Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι αποκάλυψε για τον Απόστολο Λύτρα - «Οφείλει εξηγήσεις...»

"Έχουμε μιλήσει με την κ. Πολυζωγοπούλου και..."

GLOMEX

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» και στη Χριστίνα Βουδούρη, αποκαλύπτοντας πώς έχει εξελιχθεί η ζωή της σήμερα και σχολιάζοντας τις σχέσεις της με τον Απόστολο Λύτρα. Θυμίζουμε ότι στις 20 Μαΐου 2020, η είδηση της επίθεσης με βιτριόλι που δέχτηκε μια 34χρονη στην Καλλιθέα συγκλόνισε την Ελλάδα, με τις εικόνες να μένουν χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ωστόσο, ο πόνος και η αδικία δεν ξεθωριάζουν. Εδώ και τέσσερα χρόνια, συνεχίζει να παλεύει καθημερινά για να βρει την ισορροπία σε μια νέα πραγματικότητα, την οποία της επέβαλαν με τόσο βίαιο τρόπο.

«Ασχολούμαι με την υγεία μου και έχω μπροστά μου ακόμα ένα χειρουργείο. Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι, περισσότερο ανυπομονώ. Με αγαπάω, έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου και νιώθω ικανοποίηση όταν κοιτάζω τον καθρέφτη μου, κάτι που πιστεύω ότι οφείλεται στη δουλειά που έχω κάνει με τους ψυχολόγους μου», εξομολογείται η ίδια.

Η Ιωάννα έχει βρει νόημα μέσα από τη δημιουργία του δικού της podcast αλλά και του «Ioanna Paliospirou Foundation», ενός ιδρύματος για την υποστήριξη εγκαυματιών. «Το ίδρυμα είναι σαν το ‘παιδί μου’. Προσπαθώ να καθοδηγώ τους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοιες δυσκολίες. Αν και πέρασα πολλά, αν κατάφερα να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο, τότε όλα όσα υπέστην αξίζουν», δήλωσε συγκινημένη. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη στήριξη που παρέχει στην Αντριέλα Τζόκα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την πρόοδο της.

Δείτε επίσης: Θρίλερ με το διαζύγιο Λύτρα - Πολυζωγοπούλου: Τα απειλητικά μηνύματα μετά τον ξυλοδαρμό - «Θα το μετανιώσεις πικρά...»

Τι αποκάλυψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τον Απόστολο Λύτρα

Η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει το θέμα του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος της στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Τώρα, ο Λύτρας κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, κάτι που άφησε έκπληκτη και την Ιωάννα. «Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Όσο ξαφνιαστήκατε εσείς, ξαφνιάστηκα και εγώ. Έχουμε μιλήσει με την κ. Πολυζωγοπούλου, η οποία είναι αναστατωμένη και προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Απόστολο Λύτρα. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην οικογένειά του και στα παιδιά του».

Αναμένοντας την εκδίκαση του εφετείου τον Δεκέμβριο του 2024, η Ιωάννα δήλωσε πως θα κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και στην πρώτη δίκη: θα πει την αλήθεια για όσα πέρασε. «Ξέρω ότι κάποια στιγμή η γυναίκα που μου το έκανε αυτό θα βγει από τη φυλακή, και νιώθω αμηχανία γι' αυτό. Το αίσθημα του ‘κουμπώματος’ που νιώθω εγώ, θα έπρεπε να το αισθάνονται και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω της. Μου έκανε εντύπωση που δεν επικοινώνησαν ποτέ, ούτε με εμένα ούτε με τους γονείς μου. Αν το παιδί μου είχε προκαλέσει τόσο κακό, θα προσπαθούσα να βοηθήσω το θύμα, όχι να καλύψω την πράξη του».

Η Ιωάννα δεν διστάζει να μιλήσει και για τη δυσκολία που είχε να νιώσει ελκυστική μετά την επίθεση. «Τον πρώτο χρόνο ήταν αδύνατο να νιώσω ελκυστική, καθώς δεν ένιωθα καν άνθρωπος, πόσο μάλλον γυναίκα. Στο μέλλον, θέλω να κάνω οικογένεια, αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».

Δείτε το βίντεο: