Γιορτάζει σήμερα η Φαίη Σκορδά - Αυτό είναι το πραγματικό της όνομα

Τα δώρα που έλαβε η παρουσιάστρια

Instagram / fayskorda

Μια από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, Φαίη Σκορδά έχει την γιορτή της σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σχεδόν κανείς δεν το πήρε... χαμπάρι. Μέχρι, δηλαδή, τη στιγμή που η ίδια αποφάσισε να ανεβάσει μερικά story από τα όμορφα δώρα και τις ευχές που της έστειλαν διάφορες εταιρίες και οργανώσεις, που ήθελαν να την τιμήσουν.

Αν και όλοι την γνωρίζουμε ως "Φαίη", στην πραγματικότητα το βαπτιστικό της όνομα είναι αρκετά διαφορετικό και η αλήθεια είναι πως πολλοί δεν το έχουν ξανακούσει.

Ποιο είναι το πραγματικό όνομα της Φαίης Σκορδά

Το όνομα με το οποίο βαφτίστηκε η Φαίη Σκορδά και γιορτάζει σήμερα δεν είναι άλλο από το όνομα Σοφία. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο όνομα σε τελείως διαφορετικό, όμως στιλ από το Φαίη που έχουμε συνηθίσει, το οποίο ομολογουμένως της ταιριάζει πολύ.

Μάλιστα, σήμερα οι Σοφίες δεν είναι οι μόνες που γιορτάζουν, καθώς κάθε χρόνο στις 17 Σεπτεμβρίου τιμάμε 0 διαφορετικά ονόματα (δείτε το σημερινό εορτολόγιο εδώ).

Το όνομα "Σοφία" προέρχεται από την Αγία Σοφία, η οποία έζησε τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. στην Ρώμη της Ιταλίας. Η Αγία Σοφία και οι κόρες της (Πίστη, Ελπίς, Αγάπη) μαρτύρησαν στα χέρια του Αυτοκράτορος Ανδριανού, ο οποίος διέταξε να τις συλλάβουν όταν έμαθε πως είναι χριστιανές. Όταν αυτές αντιστάθηκαν και δεν απαρνήθηκαν την πίστη τους, ο αυτοκράτορας διέταξε τον αποκεφαλισμό των μικρών κοριτσιών. Η μητέρα τους Σοφία ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες δίπλα στους τάφους τους, όπου και παρέδωσε το πνεύμα της.

Δείτε τα δώρα που έλαβε σήμερα για την γιορτή της η Φαίη Σκορδά

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

Υπενθυμίζουμε ότι η ξανθιά παρουσιάστρια είχε την πρεμιέρα της πρωινής της εκπομπής της εχθές, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και όπως φαίνεται τα πήγε πολύ καλά. Ειδικότερα, η Φαίη Σκορδά με το Buongiorno να κερδίζει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού (δείτε ποια ήταν η δεύτερη εκπομπή εδώ). Θα μπορούσε κανείς, μάλιστα, να πει ότι η υψηλή τηλεθέαση της εκπομπής της είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσε να είχε ευχηθεί.