Survivor – Θρίλερ με τη συμμετοχή της Γεσθημανής: Επιστρέφει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το Στρατοδικείο

Κατηγορείται ως λιποτάκτης εξωτερικού

Instagram/g.koutouzoglou

Η Γεσθημανή Κουτούζογλου βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες, αν όχι για τις αντιδράσεις της στο Survivor, τότε για τη σοβαρή υπόθεση που επισκιάζει τη συμμετοχή της. Η υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων κατηγορείται ως λιποτάκτης εξωτερικού από τη Μονάδα της καθώς παρέμεινε σε άλλη χώρα για περισσότερες από τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της κανονικής της άδειας.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, η Γεσθημανή παραβίασε το άρθρο 36 του στρατιωτικού ποινικού κώδικα με τη συμμετοχή της στο Survivor, καθώς δεν έλαβε έγκριση για το ταξίδι της στο εξωτερικό. Παράλληλα είχε αιτηθεί άδεια άνευ αποδοχών για το υπόλοιπο της συμμετοχής της, η οποία ωστόσο επίσης δεν είχε εγκριθεί. Δείτε τι δήλωσε αντιστράτηγος ε.α. για τη συμμετοχή της.

Επιστρέφει στην Ελλάδα από το Survivor η Γεσθημανή;

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γεσθημανή επιστρέφει στην Ελλάδα από το Survivor για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες. Η άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται σήμερα, όπου η Στρατονομία θα την υποδεχτεί για να την συλλάβει και να την οδηγήσει ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Το ταξίδι της πίσω στη χώρα ξεκίνησε χθες, με τη συνοδεία στελεχών του Τάγματος Στρατονομίας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) επικοινώνησε με την παραγωγή του Survivor για να ενημερωθεί η Γεσθημανή σχετικά με τις κατηγορίες που την βαραίνουν. Μετά από αυτή την ενημέρωση, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί στις στρατιωτικές αρχές. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρές και μπορεί να οδηγήσουν σε βαριά ποινή.

Οι πιθανές συνέπειες

Αν κηρυχθεί ένοχη για λιποταξία εξωτερικού, η Γεσθημανή Κουτούζογλου κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κάθειρξη έως και 10 χρόνια ή φυλάκιση ως και 2 έτη. Παράλληλα, από το ΓΕΣ έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία, η οποία μπορεί να την οδηγήσει μέχρι και στην απόταξη από τα Σώματα του Στρατού.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, καθώς η Γεσθημανή ξεχώρισε από τις πρώτες μέρες της συμμετοχής της στο Survivor, με ορισμένους να τη χαρακτηρίζουν ως φαβορί. Η κατηγορία για λιποταξία, ωστόσο, αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες.