Γιώργος Κιμούλης: Στα δικαστήρια για την αγωγή ύψους 200.000 ευρώ

Η μήνυση κατά της Παναγιώτας Βλαντή για συκοφαντία

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, χθες, Πέμπτη 26/09, βρέθηκε στα δικαστήρια για την εκδίκαση της αγωγής που άσκησε κατα του ΣΕΗ με την οποία ζητά την ακύρωση της εγγραφής του από το σωματείο, ενώ παράλληλα, ζητά από το δικαστήριο να του δοθεί η αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σκηνοθέτης πριν περίπου τρία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για κακοποιητική συμπεριφορά σε συνεργάτες του. Από τότε, πολλοί παλαιοί και νέοι συνεργάτες του από τον χώρο της υποκριτικής βγήκαν μπροστά και μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες μαζί του. Μάλιστα, η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται μέχρι και σήμερα ανάμεσα στον ίδιο, την Δώρα Χρυσικού και τον Νίκο Ψαρρά (δείτε εδώ τι αναφέρουν οι συνεργάτες του για τον σκηνοθέτη).

Τι είπε η συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη για την εκδίκαση της αγωγής του

Στην χθεσινή εκπομπή του OPEN, "Πρωινό ΣουΣου", η συνήγορος του, Βάσια Καπερνάρου, είπε σχετικά με την υπόθεση: «Το βασικό αίτημα αφορά την ακύρωση της παράνομης, αντικαταστατικής κι απολύτως παράτυπης διαγραφής του, η οποία υπήρξε αποτέλεσμα απολύτως παράτυπων κι αντικαταστατικών ενεργειών των μελών του ΣΕΗ κι ως αποτέλεσμα αυτής της διαγραφής υπέστη μία σφοδρή ηθική βλάβη και αξιώνει αποζημίωση για την αποκατάσταση αυτής. Το όλο ζήτημα, που πρέπει να μας απασχολήσει και να μας προβληματίσει, είναι το γεγονός ότι ένα σωματείο αυτού του εύρους και του βεληνεκούς επιλέγει σε μία μεμονωμένη περίπτωση να καταπατήσει σωρεία άρθρων και κανονισμών της λειτουργίας του στο πλαίσιο μίας υπόθεσης που πήρε διαστάσεις για να μη φανεί αμέτοχη με έναν τρόπο, όμως, που δημιουργεί σοβαρά θέματα και βλάπτει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του εντολέα μου.

Δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες, οι ημερομηνίες που έπρεπε να λάβουν χώρα τα ψηφίσματα, δεν έλαβαν χώρα δύο εκ των τριών ψηφισμάτων. Υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί κι εγείρονται υποψίες για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση και την απαρτία που έπρεπε να ψηφίσει. Σε καμία των περιπτώσεων το πόρισμα, το οποίο ήταν στη διάθεση των μελών για να καταλήξουν αν θέλουν να μείνει εκτός ή να παραμείνει εντός του σωματείου ο Γιώργος Κιμούλης, δεν είχαν καμία εικόνα της δικής του άποψης, των μαρτυρικών καταθέσεων της δικής του υπερασπιστικής γραμμής.

Το μόνο που είχαν ως πληροφόρηση ψευδέστατα είναι ότι υπάρχουν 13 καταγγελίες, ενώ δεν υπήρχαν 13. Μιλάμε για ένα πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο αναλύει μία καταγγελία και στο τέλος λέει ότι αυτή η καταγγελία δεν ελήφθη υπόψιν γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει. Ήταν μεροληπτική και άκρως παράτυπη όλη η συμπεριφορά του ΣΕΗ εναντίον του κ. Κιμούλη κι αυτό προκύπτει από μία απλή επισκόπηση της ιστοσελίδας, που μπορεί ο καθένας μας να βρει την ημερήσια διάταξη, όπου εσκεμμένα και τεχνηέντως τον εντάσσουν στο πλαίσιο μαζί με άλλους ηθοποιούς των οποίων αποφασίστηκε η διαγραφή… Μόνο και μόνο που τσουβαλιάζονται με αυτόν τον τρόπο και υπάρχει σαφής διαχωρισμός, καταδεικνύει ποια είναι η πρόθεση του ΣΕΗ»

Όσον αφορά την εξέλιξη της δίκης, δεν υπάρχουν εκ νέου πληροφορίες. Θα επανέλθουμε με ανανεομένο ρεπορτάζ εντός των επόμενων ημερών.