Γιώργος Αυτιάς: Γλίτωσε από καρκίνο του προστάτη αλλά η μοίρα τον "χτύπησε" ξανά - «Δεν μου είχαν πει όλη την αλήθεια...»

«Μου λένε "Έχεις 5 λίτρα υγρό στην καρδιά και έχει περάσει...»

Ο Γιώργος Αυτίας πλέον βρίσκεται μακριά από την τηλεόραση και έχει κάνει μία νέα αρχή περνώντας τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες και επιστρέφοντας τις υπόλοιπες πίσω στην Αθήνα, καθώς πλέον είναι Ευρωβουλευτής.

Για τη νέα αυτή συνθήκη στη ζωή του μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Happy Day, και στην Τίνα Μεσσαροπούλου, αποκαλύπτοντας και το άγνωστο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το καλοκαίρι που πέρασε. Ο δημοσιογράφος γλίτωσε για δεύτερη φορά στο παρά τσάκ, διότι ήδη το προηγούμενο διάστημα είχε γλιτώσει από τον καρκίνο του προστάτη - δείτε εδώ την εξομολόγησή του.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Αυτιά για το πρόβλημα υγείας του

«Το πρωί είναι κοινοβούλιο, επιτροπές. Δεν υπάρχει ζωή το βράδυ. Μένω σε ξενοδοχείο γιατί μπορεί να χρειαστείς κάτι, να έχεις ένα στρωμένο κρεβάτι. Έχουν έρθει να με δουν η σύζυγος και τα παιδιά μου. Ήξερα ότι θα βγω πρώτος, αλλά αυτό είναι και μεγάλη ευθύνη», είπε αρχικά για τη ζωή στο εξωτερικό.

Και έπειτα δήλωσε για το θέμα υγείας που τον συγκλόνισε: «Φέτος ήταν κάτι το απίστευτο. Μόλις πήγα να εξεταστώ, κρύωνα μόνο αυτό. Μου λένε "Δεν θα πετάξεις θα σκάσεις στον αέρα. Έχεις 5 λίτρα υγρό στην καρδιά και έχει περάσει και από την άλλη πλευρά". 14 μέρες στο νοσοκομείο με πάρα πού πόνο και δύο σωληνάκια. Έχασα ένα καλοκαίρι, αλλά όλα καλά. Ο θεός με αγαπάει. Όταν ήρθε η στιγμή πήγα στην Παναγία της Τήνου. Δεν μου είχαν πει όλη την αλήθεια αλλά το έβλεπα. Η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό και από εκεί και πέρα προχωράει η ζωή. Αν είχα μπει στο αεροπλάνο θα είχα "χαιρετήσει"».

Δείτε επίσης: Τι είναι η περικαρδίτιδα που παραλίγο να τον σκοτώσει

Στη συνέχεια, μίλησε για την οικογένειά του, εξηγώντας πως έλειπε πολύ από τα παιδιά του: «Ο γιος μου μηχανολόγος, η κόρη μου έχει τελειώσει οικονομικά, έχω και δύο εγγόνια. Όταν τα παιδιά μου αρρώσταιναν, μάθαινα ότι είχαν πυρετό μέρες μετά».

Όσον αφορά στην αντικαταστάτριά του, Φαίη Μαυραγάνη, στο ΣΚΑΙ, σημείωσε: «Εύχομαι κάθε επιτυχία. Μια χαρά» και τόνισε για την αποχώρησή του από την τηλεόραση: «Έπρεπε να φύγω πριν από τον Παπαδάκη».