Αναστασία Γιάμαλη: «Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών! Η μαμά μου είχε τον σύντροφό της, αλλά - συγγνώμη μαμά...»

Η εξομολόγηση για το MEGA, την οικογένειά της και την προσωπική της ζωή

Το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή του MEGA, Buongiorno, βρέθηκε ως καλεσμένη η Αναστασία Γιάμαλη, η δημοσιογράφος που από το Kontra Channel που έκανε τεράστια επιτυχία, πήρε μεταγραφή για το MEGA, με δική της εκπομπή τα Σαββατοκύριακα.

Η συνέντευξη της Αναστασίας Γιάμαλη στο Buongiorno

«Φέτος ήταν χρονιά προτάσεων για εμένα. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή, γιατί το MEGA μου προσέφερε και ασφάλεια στο πλαίσιο και ασφάλεια στο να έχω την δυνατότητα να έχεις τη δική σου ομάδα, που είναι τεράστιο προνόμιο. Γνώμη δεν αλλάζω στις απόψεις μου. Η κάθε εκπομπή έχει τον χαρακτήρα της, εγώ τη δουλειά μου κάνω πάντα, προφανώς στο πλαίσιο στο οποίο μπαίνει. Χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που λέει "αυτή τα λέει ωραία", αλλά υπάρχουν και άλλοι τόσοι που λένε "Παναγία μου, σταματήστε την, δεν μπορούμε άλλο".

Είναι μέσα στο πρόγραμμα, εγώ κάνω τη δουλειά μου και θα την κάνω καλά, είτε στο Kontra είτε στο MEGA. Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω στο MEGA, γιατί δεν κάνουμε δημοσιογραφία για τους φίλους και τις φίλες μας. Θα πω την ανθρώπινη άποψη, την φροντιστική.

Η Φαίη με βοήθησε σε αυτό, όταν ήμουν το μαύρο πρόβατο και έλεγα πράγματα που είναι αντιδημοφιλή, να μεγαλώσει η πλατφόρμα μου και στο χρωστάω και στο δίνω εδώ στον αέρα της εκπομπής και έχεις βγει και στην εκπομπή περιφερειακού καναλιού. Το ευχαριστώ είναι μεγάλο.

Δεν το βουλώνω, δεν μου αρέσει. Υπάρχουν πολλές έφηβες γυναίκες εκεί έξω, νέα κορίτσια και πολλά άτομα τα οποία έχουν δεχθεί από "προσβλημέντα" μέχρι κακοποιητικά σχόλια. Κι εγώ πιο μικρή. Έχει σημασία έναν άνθρωπο που τον συμπαθούν ή συμφωνούν με αυτά που λέει να τον ακούσουν να λέει "δεν φταις εσύ που ο άλλος είναι ρατσιστής". Είμαι υπέρμαχος της δημοκρατίας, συμφωνώ να ακούγονται όλες οι απόψεις, αλλά έχει σημασία ο τρόπος που εκφράζονται...», είπε αρχικά για τη δουλειά και την "μετακόμισή" της στο μεγάλο κανάλι.

Για το περιστατικό που την ζόρισε περισσότερο στην καριέρα της, δήλωσε: «Όταν ξεκινούσα τη δημοσιογραφική μου καριέρα, πριν από μία δεκαετία, που δεν υπήρχε αυτό που λέμε safe space στο Instagram, είχα περάσει δύσκολα με το Twitter και τα σχόλια, γιατί ήταν πολύ σκληρά κι εγώ ήμουν και πολύ άγουρη. Στο καλημέρα η απάντηση ήταν "κακό ψόφο". Αυτό γινόταν προφανώς και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι προοδευτική. Αυτό ενόχλησε. Το ότι είμαι προοδευτική όμως, δεν με εμποδίζει να ασκώ σκληρότατη κριτική και στην προοδευτική πλευρά του πολιτικού φάσματος. Δεν κρύβω που ανήκω».

«Σπούδασα στο Λονδίνο. Υπάρχει πολύς εσωτερικευμένος μισογυνισμός και από τις γυναίκες και σεξισμός από τους άντρες. Επίσης υπάρχει μία εμπεδωμένη αντίληψη ότι το πολιτικό ρεπορτάζ χρειάζεται "γερό στομάχι", το οποίο έχουν οι άντρες, ενώ οι γυναίκες έρχονται και πλαισιώνουν στο ρεπορτάζ παιδείας, πολιτισμού, υγείας, κλπ... Ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε όταν εγώ ξεκινούσα. Στο τώρα οι γυναίκες στον τομέα της ενημέρωσης είμαστε περισσότερες, στις θέσεις κλειδιά- ευθύνης βέβαια, είμαστε λιγότερες. Παντού υπάρχει και εισοδηματική διαφορά ανάμεσα στα φύλα. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε στη συνέχεια.

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε για τη ζωή, την οικογένεια και τα παιδικά της χρόνια: «Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Μεγάλωσα με την μαμά μου και τις δίδυμες αδερφές της. Ήμασταν 4 κορίτσια στο σπίτι. Σκληρή μητριαρχία. Με τον μπαμπά μου πήγαινα, τον λατρεύω και τον έβλεπα εξίσου, αλλά τα Σαββατοκύριακα. Έχω φυλαχτό τον τρόπο που μεγάλωσα, γιατί και η μαμά μου και οι θείες μου πήγαιναν με έναν κανόνα που έβαλε ένας άντρας, ο παππούς μου που έχει πεθάνει. Τα τρία "Α". Αυτόφωτη, αυτόνομη και ανεξάρτητη. Έτσι ζούσαν και ζουν εκείνες τις ζωές τους. Η μαμά μου είχε τον σύντροφό της, αλλά - συγγνώμη μαμά - η επιχείρησή του ήταν εκτός Αθηνών, οπότε ερχόταν και την έβλεπε κάθε Τετάρτη και κάθε Σαββατοκύριακο. Κάθε Τετάρτη πηγαίναμε και τρώγαμε μαζί το ψάρι μας. Είμαι από την Μάνη. Οι θείες είχαν εκτός σπιτιού τα εκάστοτε φλερτ τους. Μετά μετακόμισαν, αλλά είμαστε μία πολύ σφιχτή οικογένεια. Ακόμα τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω στον κύριο Μάκη, τον μπαμπά».

«Ήμουν άριστη μαθήτρια, αλλά και πρώτη στα πάρτι. Ήμουν κεφάτο παιδί και με υπερβολές. Δεν ήμουν ατίθαση, αλλά ζούσα σε ένα περιβάλλον δημοκρατίας με κανόνες. Ξεκίνησα από μικρή να βγαίνω βράδυ, αλλά έπρεπε π.χ. να γυρίσω στις 3», τόνισε επίσης.

Δείτε επίσης: Νατάσα Γιάμαλη - Όλα όσα δεν ξέρουμε για τη δημοσιογράφο που ξεκινάει στο Mega

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης απάντησε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις εξελίξεις με την αποπομπή του από το ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης νομίζω δεν έκανε τη δουλειά που έπρεπε σε ένα κόμμα που έχει ιστορία και πολυφωνία. Η πολυφωνία ήταν η δύναμή του παλιά και πλέον έχει γυρίσει boomerang, όχι με ευθύνη δική του μόνο. Ήταν πολύ περισσότερη η επένδυση στην επικοινωνία και όχι στην πολιτική. Ο κύριος Κασσελάκης ήταν πολύ σαφής με την ταυτότητά του και καλά έκανε. Υπέστη την κριτική επειδή ασχολήθηκε με την πολιτική. Εγώ θεωρώ πως η Αριστερά πρέπει να είναι αγκαλιά για τους πιο ευάλωτους. Επειδή κάλυπτα το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ ξέρω πως αυτή (για τα ομόφυλα ζευγάρια) είναι μία από τις θέσεις του. Με ξένισε το ότι δεν το στήριξαν όλοι».

Για τα σχόλια που δέχτηκε η Νατάσα Μποφίλιου επειδή φορούσε ένα ακριβό φόρεμα σε συναυλία της, ενώ μιλούσε για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, είπε μεταξύ άλλων: «Το να είναι κάποιος αριστερός και να ασχολείται με το θέαμα δεν σημαίνει πως πρέπει να βγαίνει με ταγάρι. Το ότι έχει άποψη, μαγκιά της και τιμή της».

Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, σε ερώτηση για το εάν θα έκανε ποτέ σχέση με κάποιον ο οποίος είναι δεξιός, απάντησε: «Εγώ δεν πιστεύω πως τα ετερώνυμα έλκονται. Θέλω ηρεμία στο σπίτι μου. Αν ήταν δημοκράτης δεν θα έλεγα όχι, αλλά δεν θα ήταν πρώτη επιλογή».