Καυστικό μήνυμα από τον Αντώνη Κανάκη: «Ας αφήσουμε την οργή ήσυχη για άλλους λαούς που την τιμάνε έμπρακτα»

Ξέσπασε μετά την καταστροφή

Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στα social media είναι οι φωτιές που έπληξαν τη βορειοανατολική Αττική και έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, ενώ κόστισαν τη ζωή σε μία γυναίκα. Θέση στα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες πήρε ο Αντώνης Κανάκης, καυτηριάζοντας όλους όσοι οργίζονται διαδικτυακά, αλλά δεν αντιδρούν έμπρακτα.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο παρουσιαστής, αυτές οι φωτιές ξεχνιούνται πολύ γρήγορα, φέρνοντας παραδείγματα από άλλες χρονιές όπου πάλι «η οργή ξεχείλιζε», ωστόσο στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Ο Αντώνης Κανάκης άφησε να εννοηθεί ότι οι πολίτες πρέπει να δείξουν με πράξεις την οργή τους, όχι μόνο με λόγια.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Αττική: Με 4 λέξεις οι Ράδιο Αρβύλα τα είπαν όλα

Το μήνυμα του Αντώνη Κανάκη μετά την καταστροφή

«Καλύτερα να αφήσουμε την οργή ήσυχη. Γιατί ειδικά αυτού του είδους την οργή πρέπει να την τιμάμε όταν έρθει η ώρα. Όχι να τη ξεχνάμε ακαριαία και να γινόμαστε ξανά χειροκροτητές. Στα Τέμπη, στο Μάτι, σήμερα, όταν συμπολίτες μας, παιδιά γονείς, αδέλφια, φίλοι, χάνουν τις ζωές τους, “ξεχειλίζουμε από οργή”. Όταν κάθε χρόνο άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους και παρακολουθούμε τη χώρα μας να καίγεται, “ξεχειλίζουμε από οργή”», έγραψε ο Αντώνης Κανάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Όμως, διαχρονικά, όλοι οι υπεύθυνοι αυτών των εγκλημάτων, είτε ακόμη κυβερνούν, είτε ζουν ανενόχλητοι τις “αξιοσέβαστες” πολιτικές ζωές τους. Οπότε, ας την αφήσουμε την οργή ήσυχη για άλλους λαούς που την τιμάνε έμπρακτα», κατέληξε στο μήνυμά του μετά τις καταστροφικές φωτιές ο Αντώνης Κανάκης.