Ναταλία Δραγούμη: «Σε αυτή την εποχή δεν μπορούμε να κάνουμε χιούμορ με τον “χοντρό και τον λιγνό”»

Από τον Αριστοφάνη στον «Άδωνι για καφέ»

Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις γύρω από το πρόσφατο σκετς του Μάρκου Σεφερλή με το Nemo έχει ξεκινήσει μία νέα κουβέντα για τη σάτιρα και αν θα έπρεπε να έχει όρια. Η Ναταλία Δραγούμη, σε πρόσφατες δηλώσεις της στην εκπομπή «Καλημέρα Είπαμε», τοποθετήθηκε επί του θέματος, εκφράζοντας την άποψή της για την αναγκαιότητα της προσαρμογής της σάτιρας στις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Η ηθοποιός υποστήριξε ότι η σάτιρα πρέπει να συμβαδίζει με τις εξελίξεις της κοινωνίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τον γνωστό ρόλο του «χοντρού και του λιγνού». «Αν τηρούνταν κάποιοι κανόνες, αυτή η σειρά δεν θα υπήρχε. Η σάτιρα πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή της, και η εποχή μας δεν σηκώνει χιούμορ με τον χοντρό και τον λιγνό», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διατηρούνται παλιά κόνσεπτ που πλέον θεωρούνται προσβλητικά.

Δείτε επίσης: Νίκος Ορφανός για Μάρκο Σεφερλή: «Ο πρώτος που γελοιοποιεί είναι ο εαυτός του»

Υπέρ της «χοντρής» στον «Άδωνι» η Ναταλία Δραγούμη

Γενικώς η Ναταλία Δραγούμη υποστήριξε ότι η σάτιρα υπήρχε από τα αρχαία χρόνια, φτάνοντας μέχρι τον Αριστοφάνη, και αποτελούσε πάντοτε έναν τρόπο σχολιασμού της κοινωνίας και των ανθρώπινων αδυναμιών. Ωστόσο, τόνισε ότι οι κανόνες που διέπουν τη σάτιρα είναι διαφορετικοί σήμερα, με την κοινωνία να απαιτεί μεγαλύτερη ευαισθησία και σεβασμό στα κοινωνικά ζητήματα.

«Πρέπει να δεχθούμε ότι οι εποχές αλλάζουν, όμως διαφωνώ κάθετα που είπαν να αφαιρεθεί ο στίχος για τη “χοντρή” από το τραγούδι “Πάμε στον Άδωνι”. Υπάρχει εξέλιξη», επισήμανε η Ναταλία Δραγούμη κλείνοντας και τόνισε ότι δεν μπορούμε να καταργήσουμε έργα και χαρακτήρες του παρελθόντος, όπως αυτούς της Γεωργίας Βασιλειάδου.