To "έκοψαν" μαχαίρι - 6 επώνυμοι Έλληνες που είχαν εθισμό με το αλκοόλ και έφτασαν μια ανάσα πριν την καταστροφη

Μίλησαν ανοιχτά για τα όσα βίωσαν

Μπορεί πολλοί επώνυμοι Έλληνες να θέλουν να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή και για αυτό να μην μιλάνε δημόσια για αυτή, ωστόσο, αρκετές είναι οι φορές που έχουν αναφερθεί σε δύσκολες καταστάσεις που έχουν βιώσει θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένοι που έχουν εξομολογηθεί τα όσα βίωσαν με τον εθισμό τους στο αλκοόλ.

Εμείς συγκεντρώσαμε 6 Έλληνες της showbiz που δεν δίστασαν να ανοίξουν την καρδιά τους και να αναφερθούν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και πως κατάφεραν να το ξεπεράσουν.

Αυτοί είναι οι 9 επώνυμοι Έλληνες που είχαν εθισμό με το αλκοόλ

Θοδωρής Αθερίδης

Ο Θοδωρής Αθερίδης έχει πει ότι δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από τον Θεό στην αντιμετώπιση του προβλήματος καταφέρνοντας από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως σήμερα να παραμείνει καθαρός και νηφάλιος.

«Είχα ένα background από έναν πατέρα που ήταν πότης πότης, όχι αστεία. Στα 15 μου εμφάνισα ξαφνικά από το πουθενά κρίσεις πανικού, που δεν ήταν και της μόδας τότε. Πίστευα ότι έρχονται δαίμονες, ή έχει μπει μέσα μου ο διάολος. Είχα κοιμηθεί με την εικόνα της Παναγίας, η μαμά μου με πήγε στην εκκλησία. Και με πήγαν στο ΙΚΑ σε έναν νευρολόγο, ο οποίος είπε ότι στον μπαμπά μου ότι στην εφηβεία καμιά φορά εμφανίζονται αυτά και μου έδωσε κάτι φάρμακα.

Στην τρίτη κρίση πανικού, Νοέμβριο βράδυ, έτρεξα στο ουζερί που τα έπινε ο μπαμπάς μου με τους φίλους του. Ήταν όλοι γέροι, γιατροί, δικηγόροι κλπ.. Με βλέπει και μου λέει “Πάλι;” και του λέω “Ναι”. Μου λέει “κάτσε εκεί” και λέει “Γιάννη, πιάσε μια μπύρα”. Η κρίση πανικού κρατάει 20 με 30 λεπτά και επειδή χαλάρωσα με την μπύρα, κάθε φορά έπαιρνα μια μπύρα και σιγά σιγά την έβαλα στη ζωή μου», εξήγησε ο ίδιος.

Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ηρωίνη και εγώ δεν πήρα ποτέ γιατί φοβόμουν. Αυτό με έσωσε, γιατί με τα προβλήματα που είχα, αν είχα δοκιμάσει και καταλάβαινα ότι δεν με πειράζει, ότι δεν πέθανα, θα ξαναέπαιρνα και θα είχα μια άλλη εξέλιξη. Με το αλκοόλ την πάτησα και κατέληξα να πίνω ένα μπουκάλι ουίσκι την ημέρα με πάρα πολλές μπύρες κλπ.. Όλα αυτά σαν καταναγκασμός, δηλαδή αισθανόσουν ότι είναι φάρμακο. Δεν είχα ποτέ εικόνα μεθυσμένου και αλκοολικού, παρά μόνο αργά το βράδυ πια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι μπορώ να γράψω ή να παίξω χωρίς αλκοόλ. Δεν υπήρχε αυτή η περίπτωση. Κοιμόμουν μία ώρα και ξυπνούσα με έναν πόνο στο στήθος, ο οποίος δεν έφευγε αν δεν έπινα μπύρα στις 4 το πρωί. Έπινα από τις 4 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, για 40 ημέρες.

Μου έλεγαν πολλά χρόνια ότι πίνω, δεν τους άκουγα, σου βγαίνει και ένα ενοχικό σύμπλεγμα “όχι δεν είμαι και τι είναι αυτά που λέτε”. Από την παραδοχή, από εκεί ξεκινάει, από το να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα. Αν δεν το παραδεχτείς αυτό, δεν κάνεις τίποτα. Τον Αύγουστο του 1999 -θα σας το πω, θα σοκαριστείτε, αλλά για να καταλάβετε ότι δεν έχει πάτο αυτό το πράγμα-, ήπια 26 καραφάκια τσικουδιά και ξαφνικά όπως μιλούσα έπεσα με το κεφάλι στο τραπέζι και με έτρεχαν στη θάλασσα να κάνω εμετό. Ο εξευτελισμός είχε χτυπήσει πάτο, δεν σταματάει αυτό το πράγμα. Μια φορά αλκοολικός, πάντα αλκοολικός. Είναι ασθένεια προοδευτική, θανατηφόρα ο αλκοολισμός. Πάντα είσαι υπεύθυνος για την ανάρρωσή σου», έχει αποκαλύψει ο Θοδωρής Αθερίδης.

Δείτε επίσης: Γιώργος Καρκάς – Συγκλονίζει για τη μάχη του με τα ναρκωτικά: «Αυτοκαταστράφηκα και οικονομικά»

Χρήστος Βασιλόπουλος

Ανάμεσα στους Έλληνες που έχουν αποκαλύψει πως είχε εξάρτηση με το αλκοόλ είχε αποκαλύψει και ο Χρήστος Βασιλόπουλος που δεν έμεινε μόνο σε αυτή την αποκάλυψη...

«Τα σκληρά τα έχω κόψει. Το αλκοόλ, τα drugs και οι κραιπάλες με μπλόκαραν, και έτσι τα απέβαλα. Σιγά σιγά, βλέπω ότι είναι μια προσωπική μου επιτυχία το να βγαίνω, να μη χρειάζεται να πιω, να είμαι ήδη στο τσακίρ κέφι και να μπορώ να επικοινωνήσω απλώς με ένα χυμό», έχει πει.

Δημήτρης Σκαρμούτσος

«Είχα μεγάλο πάθος με αλκοόλ και ναρκωτικά, τα οποία έφτασαν σε ένα σημείο που ή θα καταστραφώ ή θα δημιουργηθώ ξανά. Πήρα την απόφαση και κατάφερα να αφήσω αυτό το πάθος πίσω και να δημιουργηθώ ξανά. Έχασα την αυτοεκτίμησή μου, που θεωρώ ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει κάποιος, να θεωρείς τον εαυτό σου ένα μηδενικό.

Έφτασα πάρα πολύ κοντά στον θάνατο, είναι καθημερινό το ραντεβού με τον θάνατο όταν μπλέκεις ειδικά με τέτοια ναρκωτικά. Πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα με εμένα και το ξεπέρασε, έγινε πολύ πιο δυνατός. Πέτυχε και έκανε πράγματα στη ζωή του. Έστω κι αυτά τα λίγα, αλλά πέτυχα πράγματα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», έχει αποκαλύψει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και έχει συγκλονίσει.

Γιώργος Μαργαρίτης

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είχε δηλώσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον εθισμό του στο αλκοόλ.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν εθισμένος στο αλκοόλ. Μου είχε γίνει συνήθεια και δεν είχα καταλάβει πως έφτασα σε αυτό το σημείο. Λόγω της δουλειάς μέχρι τα 35 μου έπινα πορτοκαλάδα. Έχω φύγει από το στάδιο του αλκοολισμού. Θέλω να δώσω μηνύματα στα νέα παιδιά.. Έλεγα τι κάνω στον εαυτό μου , έπινα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως το σιχάθηκε η ψυχή μου. Μου έκανε ζημιά».

Από την άλλη στο Ενώπιος Ενωπίω είχε πει: «Είναι ανάλογα τους οργανισμούς. Εμείς είχαμε μόνο το χασίς και το ποτό. Είναι να μην το βάλεις στο στόμα το χασίς. Εγώ το έβαλα πολύ μικρός. Δεν είχα θέμα και το έκοψα. Αλλά τσιγάρο έκανα 40 χρόνια. Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Δεν μου άρεσε η φωνή μου. Όλα αυτά τα ποτά άρχισαν να ξεραίνουν τον λαιμό μου και τα τύμπανά μου δεν άκουγαν καλά. Και το έκοψα. Δεν χρειάζεται το ποτό».

Μιχάλης Ιατρόπουλος

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος είχε δηλώσει στο ΕΓΩ ότι η σύζυγός του Μαρία Εγγλέζου ήταν εκείνη που τον έσωσε από τον αλκοολισμό.

«Ήμουν στα όρια του αλκοολισμού και ευγνωμονώ τη γυναίκα μου που κατόρθωσε με τον τρόπο της να με βοηθήσει μετά από πολλές προσπάθειες. Έπινα πολύ. Έπινα και δεν μεθούσα. Έπινα ένα μπουκάλι ουίσκι και 20 μπύρες τη μέρα επί 28 χρόνια. Και ό,τι βλακεία έχω κάνει, την έχω κάνει από το αλκοόλ. Ό,τι σαχλαμάρα και όποιο λάθος έχω κάνει, το έχω κάνει πιωμένος. (…) Πολλές φορές έχω φτάσει στα όρια του θανάτου. Από τη νύχτα όμως και από θέματα υγείας. Τρεις φορές πήγα και ήρθα. Μια στο στρατό που έπαθα δυο εμφράγματα και μια από το αλκοόλ. Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη. Ας είναι καλά η Μαρία που με έκανε να συνέλθω. Κόντεψα να πεθάνω. Τώρα για πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά τη γέννηση των παιδιών μου, θέλω να ζήσω. Κατάλαβες; Θέλω να ζήσω. Έχω δοκιμάσει και μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Έχει τελειώσει αυτό το κεφάλαιο πια για μένα», εξομολογήθηκε.

Γιάννης Γιοκαρίνης

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης είχε πει παλαιότερα στο περιοδικό Down Town: «Τη λατρεύω τη Σοφία. Χάρη σε αυτή τη γυναίκα ξαναγεννήθηκα, της χρωστάω τα πάντα. Έχουμε 22 χρόνια διαφορά ηλικίας, όταν όμως υπάρχει αληθινή αγάπη τα χρόνια δεν αποτελούν εμπόδιο. Το κορίτσι αυτό πέρασε δύσκολες στιγμές κοντά μου με το πρόβλημα της εξάρτησής μου. Ήταν αυτή που με βοήθησε να καταλάβω ότι έχω πρόβλημα αλκοολισμού. Αν δεν καταλάβεις το πρόβλημα, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Δόξα το θεό, είναι πλέον καθαρός. Το έχω κόψει μαχαίρι. Μπορεί να πιω μόνο ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό μου, πάντα σεμνά και με φόβο. Όταν έχω αλκοόλ απέναντί μου τρέμει η ψυχή μου γιατί ξέρω πια πόσο επικίνδυνο είναι».