Αλέξανδρος Σταύρου: Οι δυο επώνυμες γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του - Ποιος είναι ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος στον Τιμωρό

Το παρελθόν του

Με αφορμή την χθεσινή (23/9) πρεμιέρα της νέας σειράς του ALPHA, Ο τιμωρός, στην οποία ο Αλέξανδρος Σταύρου ενσαρκώνει τον Χριστόφορο Μωραΐτη, τον πατέρα του Μάρκου, έναν άτεγκτο εισαγγελέα που δολοφονείται από τον Λεωνίδα και τον Αντώνη, το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στη ζωή και του παρελθόν του γνωστού αυτού ηθοποιού και αποκαλύπτει πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε μέχρι και σήμερα.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταύρου

10-12-2010 Α' Νεκροταφείο-Κηδεία Γιώργου Λεμπέση.Αλέξανδρος Σταύρου

Ο Αλέξανδρος Σταύρου γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1970 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε ενώ η καταγωγή του είναι από το Χρώμιο της Κοζάνης. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1984-85, πρωταγωνιστώντας σε ηλικία μόλις 14 ετών, στην σειρά της ΕΡΤ, «Άννα Χ.». Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ξεκίνησε σπουδές υποκριτικής στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ' όπου αποφοίτησε το 1994 ενώ παράλληλα, την σεζόν 1992-93 έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Ζωή».

Το 1995 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς του Νίκου Φώσκολου, «Καλημέρα Ζωή», υποδυόμενος έναν κακοποιό. Μετά την πρώτη του συνεργασία με τον Νίκο Φώσκολο, του προτάθηκε να αναλάβει το ρόλο του Αλέξη Δράκου στη σειρά «Η Λάμψη» μετά την αποχώρηση του Κώστα Σπυρόπουλου. Έτσι, την σεζόν 1996-97 πρωταγωνίστησε στην έκτη σεζόν της σειράς, υποδυόμενος τον μεγαλύτερο γιο του εφοπλιστή Γιάγκου Δράκου.

03-12-2007 Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης-Επίσημη πρεμιέρα "Κάθε χρόνο ίδια μέρα". Δάνης Κατρανίδης-Αλέξανδρος Σταύρου-Ελισάβετ Μουτάφη

Επέστρεψε τηλεοπτικά την σεζόν 1999-00, ξεκινώντας μια μακροχρόνια συνεργασία με το συγγραφικό δίδυμο Γιώργου Κυρίτση και Έλενας Ακρίτα, υποδυόμενος τον Ανδρέα Βέρρο στην καθημερινή σειρά της ΕΤ1, «Στα φτερά του έρωτα». Συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην σειρά για τρεις σεζόν ακόμη μέχρι την ολοκλήρωσή της το 2003 ενώ παράλληλα έκανε μία εμφάνιση στην επίσης καθημερινή σειρά του ίδιου συγγραφικού διδύμου, «Κάτω από την Ακρόπολη», το 2002.

Ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους στην τηλεοπτική του καριέρα ήταν αυτός του Στράτου Αντύπα Αμυρά στην καθημερινή σειρά του MEGA, «Βέρα στο δεξί». Εκεί πρωταγωνίστησε για τρεις τηλεοπτικές σεζόν, από το 2004 μέχρι το 2007, γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε ο ρόλος του Άρη Στάικου στην δραματική σειρά του ANT1, «Ο Γητευτής» τη σεζόν 2007-08. Επέστρεψε τηλεοπτικά τον Μάιο του 2009 ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Στέφανου Καρτάλη στην σειρά των Ακρίτα-Κυρίτση, «Τα Μυστικά της Εδέμ» στο MEGA.

Η παρουσία του στην σειρά διήρκησε μέχρι την ολοκλήρωση της το 2011. Παράλληλα, την σεζόν 2010-11 έπαιξε στη κυπριακή σειρά «Γυμνοί Άγγελοι» του MEGA Κύπρου. Από το 2011 έως το 2014 έπαιξε στην σειρά του MEGA, «Κλεμμένα όνειρα» ενώ ακολούθησαν οι σειρές «Δικαίωση» (2014-15, MEGA), «9 Μήνες» (2015-17, STAR), «Παρθένα Ζωή» (2017-18, ANT1), «Η Επιστροφή» (2018-19, ANT1), «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» (2019-20, ΑΝΤ1), «Το Αύριο Μας Ανήκει» (2021, MEGA) και «Ο Τιμωρός» (2024-25, ALPHA).

Η προσωπική του ζωή

Μπορεί να είναι από τους ηθοποιούς που προστατεύουν την προσωπική του ζωή καθώς θέλουν να απασχολούν τα μέσα μόνο για την δουλειά του, ωστόσο, είναι γνωστό πως πριν γνωρίσει και παντρευτεί τη Μαριάννα Τουμασάτου, με την οποία είναι μέχρι και σήμερα μαζί, ο γοητευτικός ηθοποιός διατηρούσε σχέση με την επίσης συνάδελφό του, Αννίτα Κούλη. Οι δυο τους συμπρωταγωνίστησαν στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Κλεμμένα Όνειρα».

12-12-2016 Vault-Επίσημη πρεμιέρα "Yard Gal".Αννίτα Κούλη-Μαριάννα Τουμασάτου! Πρώην και νυν είχαν ποζάρει μαζί

Μέχρι και σήμερα, βέβαια, δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό ούτε για τον δεσμό τους, ούτε για τους λόγους του χωρισμού τους.

26-06-2012 Επίσημη Πρεμιέρα θέατρο Αθηνά.Μαριάννα Τουμασάτου-Αλέξανδρος Σταύρου

Τον Οκτώβριο του 2010 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου. Απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Χρυσηίδα (γενν. 26 Ιανουαρίου 2011) και το 2013 αποφάσισαν να παντρευτούν και με θρησκευτικό γάμο.

Σπάνια φωτογραφία της κόρης του Αλέξανδρου Σταύρου και της Μαριάννας Τουμασάτου

Η τελετή έγινε στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στη Βαρυμπόμπη, ενώ ακολούθησε δεξίωση σε κέντρο κοντά στην Πάρνηθα, όπου βρίσκεται και το σπίτι τους. Η Μαριάννα Τουμασάτου φορούσε ένα λευκό εφαρμοστό νυφικό δια χειρός Μάκη Τσέλιου, ενώ από δίπλα ο σύζυγος της Αλέξανδρος Σταύρου, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Σπάνια φωτογραφία από τον γάμο τους που είχε αναρτήσει στα social media της η Έλενα Ακρίτα

Η Μαριάννα Τουμασάτου, μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Από την μέρα που ερωτεύτηκα τον Αλέξανδρο, ήθελα να είναι ο πατέρας των παιδιών μου που δεν το είχα νιώσει για κανέναν στο παρελθόν, μέχρι που δεν ήθελα παιδιά, που τώρα το παιδί είναι το κέντρο της ύπαρξής μου. Νομίζω ότι μόνο με αυτόν τον άνθρωπο θα μπορούσα να κάνω παιδί, μόνο με αυτόν τον άνθρωπο θα δοκίμαζα να ζήσω τη ζωή μου όλη»

Ενώ σε άλλο κομμάτι της ίδιας συνέντευξης ανέφερε πως ο Αλέξανδρος είναι πρότυπο άντρα για την κόρη τους. «Τα ζευγάρια όταν έχουν ευλογηθεί να είναι πολλά χρόνια μαζί, παίρνει ο ένας από τον άλλον. Ειδικά τα καλά του. Αυτό είναι πάντα για καλό του παιδιού. Τα καλά Αλέξανδρου είναι... την κοιτάζει με θαυμασμό και αγάπη. Είναι πάντα τρυφερός δίπλα της. Είναι ένα πρότυπο ανδρός. Δεν θα την προσβάλει, δεν θα την θίξει»

21-06-2016 Θέατρο Αθηνά.Επίσημη πρεμιέρα "Ένα εξοχικό παρακαλώ".Μαριάννα Τουμασάτου-Αλέξανδρος Σταύρου

04-02-2020 Θέατρο Αλκμήνη-Επίσημη πρεμιέρα "Εξόριστοι"