Κηδεία Γιάννη Μόρτζου: Τραγική φιγούρα η σύζυγος του, Γιούλη - Περπατούσε υποβασταζόμενη

Δείτε φωτογραφίες

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κηδεία του Γιάννη Μόρτζου Α' Νεκροταφείο με την σύζυγό του να είναι υποβασταζόμενη μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος της. Πλήθος ηθοποιών, φίλοι και συγγενείς βρέθηκε στο τελευταίο αντίο και τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία.

Φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Μόρτζου

Ο ηθοποιός πριν από μερικές ώρες έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, εξαιτίας ενός καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζε.

«Ξεκίνησαν όλα τον Ιούνιο. Υγρό στον πνεύμονα. Πήγαμε, βγήκαμε σπίτι μας, παλέψαμε, αγωνιστήκαμε. Λοίμωξη στο αναπνευστικό. Μπήκαμε άλλον ένα μήνα μέσα. Νομίζαμε πάλι ότι θα βγούμε νικητές αλλά δεν βγήκαμε. Γύρισα πίσω μόνη μου, εκείνος μπήκε στην εντατική. Ερχόμουν κάθε μέρα εδώ και του μιλούσα, τον χάιδευα, αλλά... Έφυγε όμως, έφυγε, έφυγε η ζωή μου όλη. Του έλεγα ότι θα νικήσουμε κι αυτή τη φορά και θα γυρίσουμε σπίτι μας, στο Ρωμαίο του. Γιατί κι αυτός στο παραλήρημά του ζητούσε το σκυλάκι του, τον Ρωμαίο. Ήταν δημιουργικός, παραγωγικός, δραστήριος. Είχε πάθος μόνο με τη δουλειά του» - είπε με σπαραγμό η σύζυγός του στο Πρωινό - δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της.

Δείτε επίσης: Το παράπονό του Γιάννη Μόρτζου πριν φύγει από τη ζωή

Ο Γιάννης Μόρτζος ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1940 και δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Γκιλοτίνα (2018), Η δίκη του Σωκράτη (2018), Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ (2016), Ελευθέριος Βενιζέλος (2016).

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (2020), Το χρώμα του φεγγαριού (1996).

Ίσως και ο πιο ακούραστος εργάτης του θεάτρου, ο Γιάννης Μόρτζος αφιέρωσε σχεδόν εξήντα χρόνια της καριέρας του στο αγαπημένο του αντικείμενο. Η αφοσίωσή του ήταν τόσο έντονη που, παρά τις οικονομικές καταστροφές που υπέστη από παραστάσεις που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το κοινό, ποτέ δεν τον φόβισαν ή τον απογοήτευσαν.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν: «Δεν έχω βάλει τίποτα στην άκρη. Αν δεν δουλέψω στην τηλεόραση και στο θέατρο, είμαι υποχρεωμένος να ζω μαζί με τη γυναίκα μου με μια κουτσουρεμένη σύνταξη. Ό,τι λεφτά έβγαζα, τα επένδυα όλα στο θέατρο, που είναι μια κακιά επιχείρηση. Έχω χάσει εκατομμύρια, αλλά δεν στενοχωριέμαι, ήταν κάτι που επέλεξα εγώ».