Θεοδώρα Γλύξμπουργκ: Οι πρώτες εικόνες από τον λαμπερό γάμο στο Βυζαντινό Μουσείο και οι επώνυμοι καλεσμένοι

Η λαμπερή τελετή και ο πολυτελής στολισμός στο βασιλικό «γάμο της χρονιάς»

NDPPHOTO

Πραγματοποιήθηκε απόψε, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ο γάμος μεταξύ της τέως πριγκίπισσας Θεοδώρας Γλύξμπουργκ και του επί ετών συντρόφου της, Μάθιου Κουμάρ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως το «κοσμικό γεγονός της χρονιάς».

Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μια όμορφη τελετή στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, όπου κηδεύτηκε και ο πατέρας της Θεοδώρας, τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος είχε κάνει και τον γάμο του με την Άννα – Μαρία στον ίδιο ναό το 1964.

Η τελετή ξεκίνησε στις 17:30, παρουσία 250 περίπου λαμπερών καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, διάφορα μέλη βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη, καθώς και αρκετοί celebrities.

Τι έγραφε η πρόσκληση

«Η Α.Μ. [σ.σ.: Αυτού Μεγαλειότης] Βασίλισσα Άννα-Μαρία και ο κύριος Sam Kumar / η κυρία Yolanda Kumar έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στον γάμο της Πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Matthew Kumar / 28 Σεπτεμβρίου 2024, 17.30 / Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον γάμο της τέως πριγκίπισσας Θεοδώρας Γλύξμπουργκ

Δείτε επίσης: Θεοδώρα & Μάθιου Κουμάρ - «Παρατράγουδα» πριν το γάμο: Το έγγραφο που αναφέρει την Άννα-Μαρία ως «βασίλισσα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις υπέρκομψες παρανύμφους, την παράσταση έκλεψε η ανηψιά της νύφης, Μαρία - Ολυμπία, όπως φαίνεται και μέσα από τις παρακάτω εικόνες:

Ο λαμπερός γάμος της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ

Η Σίλια Κριθαριώτη, διάσημη για τις πριγκιπικές της δημιουργίες, ήταν εκείνη που σχεδίασε το νυφικού της Θεοδώρας, ενώ τα βασιλικά στέφανα Cartier που χρησιμοποίησαν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία θα κοσμήσουν το κεφάλι του ζευγαριού στην τελετή. Οι βέρες, φιλοτεχνημένες από τον γνωστό οίκο κοσμημάτων Vourakis, και η ανθοδέσμη, δημιουργία του Studio 7, θα συμπληρώσουν την αριστοκρατική τελετή.

Μετά τον γάμο στη Μητρόπολη Αθηνών θα ακολουθήσει δεξίωση σε γνωστό ξενοδοχείο, ενώ την επόμενη ημέρα θα υπάρξει brunch στα νότια προάστια.

To ζευγάρι επέλεξε να πραγματοποιήσει τον γάμο του στην Ελλάδα, δείχνοντας την αγάπη τους για τη χώρα αλλά και τους στενούς δεσμούς της οικογένειας με την χώρα. Οι καλεσμένοι, οι οποίοι θα προέρχονται από βασιλικές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη, θα φιλοξενηθούν σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ η γαμήλια δεξίωση οργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σημειώνουμε ότι χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε λαμπερό prewedding party όπου καλεσμένοι και ζευγάρι απόλαυσαν μερικές όμορφες στιγμές λίγο πριν τον γάμο.

Δείτε εικόνες:

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ – Μάθιου Κούμαρ: Ένα βασιλικό love story

Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ βαφτίστηκε στην Αγγλία, με ανάδοχους, μεταξύ άλλων, τη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας - αδερφή της μητέρας της. Χαρακτηρίζεται από τη χαμηλών τόνων προσωπικότητά της και την αγάπη της για την υποκριτική. Σπούδασε στο Woldingham School του Surrey και αργότερα στο St Philip's College στο Alice Springs της Αυστραλίας. Απέκτησε πτυχίο Θεατρικών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο Brown και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Central Saint Martins College of Art and Design.

Ακολουθώντας την καριέρα της στην υποκριτική, η Θεοδώρα συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως η αμερικανική σαπουνόπερα "Τόλμη και Γοητεία", "Gates of Hades", "Respect Greece" και "The Great Awakening". Είχε επίσης ρόλους σε ταινίες όπως το "Blind Follow", το "June", το "The Assistant" και το "Little Boy".

Η Θεοδώρα έχει μοιραστεί φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από το Πόρτο Χέλι όπου κατοικούσαν οι γονείς της.

Ο γαμπρός, Μάθιου Κουμάρ, εργάζεται ως δικηγόρος, με την εταιρεία του, FarMar Law Group, να έχει έδρα το Λος Άντζελες. Ο ίδιος και η Θεοδώρα μετακόμισαν στο Λος Άντζελες όταν εκείνη ξεκίνησε να επιδιώκει την καριέρα της στην υποκριτική. Μια λιγότερο γνωστή πτυχή της ζωής του είναι ότι τον Ιούνιο του 2023 το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια ανέστειλε για ένα έτος την άδεια άσκησης του επαγγέλματός του λόγω μιας υπόθεσης που είχε αναλάβει. Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2016.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2018 και είχε αρχικά προγραμματίσει τον γάμο τους για τον Μάιο του 2020, αλλά η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τα σχέδιά τους. Τελικά, η τελετή μετατέθηκε για το 2023, όμως η νέα ημερομηνία πλησίασε μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της Θεοδώρας, τον Ιανουάριο του 2023.