της ημέρας. Δύο ακραία γεγονότα έρχονται να ανατρέψουν τις ζωές κάποιων ηρώων και θα συμπαρασύρουν τις ζωές κάποιων άλλων, με οδυνηρό τρόπο...

Δείτε επίσης στην Γη της ελιάς: «Απαιτώ αυτή να φύγει από το γραφείο σου!» - Ισμήνη και Κωνσταντίνος πλακώνονται για την Σοφία

Αρρωσταίνει το μωρό της Ιουλίας

Η Ιουλία, με αφορμή τον επικείμενο γάμο της Αθηνάς και του Τζον, εκμυστηρεύεται στον Στάθη ότι ονειρεύεται θρησκευτικό γάμο και εκείνος της λέει πως δεν το βρίσκει κακή ιδέα. Ωστόσο θα το σκεφτούν και οι δύο αν τελικά θέλουν. Ομως, τη χαρά της Ιουλίας χαλάει η ξαφνική ασθένεια του μωρού, που κρύβει ωστόσο από τον Στάθη, και την κάνει να πάρει την απόφαση να ακυρώσει την επιστροφή της στη Μάνη για να παρευρεθεί στον γάμο.

«Λέω να μην έρθω στον γάμο τελικά, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρήσω το μωρό», λέει η ίδια, αλλά ο Στάθης δείχνει να μην πείθεται: «Ιουλία, λέγε τι συμβαίνει! Εσύ είσαι πολύ ψύχραιμη με αυτά και ήσουν ενθουσιασμένη που θα ερχόσουν στη Μάνη», της τονίζει και εκείνη ξέροντας πως δεν θα βγάλει άκρη, του λέει πως το μωρό αρρώστησε. «Καλά, παιδάκι μου, και δεν μου το λες από την αρχή; Φεύγω τώρα να έρθω Αθήνα», της λέει και εκείνη του απαντάει: «Γι’ αυτόν τον λόγο δεν σου είπα τίποτα! Να κάτσεις εκεί που είσαι, δεν μπορείς να λείπεις από τον γάμο της Αθηνάς και του Τζον». Ομως, ο Στάθης έχει άλλα σχέδια.

Από την Γιάννα Παπανικολάου/TiVi Σήριαλ