Ανθή Βούλγαρη - Η αποκάλυψη για την διαδικτυακή απάτη με γυμνές φωτογραφίες: «Βάζω και τον εαυτό μου μέσα»

Θύμα και η Έλενα Κρεμλίδου

Instagram/anthivoulgari

Η Έλενα Κρεμλίδου και η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα βρέθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και συζήτησαν με την Ανθή Βούλγαρη για μια ανησυχητική διαδικτυακή απάτη που με τη χρήση τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί γυμνές εικόνες με πρωταγωνίστριες γνωστές Ελληνίδες.

Πιο συγκεκριμένα, πλατφόρμες ερωτικού περιεχομένου εκμεταλλεύονται τη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας για να τοποθετήσουν πρόσωπα διάσημων γυναικών πάνω σε σώματα σταρ ερωτικών ταινιών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Θύματα της νέας αυτής μορφής εκμετάλλευσης είναι αρκετές γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί, μεταξύ αυτών η Έλενα Κρεμλίδου, αλλά και η Ανθή Βούλγαρη, όπως αποκάλυψε στον αέρα.

Δείτε επίσης: Ανθή Βούλγαρη: Ασύλληπτο ξέσπασμα από την παρουσιάστρια του MEGA - «Πόση ξεφτίλα αντέχει μια χώρα;»

Η αποκάλυψη της Ανθής Βούλγαρη για την απάτη

«Θύματα έχουν πέσει σχεδόν όλες οι Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί. Θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα. Με πήρε τηλέφωνο η Έλενα και μου λέει Ανθή συνέβη αυτό και αυτό. Η αλήθεια είναι πως ήταν σοκαριστικό όταν το αντίκρισα. Ο καθένας μπορεί να πάρει τη φωτογραφία σου και να τη βάλει όπου θέλει και να τη χρησιμοποιήσει όπως θέλει», σημείωσε η Ανθή Βούλγαρη στην εκπομπή.

Από την πλευρά της, η Έλενα Κρεμλίδου σχολίασε: «Δεν χρειάζεται καν να είσαι με μαγιό. Οι εικόνες αυτές δημιουργούνται από απλές φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα. Πάνω από 100 γυναίκες που έχουν πέσει θύματα». Η εκτίμησή της μάλιστα θεωρήθηκε μετριοπαθής, με τον πραγματικό αριθμό να υπολογίζεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα εξήγησε ότι το ζήτημα είναι δύσκολο να περιοριστεί. «Πρέπει να εντοπιστεί η πηγή και να γίνει μήνυση. Πια είναι πολύ εύκολο να βρεθεί, οι περισσότεροι δράστες βρίσκονται. Ο νόμος αναφέρει πως είτε πρόκειται για πραγματική είτε για αλλοιωμένη η πράξη αυτή διώκεται. Θα γίνει μία ενιαία μήνυση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλενα Κρεμλίδου βρίσκεται αντιμετώπη με μία παρόμοια περιπέτεια, με την ίδια να σημειώνει: «Παλεύω πέντε χρόνια με παρόμοιες υποθέσεις. Αν και είναι δύσκολο, υπάρχει τρόπος να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν».