Βασιλικός γάμος στην Αθήνα: Η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο Μάθιου Κουμάρ ενώνουν τις ζωές τους στον ναό που κήδεψαν τον τέως

Ο ρόλος που έπαιξε η απώλεια του Κωνσταντίνου

Instagram/tgreece

Η Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας πρόκειται να παντρευτεί τον αγαπημένο της, Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Ο γάμος θα γίνει στον ίδιο ναό όπου τελέστηκε η κηδεία του πατέρα της, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σηματοδοτώντας μια συγκινητική στιγμή για την οικογένεια.

Η Θεοδώρα και ο Μάθιου είχαν αρχικά προγραμματίσει να παντρευτούν τον Μάιο του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η τελετή αναβλήθηκε για το 2023. Ωστόσο, η νέα ημερομηνία συνέπεσε με λίγους μήνες από τον θάνατο του πατέρα της, τον Ιανουάριο του 2023, οπότε αποφάσισαν να μεταθέσουν και πάλι τον γάμο. Τώρα, η οικογένεια και οι φίλοι θα συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν τον γάμο, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η απώλεια του τέως ανέτρεψε τον βασιλικό γάμο

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του, Βασίλισσα Άννα-Μαρία, και τα πέντε του παιδιά: την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο. Η απώλεια του πατέρα της επηρέασε βαθιά τη Θεοδώρα, και η απόφασή της να παντρευτεί στον ίδιο ναό δείχνει πως θέλει να γυρίσει νέα σελίδα στον τόπο που αποχαιρέτησε το πιο αγαπημένο της πρόσωπο.

Ο γάμος αναμένεται να αποτελέσει το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Η Σίλια Κριθαριώτη, γνωστή για τις πριγκιπικές της δημιουργίες, έχει επιμεληθεί το νυφικό της Θεοδώρας, ενώ η οικογένεια θα χρησιμοποιήσει τα βασιλικά στέφανα Cartier του Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας για την τελετή. Οι βέρες έχουν παραγγελθεί από τον οίκο κοσμημάτων Vourakis, ενώ η νυφική ανθοδέσμη θα είναι δημιουργία του Studio 7.

Ο γαμπρός, Μάθιου Κουμάρ, είναι διακεκριμένος δικηγόρος στις ΗΠΑ, και το ζευγάρι αποφάσισε να πραγματοποιήσει τον γάμο στην Ελλάδα, λόγω της αγάπης τους για τη χώρα και των δεσμών της οικογένειας με την Ελλάδα. Οι καλεσμένοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ το pre-wedding dinner θα λάβει χώρα στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το οποίο παραχωρήθηκε στην οικογένεια με την υποχρέωση να καλύψει τη συντήρηση του χώρου.

Μια γιορτή γεμάτη λάμψη

Η γαμήλια δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ενώ την επόμενη ημέρα θα υπάρξει brunch στα νότια προάστια. Καλεσμένοι από βασιλικές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να δώσουν το «παρών», ωστόσο θα απουσιάζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας και νονά της Θεοδώρας αφού είναι στο νοσοκομείο.