Γιώργος Πατούλης - Μαρίνα Σταυράκη: Από ερωτευμένοι δύο ξένοι - Η γνωριμία, ο γάμος, το παιδί και το εξώδικο

Το love story και το παρασκήνιο του τέλους της σχέσης τους

Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Ο Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Σταυράκη τις τελευταίες ημέρες έχουν απασχολήσει πολύ έντονα τα media, καθώς ο πολιτικός σκοπεύει σύντομα να παντρευτεί την εγκυμονούσα σύντροφό του. Το πρώην ζευγάρι έχει χωρίσει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο ο ερχομός του δεύτερου παιδιού του Περιφερειάρχη Αττικής προκάλεσε ταραχή στην κάποτε αγαπημένη του, η οποία τον κατήγγειλε δημόσια για χάρη του γιου τους, υποστηρίζοντας πως δεν βοηθάει καθόλου με τις σπουδές του (δείτε εδώ το παρασκήνιο και τις απαντήσεις τους).

Γενικότερα οι δυο τους έχουν περάσει από διάφορες φάσεις μετά το διαζύγιό τους, απλά αυτή τη φορά τα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμη περισσότερο, εφόσον μπήκαν στη μέση το παιδί τους και ο νέος έρωτας του Γιώργου Πατούλη, χωρίς την θέλησή τους.

Η γνωριμία, ο γάμος, το παιδί και το πολυσυζητημένο διαζύγιο Πατούλη - Σταυράκη

Κάποτε, παρόλα αυτά, υπήρξαν πολύ αγαπημένοι και ερωτευμένοι! Όπως έχουν εξομολογηθεί σε παλαιότερες συνεντεύξεις τους, γνωρίστηκαν ένα καλοκαίρι στην Πάρο, όταν εκείνος είχε μόλις αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή, ενώ εκείνη ήταν ακόμα φοιτήτρια στο πρώτο έτος, μάλιστα, της Φιλολογίας. Την πλησίασε μιλώντας της στα γερμανικά, η ίδια ξεκίνησε να τον ειρωνεύεται και κάπως έτσι κατέληξαν να βγαίνουν, με το ειδύλλιό τους να δυναμώνει μέρα με τη μέρα.

«Ήταν πιο μπρουτάλ για τα γούστα μου. Είχε και μουστάκι τότε και τον έβαλα να το ξυρίσει. Ήταν τράτζικ το μουστάκι», είχε εξομολογηθεί η Μαρίνα Σταυράκη για τη μέρα που γνωρίστηκαν, ενώ ο ίδιος ανέφερε στο παρελθόν:

«Ήταν μέσα Αυγούστου όταν φτάσαμε στην Πάρο και αποβιβαστήκαμε στην Παροικιά. Θυμάμαι ότι είχα τότε μουστάκι και ήμουν μαυρισμένος από τον ήλιο. Από τις πρώτες εικόνες που είχα στο νησί ήταν μια ξανθιά κοπέλα με μια φίλη της, στο κεντρικό μύλο στο λιμάνι της Παροικιάς. Φαντάστηκα ότι ήταν Γερμανίδα και σκέφτηκα να… δοκιμάσω τα γερμανικά μου. Εκείνη όμως με αποστόμωσε με όχι και τόσο… κομψό τρόπο – μιλώντας ελληνικά. Ήταν η μετέπειτα σύζυγός μου, Μαρίνα. Ένα χρόνο πριν, είχε πετύχει στη Νομική Αθηνών με πολύ καλή σειρά.

Της άρεσε όμως η Φιλολογία. Δήλωσε, λοιπόν, την επόμενη χρονιά με τους ίδιους βαθμούς, αλλά πέρασε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων, γιατί εν τω μεταξύ είχαν ανέβει αρκετά οι βάσεις. Έτσι τον Οκτώβριο πήγε στα Γιάννενα. Λίγο αργότερα πήγα και εγώ εκεί να τη δω – ήμασταν πλέον μαζί.

Βλέποντας πλέον το όλο κλίμα της είπα: “Πρέπει να πάρεις μετεγγραφή για την Αθήνα”. Μεταγραφή, όμως, μπορούσε να πάρει μόνο αν στην Αθήνα σπούδαζε ο αδελφός της ή ζούσε ο σύζυγός της. Αδελφός φοιτητής δεν υπήρχε, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε πολιτικό γάμο, ώστε να πάρει τη μεταγραφή. Τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας, παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο στο Μαρούσι, το 1986. Τότε δεν ήξερα καλά πού πέφτει το Μαρούσι.

Μετά έγινα δήμαρχος. Κανείς δεν ήξερε ότι είχα παντρευτεί. Ούτε η μητέρα μου ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο αδελφός. Μόνο δυο φίλες της Μαρίνας, που ήταν μάρτυρες. Λίγο αργότερα το είπε στη μητέρα της».

Δεν άργησαν, λοιπόν, να πάρουν την απόφαση και να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Πρώτα έκαναν πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο, το 1992, ενώ ακολούθησε και ο θρησκευτικός τους γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών. Η ευτυχία τους, βέβαια, ολοκληρώθηκε όταν γεννήθηκε ο καρπός του έρωτά τους, ο μονάκριβός τους Αλέξανδρος, λίγα χρόνια αργότερα.

Σε κάθε εμφάνισή τους τα βλέμματα έπεφταν πάνω τους, με εκείνη να επιλέγει πάντα εκκεντρικά look με χρώμα και μεγάλα αξεσουάρ, ενώ όσο μεγάλωνε και ο γιος τους και τους ακολουθούσε στις εκδηλώσεις που παρευρίσκονταν εκείνοι, κέρδιζε τις εντυπώσεις.

Όλα έδειχναν ιδανικά για την οικογένειά τους μέχρι που τον Μάρτιο του 2021 η Μαρίνα Σταυράκη ανακοίνωσε τον χωρισμό τους. «35 χρόνια ζωής δεν μπορούν να σβήσουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ τον άνδρα μου πάνω από όλα σαν άνθρωπο και είμαι δίπλα του και θα είμαι δίπλα του σε ότι αποφασίσει να κάνει», είχε αναφέρει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης τότε.

Το εξώδικο

Παρόλα αυτά το σενάριο αυτό σβήστηκε γρήγορα, αφού ο Γιώργος Πατούλης της έστειλε εξώδικό, απαγορεύοντας της να μιλάει δημόσια για εκείνον. «Με συγκλόνισε το εξώδικο το οποίο μου έστειλε. Εγώ έκανα μια δημόσια έκκληση για να μπορέσει να σπάσει τη σιωπή του και να μπορέσουμε να συνομιλήσουμε. Όταν έλαβα το εξώδικο, ένιωσα ότι πραγματικά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Σκέφτηκα "μα είναι δυνατόν;". Δε μπορεί να σου απαγορεύσει κάποιος να μιλάς, είναι λογοκρισία. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα και να μιλάει και να εκφράζει το πρόβλημά της», δήλωνε, ενώ για τις φήμες που ήθελαν ένα τρίτο πρόσωπο να τους χωρίζει, είχε πει:

«Εγώ, αγάπη μου, δεν βλέπω ούτε τρίτα, ούτε τέταρτα, ούτε πέμπτα πρόσωπα. Για μένα πάντα είναι η οικογένεια πάνω από όλα. Γι’ αυτό και ως γυναίκα και μητέρα έχω αποδείξει εμπράκτως ότι στήριζα την οικογένειά μου με όλους τους τρόπους.

Και πολιτικά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι, γιατί θεωρώ ότι όταν έχεις κάνει μια οικογένεια, που είναι συνειδητή επιλογή σου, θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιοι κύκλοι να είσαι δίπλα. Αυτό το οποίο συνέβη με τον Γιώργο ήταν κάτι με ξάφνιασε».

Εκείνος προσπάθησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ έκτοτε, με τις δηλώσεις τους τα επόμενα χρόνια να είναι λακωνικές. Φαινόταν, βέβαια, πως υπήρχε μία πικρία ανάμεσά τους, απλώς προσπαθούσαν να βρίσκουν πάντα τις ισορροπίες τους για χάρη του παιδιού τους.

Μετά από καιρό κυκλοφόρησαν φήμες πως η Μαρίνα Σταυράκη είχε δεσμό με τον Βλάσση Χολέβα, αλλά φρόντισαν να το διαψεύσουν, ενώ ο Γιώργος Πατούλης κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι που αυτό το καλοκαίρι διέρρευσε μία φωτογραφία με την 33χρονη σύντροφό του, Νάνσυ Κοίλου, με φουσκωμένη κοιλιά. Έτσι αποκαλύφθηκε πως οι δυο τους περιμένουν σε λίγους μήνες μωρό και ξεκίνησε ο "πόλεμος" με την πρώην σύζυγό του - δείτε εδώ το φύλο και το όνομα του μωρού.