Τάσος Χαλκιάς: «Στο θέατρο δεν μπορεί να επιλεγεί κανείς με βάση τους followers» – Πώς σχολίασε Ντάνο και Φιλιππίδη

«Θα είναι σαν να αμφισβητώ τους νόμους του κράτους, αν αρνηθώ να συνεργαστώ μαζί του»

Ο Τάσος Χαλκιάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και τη δημοσιογράφο Βίκυ Δέτσικα, μιλώντας ανοιχτά για τη σημερινή κατάσταση στον καλλιτεχνικό χώρο, τη σάτιρα, αλλά και για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που έκανε το πέρασμά του από την τηλεόραση.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε στη σημασία της σάτιρας και στο πώς αντιλαμβάνεται το κοινό την κωμωδία σήμερα. «Ο κόσμος έχει ανάγκη σήμερα την καλή κωμωδία. Στη σάτιρα δεν υπάρχουν όρια. Αν ο καλλιτέχνης που ασχολείται με τη σάτιρα ξεκινάει από την αυτοσάτιρα, πρώτα βάζεις τον εαυτό σου απέναντι σε αυτή την κρίση. Δεν γίνεται να έχει όρια η σάτιρα. Οι τέχνες είναι τέχνες και δημιουργούνται από ανθρώπους που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Τάσος Χαλκιάς: «Έτρωγα τις μπουνιές της χρονιάς μου από τον πατέρα μου» - Το ξέσπασμα για την ενδοοικογενειακή βία

Πώς σχολίασε ο Τάσος Χαλκιάς την υπόθεση Φιλιππίδη

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Τάσος Χαλκιάς δεν δίστασε να εκφράσει ξανά την άποψη πως αν αθωωθεί ο ηθοποιός, θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του. «Αν δεν το έκανα, θα ήταν σαν να αμφισβητώ τους νόμους του κράτους. Ανεξάρτητα με το τι έγινε, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι μια καλλιτεχνική αξία και αυτός που θα τον επαναφέρει στο θέατρο είναι μόνο ο κόσμος».

Ο Τάσος Χαλκιάς σχολίασε επίσης τη μετάβαση ορισμένων τηλεοπτικών προσώπων στον χώρο του θεάτρου, τονίζοντας πως οι κανόνες επιλογής διαφέρουν: «Στο θέατρο δεν μπορεί να επιλεγεί κανείς με βάση τους followers, στην τηλεόραση μπορεί να πάρουν κάποιον επειδή έχει ακολούθους. Του κάνουν δύο πλάνα, ωστόσο, και δεν ανεβαίνει η θεαματικότητα».

Η γνώμη του για τον Ντάνο

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Ντάνο, ο Χαλκιάς σημείωσε: «Ο Ντάνος και ωραίο παιδί ήταν, ευπαρουσίαστος, δοκιμασμένος στην τηλεόραση, μια χαρά τα είπε το παλικάρι, αλλά δεν απορροφήθηκε από τον χώρο. Θέλει άλλη τρέλα για να μείνεις σε αυτό».