Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή είναι η «υποτιμημένη» της ταινία, σύμφωνα με τον γιο της

Η ταινία που δεν παίζεται αρκετά συχνά, σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ

NDPPHOTO

Ένα βίντεο, όπου απεικονίζεται να παρακολουθεί στην τηλεόραση μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε η μητέρα του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Ο 55χρονος μοιράστηκε το βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της αείμνηστης ηθοποιού, τον οποίο διαχειρίζεται ο ίδιος. Εκεί, βλέπουμε τον ίδιο ξαπλωμένο στον καναπέ, ενώ παρακολουθεί την ταινία «Το ταξίδι».

Στη λεζάντα της ανάρτησης, έγραψε: «Βλέποντας τη μητέρα μου σε μια από τις αγαπημένες μου ταινίες "Το ταξίδι"!!! Κρίμα που δεν παίζεται τόσο συχνά».

Η υπόθεση της ταινίας (spoilers)

Ο Στέφανος (Νίκος Κούρκουλος) γνωρίζει και ερωτεύεται τη Μαρίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη). Εμπόδιο στον έρωτά τους στέκεται η γυναίκα του Στέφανου, Σούλα (Λίλυ Παπαγιάννη), η οποία αρνείται να του δώσει διαζύγιο και σκληραίνει περισσότερο τη στάση της όταν μαθαίνει για την ύπαρξη της Μαρίνας. Ο Στέφανος αποφασίζει να σκοτώσει τη Σούλα, η Μαρίνα όμως μπαίνει στη μέση, προσπαθώντας να τον σταματήσει, και έτσι τραυματίζεται θανάσιμα.

«Το ταξίδι» είναι μια από τις ελάχιστες φορές που βλέπουμε πρωταγωνίστρια σε ελληνική ταινία εκείνης της εποχής να πεθαίνει στο φινάλε και αυτός ήταν και ο λόγος που η συγκεκριμένη ταινία δεν πήγε καλά στις εισπράξεις.

Δείτε επίσης: Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μη σε σκέφτομαι» - Συγκινεί με το κλειστό τρισάγιο για την μητέρα του, Αλίκη Βουγιουκλάκη

Δείτε το βίντεο:

Η σχέση του Γιάννη Παπαμιχαήλ με τους διάσημους γονείς του

Σε σχετικό αφιέρωμα που έγινε πριν από μερικά χρόνια για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε πει για την σχέση του με τους δύο γονείς του:

«Με την μάνα μου αισθανόμουν ότι ήμουν σε μια φούσκα ασφαλείας, μου το μετέδιδε. Πράγμα που δεν ένιωθα πολύ με τον πατέρα μου γιατί ήξερα ότι θα τσακωθούμε. Κόντρα δεν είχαμε, ο Δημήτρης ήταν τελείως διαφορετική προσωπικότητα από την μητέρα μου. Ήταν εξαιρετικός ηθοποιός αλλά δύσκολος άνθρωπος.

Ενώ η Αλίκη μπορεί να σε έφερνε κοντά της με το χαμόγελό της, ακόμα κι αν την έβριζαν, ο Δημήτρης σε αντίστοιχη περίπτωση θα σου απαντούσε δέκα φορές χειρότερα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, ο Δημήτρης είχε γίνει έξαλλος κι είχε χαστουκίσει δημοσιογράφους, όπως μου τα έχουν πει γιατί δεν είχα γεννηθεί» είπε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

«Έχουμε περάσει κι ωραίες στιγμές. Πηγαίναμε στο γήπεδο, στο εξοχικό του κι είχα καλή σχέση με την δεύτερη γυναίκα του. Στο τέλος τα τελευταία δύο χρόνια χάλασαν οι σχέσεις μας. ότι έγινε έγινε, τον αγαπώ.

Όταν έφυγε η Αλίκη και πέρασαν σε εμένα, υποσυνείδητα ο πατέρας μου, δεν με έβλεπε ως γιο του αλλά ως αντίπαλό του. Αυτό είναι άσχημο Δηλαδή γιατί τα έχει αυτός και δεν τα έχω εγώ. Ναι αλλά είναι το παιδί σου, όχι κάποιος ξένος. Δεν μπορέσαμε να τα βρούμε, θα ήθελα να είχε συμβεί».