Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μην το κάνετε αυτό, είναι τοξικό», απαντάει για την άβολη στιγμή με ρεπόρτερ

Δεν έκρυψε την ενόχλησή της

Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε μέσα στην ημέρα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αντέδρασε έντονα σε ερώτηση που δέχθηκε από ρεπόρτερ, και ακολούθησε μία άβολη στιγμή με την ηθοποιό να απαντάει εμφανώς ενοχλημένη ότι δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει διάλογο, εφόσον δεν το επιθυμεί.

Λίγες ώρες αργότερα θέλησε να εξηγήσει και τους λόγους πίσω από αυτή την αντίδραση, τονίζοντας πως η ρεπόρτερ είχε ύφος απέναντί της.

Η απάντηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την άβολη στιγμή με ρεπόρτερ

«Χθες πήγα σε ένα event και συνηθίζεται, όταν πηγαίνουμε σε τέτοια event να κάνουμε κάποιες δηλώσεις -αν θέλουμε. Ήταν μία κοπέλα δημοσιογράφος εκεί που δεν την είχα ξαναδεί, μικρή σε ηλικία με ύφος -πολύ ύφος- που με ρώτησε: “Γιατί αφού εκφράζετε την άποψή σας για κοινωνικά και πολιτικά θέματα στα προσωπικά σας social media, όταν σας ρωτούν οι δημοσιογράφοι δεν απαντάτε;”. Γιατί έτσι! Γιατί δεν θέλω! Γιατί δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος για να μιλήσουμε για τόσο σοβαρά ζητήματα. Γιατί μπορεί να πω κάτι και να φάω μήνυση. Έχει συμβεί. Γιατί δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντάω στις ερωτήσεις κάποιου που δεν ξέρω. Γιατί έτσι! Είναι τόσο απλή η απάντηση», αναφέρει στο βίντεό της η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

«Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι έχουμε ξεφύγει. Δεν είναι υποχρεωμένος ένας άνθρωπος να απαντάει σε κάτι αν δεν θέλει, ειδικά όταν τον ρωτούν με τόσο άκομψο τρόπο. Κι αυτό της είπα μετά, όταν έκλεισε η κάμερα. Της είπα “νομίζεις ότι με γνωρίζεις, εμένα ή κάποιον άλλον άνθρωπο επειδή μας έχεις δει στην τηλεόραση με την ιδιότητά μας και θεωρείς ότι μπορείς να με ρωτήσεις κάτι τέτοιο; Γιατί με φέρνεις σε δύσκολη θέση;”. Ποτέ δεν θα καταλάβω τους ανθρώπους που θέλουν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση ή να θέλει να σου κάνει ένα σχόλιο που θα σε κάνει να νιώσεις άβολα. Μην το κάνετε αυτό, είναι τοξικό» σημειώνει κλείνοντας η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Τι προηγήθηκε

Σε κοσμικό event, δημοσιογράφος την ρώτησε για τις αναρτήσεις που κάνει στα social media της, και για τους λόγους που δεν θέλει να σχολιάζει κάτι πάνω σε αυτές στη συνέχεια. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου της απάντησε με έντονο ύφος: «Δεν έχω δικαίωμα στα social media μου να να πω κάτι χωρίς να θέλω να κάνω διάλογο; Θεωρείς ότι ως δημοσιογράφο πρέπει να κάνω μαζί σου διάλογο;».