Μαυρίκιος Μαυρικίου για Μάρκο Σεφερλή: «Προσβάλλει και αμφισβητεί την σεξουαλικότητα και την πατρότητα μου»

«Η σάτιρα πρέπει να έχει ένα όριο»

Youtube

Τις τελευταίες μέρες μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση του Μάρκου Σεφερλή στους παρουσιαστές/ -στριες. Ο γνωστός κωμικός απειλεί μάλιστα, ότι θα τους "ξεμπροστιάσει" παραχωρώντας στην δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία και γραπτά μηνύματα. (δείτε εδώ το επιθετικό βίντεο προς τους παρουσιαστές)

Ο ντόρος ξεκίνησε από ένα σκετς του κωμικού όπου σατίριζε με άκομψο θα έλεγε κανείς τρόπο, τον no-binary νικητή της Eurovision από την Ελβετία, Nemo.

Καθημερινά, πρόσωπα της ψυχαγωγίας και της τηλεόρασης βγαίνουν μπροστά για να μιλήσουν για την "σάτιρα" που ηθοποιού στις παραστάσεις του, και πως ο κωμικός τους έχει "προσβάλλει" μέσα από τα σκετς του.

Τι είπε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή

Ένας από αυτούς είναι και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο οποίος μίλησε σήμερα, 18/09, στην κάμερα του "Πρωινού σου σου" και εξέφρασε την άποψη του.

Ο ίδιος μαζί με την οικογένεια του, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της "σάτιρας" του Μάρκου Σεφερλή και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστική προσωπικότητα σε σκετς του κωμικού ως μέρος της παράστασης στο Δελφινάριο.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου βρέθηκε μαζί με την οικογένεια του σε μια από τις παραστάσεις του κωμικού, και παρακολούθησε την παράσταση που τον σατίριζε. Εκείνος, όπως λέει και ο ίδιος, δεν παρεξηγήθηκε και ίσα ίσα γέλασε. Η σύζυγος του από την άλλη, η Ιλάειρα, ενοχλήθηκε.

Επίσης, ξεκαθαρίζει, ότι ο κωμικός, δεν είχε πάρει την άδεια από τον ίδιο και την σύζυγο του, για να τους σατιρίσει και να τους συμπεριλάβει στην παράσταση.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε επί του θέματος ως εξής: «Το περασμένο καλοκαίρι, είχαμε πάει με την Ιράειρα να δούμε την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή, στην οποία είχαμε μάθει εκ των προτέρων ότι σατιρίζει και εμάς. Δηλαδή κάποια στιγμή έβγαινε με ένα τεράστιο νυφικό η Ιλάειρα, έκανε και λίγο τον Μαυρίκιο, χρησιμοποιούσε τέλος πάντων την εικόνα μας σε ένα Δελφινάριο με 1.500 άτομα να γελάει μαζί μας. Εγώ γέλασα, μου άρεσε αυτό που έβλεπα, πέρασα πάρα πολυ καλά και γενικά ξέρεις ότι έχω και χιούμορ».

«Εννοείται αισθάνθηκα όπως είπα και πριν ότι δεν ξεπέρασε τα όρια ο Μάρκος, ή ο Τάκης ο Ζαχαράτος γιατι ήμασταν νούμερο και στην δική του παράσταση την ίδια περίοδο. Και αυτό είχαμε πάει και είχαμε δει. Και οι δύο λοιπόν, αισθάνθηκα εγω προσωπικά ο,τι δεν ξεπέρασαν τα όρια, γελάσαμε».

Και συνεχίζει: «Μάλιστα μου άρεσε πάρα πολύ, ο Τάκης ο Ζαχαράτος τουλάχιστον, είχε πάρει και την άδεια μας για να το κάνει αυτό, ο Μάρκος δεν την είχε πάρει, για να είμαι ειλικρινής. Ο Τάκης μας έστειλε ένα μήνυμα, μας ρώτησε και του είπαμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Μάρκος το έκανε χωρίς να μας ρωτήσει, απλά το αναφέρω για να μην πω πράγματα που δεν ισχύουν. Όμως η Ιλάειρα, ενοχλήθηκε. Δεν ένιωσε καλά με αυτό. Έσκυψε στο αυτί μου την ίδια στιγμή με ρώτησε: "Σου αρέσει που γελάει ένα ολόκληρο θέατρο μαζί μας; Αυτό που κάναμε πέρυσι είναι για να σατιριστεί;" Αυτό που κάναμε ήταν η αλήθεια μας».

«Όταν ένιωσα ότι αυτό το πράγμα ξεφεύγει, προσβάλει, αμφισβητεί την σεξουαλικότητα μου, την πατρότητα μου, πράγματα πολύ ουσιαστικά. Στον βωμό αυτού του πράγματος δεν μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις. Και αν ο ενδιαφερόμενος του λέει ευθέως "με ενοχλεί αυτό που κάνεις, κατέβασε το" πρέπει να το κάνεις».

Και τέλος, πρόσθεσε: «Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί αυτές τις μέρες, προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι θίγει κάτι ο Μάρκος Σεφερλής. Δεν είχε λόγο ο Σεγόπουλος να ανοίξει αυτή τη συζήτηση.
Και για να κλείσει το θέμα τον Μάρκο Σεφερλή, την άλλη εβδομάδα ταξιδεύει η παράσταση στην Κύπρο και θα πάμε με την Ιλάειρα να την δούμε. Θεωρώ ότι κάνει τεράστιο κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό έργο».

Δείτε το βίντεο: