Ιωάννα Τούνη: Αντιδράσεις με την φωτογραφία της τουρκικής σημαίας – Η σύγκριση με την Δέσποινα Βανδή

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο επωνύμων

Collage: Instagram + NDPPHOTO

Η Ιωάννα Τούνη ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία μαζί με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον γιο τους, Πάρη. Η γνωστή influencer μοιράστηκε στιγμιότυπα από το ταξίδι της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την επιθυμία της να επισκεφτεί τη χώρα για χρόνια.

Ωστόσο, μία από τις φωτογραφίες που ανέβασε προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους ακόλουθούς της. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις αναρτήσεις της υπήρχε και μια φωτογραφία της τουρκικής σημαίας.

Παρόλο που πολλοί από τους ακόλουθους της εξέφρασαν θετικά σχόλια για τις αναρτήσεις της, δεν έλειψαν και εκείνοι που θεώρησαν την φωτογραφία της Ιωάννας Τούνη με την σημαία ακατάλληλη.

Μάλιστα, μια ακόλουθός της ανέφερε: «Ως Κύπρια πρόσφυγας, το θέαμα της τουρκικής σημαίας ξυπνά έντονα συναισθήματα πόνου, οργής και νοσταλγίας. Για όσους έζησαν την τραγωδία της εισβολής και του ξεριζωμού και της συνεχιζόμενης κατοχής. Η σημαία υπενθυμίζει τις πληγές της ιστορίας και την αδικία που συνεχίζεται στο νησί μας. Προς τι η ανάρτηση της σημαίας;»

Δείτε επίσης: Ιωάννα Τούνη: Το δωμάτιο που μένει με τον Αλεξάνδρου στην Καππαδοκία - Σαν να είναι μέσα σε θόλο, με τζακούζι και μπάνιο τεραστίων διαστάσεων

Δείτε την εικόνα που ανέβασε η Ιωάννα Τούνη

instagram

Όταν η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τη συναυλία στην Τουρκία

Η στάση της Ιωάννας Τούνη είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη που είχε η Δέσποινα Βανδή, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε ακυρώσει την συναυλία της στο Τσεσμέ.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, στη σκηνή υπήρχαν η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, τις οποίες η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να αφαιρεθούν, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Επομένως, η τραγουδίστρια αρνήθηκε να εμφανιστεί. Η Habertürk ανέφερε ότι η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και δήλωσε ότι η Βανδή πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη, τονίζοντας: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα, ήρεμα και ειρηνικά».

Άλλα μέσα παρείχαν μια διαφορετική εκδοχή του περιστατικού, σύμφωνα με την οποία η Δέσποινα Βανδή είχε ζητήσει να τοποθετηθεί και η ελληνική σημαία στη σκηνή. Το αίτημά της απορρίφθηκε, καθώς δεν υπήρχε ελληνική σημαία στις ίδιες διαστάσεις με την τουρκική. Το İz Gazete έγραψε ότι η Βανδή εξήγησε πως δεν είναι εχθρός των Τούρκων ή του Ατατούρκ, αλλά δεν μπορούσε να εμφανιστεί στη σκηνή υπό αυτές τις συνθήκες, θέτοντας ως προτεραιότητα την καριέρα της.