Μαρίνα Καλογήρου: Ο θάνατος του άντρα της, το παιδί και το ατύχημα που παραλίγο να την αφήσει ανάπηρη

Ποια είναι η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του ALPHA, Ο Τιμωρός

Με αφορμή την συμμετοχή της στη νέα - επιτυχημένη μέχρι στιγμής - σειρά του ALPHA, O Τιμωρός, το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν της Μαρίνας Καλογήρου. Ποια είναι η πρωταγωνίστρια και τι κρύβει πίσω από το λαμπερό χαμόγελό της;

Η Μαρίνα Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη ‘’Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας’', και χορό (της Ακαδημίας I.S.T.D. του Λονδίνου). Παρακολούθησε μαθήματα σε διάφορες μορφές χορού όπως Oriental,Flamenco,Salsa,Jazz κ.α. Εργάστηκε ως χορεύτρια και δασκάλα χορού από το 1996-1999 ενώ από το 1996 εργάζεται ως ηθοποιός.

Η Μαρίνα Καλογήρου μωρό

Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1996 στη σειρά Λόγω τιμής στο κανάλι MEGA ενώ στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο της το 2001 στην ταινία Αύριο θα'ναι αργά όπου είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι περισσότερο γνωστή για το ρόλο της στη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Αν... η οποία προβλήθηκε στον κινηματογράφο το 2012 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

01-10-2012 Μέγαρο Μουσικής.Πρεμιέρα "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι".Μαρίνα Καλογήρου-Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Στο θέατρο έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις όπως Ο Συλλέκτης, Ωραία μου Κυρία, Τριαντάφυλλο στο στήθος, Η τρελή του Σαγιό κ.α. Το 2019 ίδρυσε την ομάδα Oneness Act (onenessact.com).

Η Μαρίνα Καλογήρου αποφεύγει τις συνεντεύξεις

Γενικά είναι μια προσωπικότητα που προσπαθεί να κράτα την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και που θα μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες μόνο όταν έχει κάτι σημαντικό να πει. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από περίπου ένα χρόνο στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα δεν γίνεται, είχε μιλήσει για την ζωή της αποκαλύπτοντας πράγματα που κανείς δεν γνώριζε μέχρι τότε.

Η Μαρίνα Καλογήρου σε ηλικία 16 ετών

«Ο χορός δεν μου άρεσε ποτέ το έκανα γιατί είχα μια αγαπημένη γυναίκα την μητριά μου που ήταν χορεύτρια και δασκάλα χορού και όταν χώρισε με τον πατέρα μου κι εγώ ήμουν 12 χρονών ήταν ο μόνος τρόπος να μείνω μαζί της, δίπλα της κι έμεινα μέχρι τα 18 καθημερινά και σπούδαζα μαζί της. Είναι μια τρομερή γυναίκα, ο πατέρας μου δεν ήθελε να μας βλέπει όταν χώρισε με την μητέρα μου, είχε μια άρνηση κι αυτή όταν γνωρίστηκαν με τον πατέρα μου ήταν μονάχα 26 χρονών και του έλεγε ότι αν δεν πάρεις τα παιδιά εγώ δεν έρχομαι μαζί σου και αν δεν πάρεις τα παιδιά εγώ δεν πάω εκδρομή. Εννοείται ότι την υπεραγαπούσαμε κι εγώ και ο αδερφός μου και η μαμά μου, γιατί η μαμά μου ήθελε να έχουμε επαφή με τον μπαμπά μου»

Το ατύχημα

«Στα χρόνια της σχολής μπήκα με την πρώτη, ήμουν στην πρώτη χρονιά που έφτιαξε ο Γιώργος Κιμούλης την ζωή του κι εμένα με χτυπάει ένα αυτοκίνητο και με πηγαίνουν στο νοσοκομείο και μου λένε ότι θα μου κόψουν το αριστερό πόδι γιατί είναι σμπαράλια και μετά βρέθηκαν δυο θαυματουργοί γιατροί, ο ένας έχει φύγει από την ζωή, του χρωστάω το πόδι μου, δηλαδή που είπαν θα της κάνω 8 εγχειρήσεις και θα προσπαθήσω να της το φτιάξω και τα κατάφερα. Έξι μήνες μετά από αυτό εγώ πήγα στο ιατρείο του με νάρθηκες, καροτσάκι και τέτοια και του λέω γιατρέ θα ξανά χορέψω; Και μου λέει Μαρίνα μου δεν ξέρουμε αν θα ξαναπερπατήσεις»

H Μαρίνα Καλογήρου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στον Μόρνο Ποταμό

«Έμεινα στην Ινδία για 2,5 μήνες»

«Στην Ινδία πήγα γιατί ζούσα στον Παρίσι και πάγωσα και πήρα τηλέφωνο έναν φίλο μου που ήταν σε μια παραλία της Ινδίας με 36 βαθμούς και μου είπε είμαι εδώ και κάνω ηλιοθεραπεία και σε τρεις ημέρες ήμουν στην Ινδία. Απλώς μετά ενώ πήγα για 15 μέρες έμεινα 2,5 μήνες γιατί η Ινδία είναι κάπως σαν το σπίτι μου. Με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο ξέσπασα σε λυγμούς. Στο Παρίσι ας πούμε που πήγα δεν ήξερα Γαλλικά, δεν είχα δουλειά, δεν είχα ούτε έναν γνωστό. Πήρα κάποια λεφτά από τις Μάγισσες της Σμύρνης τότε το σίριαλ και είπα θα πάω να ζήσω στο Παρίσι. Πήγα, λοιπόν, έναν Οκτώβρη στο Παρίσι, προσγειώθηκα με το αεροπλάνο, δεν ήξερα ούτε που θα πάω, ούτε αν θα βρω σπίτι. Κάποια στιγμή τελείωσαν τα λεφτά και λέω τώρα τι θα κάνω; Και γνώρισα τυχαία στο δρόμο το μπουζούκι της Νανάς Μούσχουρη και έκανε πρόβες μαζί του και τραγουδούσα ρεμπέτικα σε μια ελληνική ταβέρνα»

H Μαρίνα Καλογήρου στην Ινδία

Ο θάνατος του άντρα της

Σταθμός στη ζωής της Μαρίνας αποτέλεσε η σειρά για τη ζωή της Έλλης Λαμπέτη, αφού όχι μόνο την καθιέρωσε με έναν τρόπο στον χώρο, αλλά στα γυρίσματα γνώρισε και τον μετέπειτα σύζυγό της Τάσο Ζαφειρόπουλο. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος τους.

Η Μαρίνα Καλογήρου με τον γιο της

Η Μαρίνα Καλογήρου με τον γιο της

Η Μαρίνα Καλογήρου με τον γιο της

Αργότερα, όμως, το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει χωριστούς δρόμους στη ζωή, ενώ το 2015 και σε ηλικία μόλις 53 ετών ο Τάσος Ζαφειρόπουλος έφυγε από τη ζωή. Κάτι που είχε συζητηθεί πολύ τότε ήταν ότι η Μαρίνα δεν είχε δώσει το «παρών» στην κηδεία του πρώην συζύγου της.

«Δεν ξέρω…. Ο Τάσος αυτό που κυρίως έδινε στο παιδί ήταν πολλή αγάπη. Αυτό συνεχίζω να κάνω, που έτσι κι αλλιώς το έκανα. Πολύ, όσο πιο πολλή αγάπη μπορώ» δήλωνε έναν χρόνο μετά την απώλεια του άλλοτε μεγάλου της έρωτας.

Το 2016, ο έρωτας χτύπησε ξανά την πόρτα της Μαρίνας Καλογήρου. Ο Νίκος Κουστένης μπήκε τότε στην ζωή της και δεν έχει φύγει από το πλευρό της έως και σήμερα.

23-07-2021 Επίδαυρος."Ιχνευταί του Σοφοκλή". Μαρίνα Καλογήρου και Νίκος Κουστένης