Πείτε «αντίο» στο φτηνό σουβλάκι - Αυτή είναι η νέα του τιμή που... ζαλίζει

Φαγητό... πολυτελείας έγινε το σουβλάκι

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ακόμα και το αγαπημένο μας σουβλάκι έχει πλήξει ο πληθωρισμός και η ακρίβεια των τελευταίων ετών, καθώς το εθνικό μας street food κινδυνεύει να γίνει είδος... πολυτελείας, μετά από τις συνεχείς ανατιμήσεις των τελευταίων ετών. Μάλιστα, οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα μόνο στις τιμές των κρεάτων ξεπέρασαν ακόμα και το 12%, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα αναμένεται περεταίρω άνοδος των τιμών.

Οι νέες τιμές στο σουβλάκι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ένα τυλιχτό στο χέρι (με γύρο ή καλαμάκι), τον Σεπτέμβριο του 2023 κόστιζε από 3 έως και 3,70 ευρώ. Ωστόσο, έναν χρόνο μετά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2024, η τιμή έχει φτάσει μεταξύ 3,40 και 4,20 ευρώ.

Λόγω της αύξησης των τιμών τόσο στις πρώτες ύλες (π.χ.: το κρέας όπως είδαμε παραπάνω), όσο και στο λειτουργικό κόστος (ρεύμα, ενοίκια), οι ειδικοί πλέον εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό το σουβλάκι να φτάσει ακόμα και μια "ανάσα" από τα 5 ευρώ.

Δείτε επίσης: Κι όμως το σουβλάκι είναι ο σύμμαχός σου στη δίαιτα! Απόλαυσε χωρίς ενοχές το κορυφαίο ελληνικό έδεσμα

Δείτε το βίντεο:

Οι τιμές στα κρέατα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΤΣΤΑΤ, τα κρέατα είναι από τα αγαθά των οποίων οι τιμές έχουν ανεβεί περισσότερο εξαιτίας του πληθωρισμού.

Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε στο MEGA για την τιμή των κρεάτων, λέγοντας:

«Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό. Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε. Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε ο κ. Βαλτετσιώτης και συνέχισε: «Ο κιμάς εισαγωγής ξεκινάει από τα 7,98 το κιλό, ο πιο οικονομικός κιμάς»