Εμμανουήλ Καραλής: «Κάθε παιδί έχει το δικό του λούκι που περνά, δεν είναι καθόλου εύκολο...»

Ο Ολυμπιονίκης μιλά για το μπούλινγκ που υπέστη

Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές του ελληνικού στίβου, που μας έκανε περήφανους στο Παρίσι πριν από λίγες εβδομάδες μίλησε στην εκπομπή Weekenders. Μεταξύ άλλων ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία με το μπούλινγκ, το προσωπικό του ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, και τις μελλοντικές του φιλοδοξίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε πολύ χαρούμενος που κατάφερε να πετύχει το στόχο του να ξεπεράσει τα 6 μέτρα. «Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να πέφτεις από τα 6 μέτρα. Ήταν ένα όνειρο που ήθελα από πολύ μικρός να πραγματοποιήσω. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το ύψος. Από εκεί και πέρα προχωράω για να κάνω ακόμα μεγαλύτερα ύψη», τόνισε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής.

Δείτε επίσης: Εμμανουήλ Καραλής: Είναι μαζί 6 χρόνια αλλά δεν μιλάει ποτέ για εκείνη - Η ψηλή, ξανθιά καλλονή σύντροφός του

Όσον αφορά τις μελλοντικές του επιδιώξεις, ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του για ένα άλμα πάνω από τα 6 μέτρα, αλλά δεν αναφέρεται πια σε συγκεκριμένο ύψος. «Πλέον δεν θέλω να βάζω όρια. Όταν βάζεις ένα ταβάνι, μπορεί να μην καταφέρεις να το ξεπεράσεις. Εγώ θέλω να βελτιώνομαι, να είμαι χαρούμενος κι όλα είναι ανοιχτά», εξήγησε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Το Μήνυμα του Εμμανουήλ Καραλή για το μπούλινγκ

Ο νεαρός αθλητής δεν δίστασε να αναφερθεί στις προσωπικές του εμπειρίες με το μπούλινγκ, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «Το κάθε παιδί έχει το δικό του λούκι που περνά. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να πω είναι να μπορέσουν να βρούνε τη δύναμη να μιλήσουν στους δικούς τους ανθρώπους κι από εκεί και πέρα όλα καλυτερεύουν», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας και της στήριξης.

«Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν "πηγαίντε στη χώρα σας", μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Εμμανουήλ Καραλής σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια που δεχόταν.