Γιάννης Μόρτζος: Η οικονομική του καταστροφή και η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Τι αποκάλυψε στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε πριν από 5 μήνες

NDPPHOTO

Ο Γιάννης Μόρτζος, ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών. Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου, μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram από το Σπίτι του Ηθοποιού.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λαμπάτος: Απάντησε στις κατηγορίες του Γιάννη Μόρτζου ότι πήγαινε μεθυσμένος στις πρόβες

Γιάννης Μόρτζος: Η οικονομική καταστροφή και το θέατρο

Ίσως και ο πιο ακούραστος εργάτης του θεάτρου, ο Γιάννης Μόρτζος αφιέρωσε σχεδόν εξήντα χρόνια της καριέρας του στο αγαπημένο του αντικείμενο. Η αφοσίωσή του ήταν τόσο έντονη που, παρά τις οικονομικές καταστροφές που υπέστη από παραστάσεις που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το κοινό, ποτέ δεν τον φόβισαν ή τον απογοήτευσαν.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν: «Δεν έχω βάλει τίποτα στην άκρη. Αν δεν δουλέψω στην τηλεόραση και στο θέατρο, είμαι υποχρεωμένος να ζω μαζί με τη γυναίκα μου με μια κουτσουρεμένη σύνταξη. Ό,τι λεφτά έβγαζα, τα επένδυα όλα στο θέατρο, που είναι μια κακιά επιχείρηση. Έχω χάσει εκατομμύρια, αλλά δεν στενοχωριέμαι, ήταν κάτι που επέλεξα εγώ».

Τα προβλήματα υγείας και η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Πριν από μερικά χρόνια, ο Μόρτζος αντιμετώπισε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, την οποία όμως κατάφερε να ξεπεράσει. Όπως είχε περιγράψει στην τελευταία συνέντευξή του:

«Πέρασα μια περιπέτεια που παραλίγο να αφήσω αυτόν τον μάταιο κόσμο, αλλά κάποια δύναμη υπερίσχυσε και έζησα. Ήμουν σε κώμα στην εντατική 35 μέρες... Θα σου πω μια εικόνα. Ήμουν σε καταστολή και απέναντί μου στον θάλαμο είχαν φέρει ανθρώπους από τη Λιβύη που τότε γινόταν πόλεμος, οι οποίοι ήταν χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, με κεφάλια σπασμένα στη μέση. Όταν τους έβλεπα αυτούς, νόμιζα πως είμαι στον άλλον κόσμο. Είπα όμως ότι θα αντιδράσω και αυτό μου έδωσε μια δύναμη ότι δεν είναι ώρα να φύγω από τη ζωή και το πέτυχα. Δεν φοβάμαι κανέναν θάνατο. Το ότι σήμερα ζω, οφείλεται σε θαύμα...».

Η ζωή και η πορεία του Γιάννη Μόρτζου θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή του στο θέατρο και την απίστευτη αντοχή του απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.