Κυριακή Γρίβα: «Ο μισός έχω πεθάνει! Παρακαλώ, θέλω να...» - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πατέρας της στο μνημόσυνο

Έξι μήνες μετά τη γυναικοκτονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων

Φωτογραφία αρχείου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Ιδιαίτερη ημέρα είναι η σημερινή, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, για την οικογένεια της Κυριακής Γρίβα, καθώς πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τους έξι μήνες από την ημέρα που άφησε την τελευταία της πνοή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, από τα χέρια του συντρόφου της - δείτε εδώ πλάνα από την κηδεία της με την μητέρα της.

Το παράπονο του πατέρα της Κυριακής Γρίβα στο μνημόσυνό της

«Θέλω να εκφράσω το παράπονό μου ότι ακόμα, μετά από έξι μήνες δεν έχει γίνει κάτι ώστε να τιμωρηθούν όλοι όσοι παρέλειψαν τις ιδιότητές και τις ικανότητές τους για να σωθεί η κόρη μου. Παρακαλώ! Θέλω να τιμωρηθούν. Η σημερινή μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είμαστε εδώ, αλλά ο άνθρωπός μου έχει φύγει, δεν είναι εδώ. Έχω ένα κορίτσι ακόμα, δίνω βάση εκεί, αλλά ο μισός έχω πεθάνει», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας.

Όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ σύμφωνα με την κατάθεση του αρχιφύλακα που είχε βάρδια

«Είμαι Αστυνομικός και υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Την 1η Απριλίου 2024 ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού καταστήματα κατά το ωράριο 22:00 έως 06.00. Περί της 22:10 ώρα προσήλθαν στην Υπηρεσία μου, ένας άνδρας και μια γυναίκα νεαρή ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί.

Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Μετά από λίγο άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει: ” τη σπρώχνει”. Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του.

Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και αιμορραγούσε. Κρατούσε ακόμα το μαχαίρι, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα μου καθώς και τον εαυτό μου».