Γιώργος Καραμίχος: «Το παιδί πέθανε επειδή της έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ψαλίδι που κούρευαν τα πρόβατα»

Συγκίνησε τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου με την ιστορία του

Μία συγκινητική ιστορία μοιράστηκε ο Γιώργος Καραμίχος, ως καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην γιαγιά του και στις κακουχίες που είχε περάσει εκείνη, για τις οποίες δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να μιλήσει.

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ακούγοντας πώς η γιαγιά του Γιώργου Καραμίχου έχασε δύο παιδιά, καθώς ότι περπατούσε τρεις ώρες κάθε μέρα, προκειμένου να γλιτώσει τη γάγγραινα, όταν έχασε το δάχτυλό της.

Δείτε επίσης: Γιώργος Καραμίχος: Αγόρασε σπίτι μέσα σε 2 ώρες - Το ησυχαστήριό του στη Νίσυρο χτισμένο σε παραδοσιακό οικισμό

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καραμίχου

«Η γιαγιά μου μού είχε πει: “Είστε τυχεροί, ζείτε σε μια εποχή που αν παντρευτείτε λύκο μπορείτε να φύγετε, δεν θα τον παντρευτείτε για πάντα”. Δεν έλεγε ποτέ λεπτομέρειες η γιαγιά, αλλά κατάλαβα τη μεγάλη κουβέντα που είπε τότε», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Καραμίχος.

Για να διευκρινίσει: «Ξέρω ότι είχε ένα δάχτυλο κομμένο, το είχε κόψει με το δρεπάνι στα καλαμπόκια, και ο παππούς δεν της έδινε άλογο για να πάει στο γιατρό για να της βάλουν σουλφαμιδόσκονη. Πήγαινε με τα πόδια μιάμιση ώρα και άλλο τόσο για να γυρίσει πίσω, επί ένα μήνα, για να κάνει θεραπείες, ώστε να μην πάθει γάγγραινα και πεθάνει. Δεν είχε το δικαίωμα καν να το πει».

«Είχε κάνει 7 παιδιά, τα δύο πέθαναν, αλλά τότε ήταν σύνηθες. Δεν σημαίνει ότι η απώλεια δεν ήταν απώλεια, απλά δεν υπήρχε χρόνος, ούτε ψυχολόγος για να τα πει. Το ένα παιδί της πέθανε τεσσάρων ετών. Το άλλο πέθανε επειδή της έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ψαλίδι που κούρευαν τα πρόβατα και έπαθε μόλυνση το παιδάκι. Φρικτή κατάσταση. Υπάρχει πόνος σε αυτά τα πράγματα, που δεν τον συζητάμε», κατέληξε ο Γιώργος Καραμίχος.