Απόστολος Τσιτσιπάς – Ο πατέρας του Στέφανου μιλάει πρώτη φορά για το «διαζύγιό» τους: «Είναι στο χέρι του να αποφασίσει»

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως προπονητής στο πλευρό του

Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Για πρώτη φορά μετά την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο γιος του, και το επαγγελματικό τους διαζύγιο, ο Απόστολος Τσιτσιπάς «έσπασε» τη σιωπή του για τις σχέσεις του σήμερα με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Όσον αφορά το επίμαχο επεισόδιο ανάμεσά τους, ο πατέρας και πρώην προπονητής του Έλληνα τενίστα δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Ωστόσο, μιλώντας στην ιστοσελίδα tennistourtalk.com, αναφέρθηκε στους λόγους που τους απομάκρυναν, ενώ αποκάλυψε και αν μιλάνε μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Νέα «καρφιά» για τον πατέρα του μετά το επαγγελματικό τους «διαζύγιο» – Τι δήλωσε

Οι δηλώσεις του Απόστολου Τσιτσιπά για τον γιο του Στέφανο

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς σημείωσε πως αυτή δεν είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς ο Στέφανος είχε και στο παρελθόν άλλους προπονητές, αλλά διατηρούν καθημερινή επαφή ως πατέρας και γιος. Αυτή την περίοδο έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προετοιμασία του γιου του, Παύλου Τσιτσιπά.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Στέφανος αποφάσισε ότι -για ένα χρονικό διάστημα- θέλει να είμαι απλώς ο πατέρας του, να τον συμβουλεύω, αλλά να μην λαμβάνω μέρος στις προπονήσεις του. Είναι στο χέρι του να αποφασίσει πώς αισθάνεται και πρέπει να το σεβαστώ. Πρέπει, επίσης, να καταλάβει τι θέλει. Έχει τον χώρο του», δήλωσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς σχετικά με την κατάσταση ανάμεσά τους.

«Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ξανά σ’ εμένα και να μου πει “θέλω να προπονούμαι μαζί σου, καθώς μου αρέσει ο τρόπος που με καθοδηγείς”. Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου. Ποτέ δε θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του… φαντάζομαι», συμπλήρωσε με μία δόση χιούμορ ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την αλλαγή προπονητή του

«Σε αυτό το άθλημα ποτέ δεν είναι εύκολο να κάνεις αλλαγές, είτε είναι στην ομάδα σου, είτε οποιουδήποτε είδους αλλαγές. Πάντα είναι περίπλοκο όταν το κάνεις και όλοι νιώθουν μια ανασφάλεια για κάποια πράγματα. Αλλά είναι σημαντικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις να συνεχίζεις μπροστά και να βρίσκεις τη λύση. Επίσης θεωρώ πως είναι σημαντικό να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και να μην αναλώνεσαι πολύ σε ό,τι συμβαίνει στο περιβάλλον σου. Τα σωστά άτομα θα σε κάνουν να προσαρμοστείς πιο εύκολα και θα το κάνουν να λειτουργήσει για σένα και για τον περίγυρό σου», σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του πατέρα του από τη θέση του προπονητή του.