Εκβιασμός της οικογένειας Σουμάχερ: Υπάλληλος ασφαλείας ζητούσε 15 εκατ. ευρώ

Οι εκβιαστές απειλούσαν να δημοσιεύσουν εικόνες και βίντεο με τον Σουμάχερ

Η γερμανική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις άνδρες που φέρονται να εκβίαζαν την οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ. Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Ιούλιο, όταν οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των τριών ατόμων έπειτα από καταγγελία της οικογένειας του διάσημου πρώην οδηγού της Formula 1.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ένας από τους δράστες είχε αποστείλει e-mail από μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση, στο οποίο περιλαμβάνονταν φωτογραφίες και βίντεο του Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος παραμένει κλινήρης μετά το σοβαρό ατύχημά του στο σκι, το 2013. Οι δράστες ζητούσαν 15 εκατομμύρια ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν το ευαίσθητο αυτό υλικό.

Η οικογένεια του Σουμάχερ αντέδρασε άμεσα, απευθυνόμενη στις αρχές, οι οποίες ενήργησαν γρήγορα. Λίγες ημέρες αργότερα, συνελήφθησαν οι τρεις άντρες: ο Μάρκους Φ. από το Βούλφραθ, και οι Γιλμάζ Τ. και Ντάνιελ Τ. από το Βούπερταλ.

Δείτε επίσης: Ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ αποκάλυψε πως είναι γκέι - Η φωτογραφία αγκαλιά με τον γυμνασμένο σύντροφό του

Δείτε το βίντεο:

Οι εκβιαστές του Σουμάχερ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάρκους Φ. ήταν υπάλληλος ασφαλείας στο σπίτι των Σουμάχερ μέχρι το 2021 και φέρεται να είχε συγκεντρώσει το επίμαχο υλικό κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είχε πρόσβαση σε κάθε γωνιά του σπιτιού και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πούλησε το υλικό στον Γιλμάζ Τ. έναντι ενός σημαντικού ποσού. Ο Γιλμάζ Τ., γνωστός για την εργασία του ως μπράβος σε νυχτερινά κέντρα, φέρεται να ήταν εκείνος που εκβίασε την οικογένεια για το χρηματικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γιος του Γιλμάζ, Ντάνιελ Τ., κατηγορείται ως συνεργός, καθώς φέρεται να δημιούργησε τη μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση e-mail από την οποία στάλθηκε το απειλητικό μήνυμα. Ο Ντάνιελ Τ. αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ, αλλά τόσο εκείνος όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες ενδέχεται να τους οδηγήσουν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Η κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ

Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από το σοβαρό ατύχημα που υπέστη τον Δεκέμβριο του 2013 στις Άλπεις. Η οικογένειά του έχει προσλάβει μια εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών, που φροντίζουν τον πρώην πρωταθλητή σε εικοσιτετράωρη βάση στο σπίτι τους στην Ελβετία.