Δόμνα Μιχαηλίδου: Παντρεύεται η βουλευτής - Η κόντρα με το Χαμόγελο του παιδιού, οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο και η υπόθεση της 12χρονης

Αυτός είναι ο σύντροφος της και μέλλοντας σύζυγός της

Τον εκλεκτό της καρδιάς της Λεωνίδα Μαντωνάκη πρόκειται να παντρευτεί η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την Real News και ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Έλλης Λεβέντη, δέχτηκε πρόταση γάμου από τον σύντροφό της και είπε το μεγάλο "ναι".

Ακόμα ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο δεν έχει οριστεί, ωστόσο το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα γίνει τον επόμενο χρόνο ή μπορεί και λίγο πιο νωρίς. Το ζευγάρι κρατάει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για αυτό και σπάνιες κάνει κοινές επίσημες εμφανίσεις, προτιμώντας τα μέρη με λιγότερο κόσμο και χωρίς κάμερες.

Ποια είναι όμως η Δόμνα Μιχαηλίδου;

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2024), υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (2023-2024) και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (2019-2023), σήμερα είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η αγάπη της όμως για την πολιτική ξεκινάει από τα φοιτητικά της χρόνια. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Έχει κάνει πολλές έρευνες, ενώ έχει διδάξει επίσης Μακροοικονομικά. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επίσης είναι και συγγραφέας, καθώς το 2016 δημοσίευσε το βιβλίο της που είχε τίτλο The inexorable evolution of financialisation.

Η ένταξη της στην πολιτική σκηνή

Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και καθιέρωσε το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε μητέρα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Για την προστασία και τη στήριξη των αστέγων, η Μιχαηλίδου νομοθέτησε την επέκταση του δικαιώματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους αστέγους οι οποίοι ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας. Τέλος, το 2020 παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Στις βουλευτικές εκλογές το 2023 ορκίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θέση που διατήρησε μέχρι τις 14 Ιουνίου 2024.

Οι δηλώσεις της που προκάλεσαν σάλο

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει σχολιαστεί πολλές φορές αρνητικά για τις απόψεις της και τις δηλώσεις που κάνει στα κανάλια και τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δέχτηκε "επιθέσεις" για μια παλαιότερη παρέμβασή της, στην οποία είχε χαρακτηρίσει "συλλογική ψυχική νόσο" τον αγώνα της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία και είχε αναφερθεί στην «αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα». Ωστόσο, όλα έλαβαν τέλος όταν ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης δήλωσε ότι τα λόγια της αυτά, δεν ανήκουν στην ίδια, αλλά είναι απόσπασμα από το βιβλίο του "Ερασιτέχνης Επαναστάτης".

Η κόντρα με το Χαμόγελο του Παιδιού και οι δηλώσεις για την 12χρονη

Χαμός ωστόσο είχε επικρατήσει και όταν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το Χαμόγελο του παιδιού. Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε κάνει αναφορά για κακοποιητική συμπεριφορά και κακοδιαχείριση μέσα στο ίδρυμα που προστατεύει τα παιδιά χωρίς οικογένειες αλλά και τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κανένα στοιχείο (δείτε εδώ τις δηλώσεις της). Από πλευράς του το Χαμόγελο του παιδιού της είχε απαντήσει με στοιχεία οικονομικά (δείτε την ανακοίνωση τους), με το θέμα μετά από πολλές αιχμηρές δηλώσεις και εντάσεις να λαμβάνει τέλος.

Επίσης, η βουλευτής είχε δεχτεί πολλά αρνητικά σχόλια και για την αποκάλυψη που είχε κάνει σχετικά με την κατοικία της 12χρονης που έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό.

Στήριγμα της σε όλα ο σύντροφος της

Βέβαια, στήριγμα της σε όλα τα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί, είναι ο σύντροφος της και μέλλοντας σύζυγό της, ψυχίατρος στο επάγγελμα, Λεωνίδας Μαντωνάκης.

«Είμαι καλά. Έχω σχέση με τον καλύτερο μου φίλο, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Είμαι όμως πολύ δοτική, πλημμυρίζω στο συναίσθημα, στο τι μπορώ να δώσω και τι μπορώ να οργανώσω για τον άλλον. Ταυτόχρονα, είμαι εξαντλητικά απαιτητική» έχει εξομολογηθεί η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον αγαπημένο της - δείτε φωτογραφίες από τα φιλιά τους σε κοινή θέα.

Ο θάνατος του πατέρα της

Το 2023 έχασε τον πατέρα της, ένα γεγονός που την "τσάκισε" ψυχολογικά (δείτε φωτογραφία τους).

«Αισθανόμουν μόνη όταν είχα άρρωστο τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο ενάμιση χρόνο, πέθανε από καρκίνο. Τον έχασα πρόσφατα και ήταν πυξίδα γνώσης και δικαιοσύνης. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ διαβασμένος που συνεχώς μου έστελνε άρθρα για να διαβάσω και μουσικές για να ακούσω. Ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που συνεχώς με τάιζε με γνώση, το οποίο νομίζω ότι με βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και της αισθητικής μου.

Ήταν ένας άνθρωπος πολύ δύσκολος στα εύκολα. Δηλαδή θα σου άλλαζε την Παναγία για το πως θα φας, πως θα κάτσεις και πως θα μιλήσεις. Θα σου άλλαζε την Παναγία αλλά ήταν πολύ εύκολος και δοτικός στα δύσκολα. Στα δύσκολα ήταν βράχος.

Αρρώστησε γρήγορα πολύ, γι’ αυτό και πρέπει να μιλάμε για την αναπηρία και τις αρρώστιες γιατί όσο μιλάμε για αυτά σώζουμε ζωές. Τον διαγνώσαμε ή διαγνώστηκε αργά με καρκίνο στομάχου, 3Β, πολύ προχωρημένο. Δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε.

Οι γιατροί του, σε δημόσιο νοσοκομείο που ήταν, έπεσαν από πάνω και θα τους ευχαριστώ για πάντα γιατί ήταν ήρωες παρ’ όλες τις δυσκολίες του δημόσιου συστήματος. Με τρομερή υπερηφάνεια και εργατικότητα έκατσαν και έψαξαν την πιο προηγμένη φαρμακολογία και θεραπείες. Ο πατέρας μου όμως δεν τα κατάφερε. Στο τέλος υπέφερε πολύ και είναι δύσκολο να βλέπεις τον άνθρωπο σου σε τόσο ευάλωτη κατάσταση.

Δηλαδή ήταν κάτω από πενήντα κιλά στο τέλος ο πατέρας μου. Περήφανος μέχρι το τέλος. Να πηγαίνει μόνος του στο μπάνιο και θυμάμαι ότι μου έλεγε η μητέρα μου πως δεν την άφηνε να ανεβαίνει μαζί του πάνω που ήταν το κρεβάτι και το δωμάτιο τους γιατί δεν ήθελε, μετά από 55 χρόνια που ήταν μαζί, να τον βλέπει εξουθενωμένο. Ανέβαινε τις σκάλες και μόνο που δεν τις ανέβαινε στα τέσσερα

Περισσότερο μου λείπει από τον μπαμπά το βραδινό τηλέφωνο. Μου λείπει τι βραδινό τηλέφωνο που θα πάω μετά τη δουλειά με κάποιον ενδιαφέροντα άνθρωπο που θα γνωρίσω πρώτη φορά και θα πούμε κάποια πράγματα και θα τον πάρω πριν κοιμηθώ για να του πω, «βγήκα με αυτόν» και ο πατέρας μου θα ξέρει τι έχει γράψει, τι έχει πει, τι γκάφα έχει πει. Μου λείπει το βραδινό τηλέφωνο που θα τον πάρω, θα του εξιστορήσω τη βραδιά μου και εκείνος θα έχει πάντα κάτι να μου πει το οποίο θα προσφέρει γνώση στο δικό μου βίωμα. Αυτό μου λείπει πιο πολύ», έχει πει η Δόμνα Μιχαηλίδου.