Βαρύ το κλίμα στο Super Κατερίνα: Λύγισαν όλοι στο πλατό - «Την κάρφωσε στο στήθος και την πλάτη πέντε φορές»

Τα κλάματα και οι εικόνες από το μνήμα που κάνουν και τους πιο δυνατούς να σπάσουν

Η Κυριακή Γρίβα, η 28χρονη που ξεψύχησε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μετά την επίθεση του συντρόφου της με μαχαίρι, σήμερα θα έκλεισε τα 29 της χρόνια. Μπροστά στο μνήμα της, λοιπόν, βρέθηκαν οι γονείς της και η κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, στην οποία ο πατέρας της παραχώρησε δηλώσεις.

Ο ίδιος, μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τα όνειρα που βλέπει με την κόρη του και τις καθημερινές επισκέψεις του στο νεκροταφείο για να βρεθεί κοντά της, κάνοντας και όλο το πλατό να "λυγίζει" με τα λόγια του, δίχως να μπορούν να πουν κάτι.

Η σπαρακτική εξομολόγηση του πατέρα της αδικοχαμένης Κυριακής

«Ερχόμαστε καθημερινά. Της μιλάμε και δεν μας μιλάει, απλά μας κοιτάει. Την έχω δει στον ύπνο μου, το έχω δει το κορίτσι μου, αλλά δεν θα ήθελα να προχωρήσω, είναι προσωπικά δικά μου. Ακούω και τη φωνή της ώρες ώρες μέσα στο σπίτι να με φωνάζει όταν μπαίνει "μπαμπά". Στον ύπνο μου με ξυπνάει και νομίζω ότι είναι εκείνη, λέω όνειρο ήταν, ρε γαμώτο», είπε αρχικά με δάκρυα στα μάτια - δείτε εδώ την τραγική φιγούρα της μητέρας της στην κηδεία.

«Ηθική δικαίωση θα είναι μόνο να μην αναπνέει ο δολοφόνος της, αυτό. Και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, αυτοί που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και βρέθηκε τώρα η κόρη μου να είναι εδώ, μέσα σε αυτά τα μάρμαρα. Εγώ το έμαθα την επόμενη μέρα το πρωί, δεν το έμαθα το βράδυ, πήγα κανονικά για δουλειά. Από μία δημοσιογράφο το έμαθα. Δεν με πήραν ποτέ ένα τηλέφωνο από την αστυνομία να με ενημερώσουν», σημείωσε στη συνέχεια (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο).

«Έχω μισήσει το όνομά μου, γιατί κι εμένα με λένε Θανάση (όπως τον δολοφόνο). Δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο, ούτε η μάνα του ούτε ο πατέρας του ούτε ο αδερφός του. Είχε γίνει και ένα σκηνικό τότε που τον μάλωσα εγώ, όταν μου την ζήτησε σε γάμο και του είπα ότι "με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα κάνεις οικογένεια", κοίταξε να βρεις μια δουλειά". Του τα έχωσα χοντρά χοντρά. Και ήρθε η κόρη μου και τον πήρε από το χέρι και μου είπε "εμείς ήρθαμε να σου πούμε ένα καλό νέο και εσύ μαλώνεις τον Θανάση;". Και τελικά αυτός που τον πήρε από το χεράκι, έβαλε τα χέρια και την κάρφωσε στο στήθος και την πλάτη πέντε φορές», κατέληξε.

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και μετά τη δολοφονία της νεαρής, αλλά και αργότερα στο νοσοκομείο, όμως η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, έδειξε πως δεν έχει ενεργή ψυχοπαθολογία και την ημέρα που τέλεσε το έγκλημα δεν είχε διαταραγμένη καμία πνευματική του λειτουργία. «Ήταν σε θέση να αντιληφθεί το άδικο των πράξεών του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος.

Όσον αφορά στην εξάρτησή του από τοξικές ουσίες, οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως εξηρτημένο άτομο με πολυχρησία τοξικών ουσιών και οι τελευταίες ειδήσεις γύρω από το όνομά του τον ήθελαν να μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.