Λευτέρης Πετρούνιας: Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση προς τιμήν του - Θα δώσουν το όνομά του σε...

Του ανακοινώθηκε στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

NDP

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε σήμερα, Τετάρτη 7 Αυγούστου, στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι και στο αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, τον περίμενε πλήθος κόσμου για να τον χειροκροτήσει και να τον συγχαρεί που για μία ακόμη φορά έκανε περήφανη ολόκληρη την χώρα.

Εκεί βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα δώσει στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, το όνομα του του Ολυμπιονίκη, τιμώντας τον για όλα όσα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς μετρά άλλα τρία ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή και του και πολλές ακόμη σημαντικές διακρίσεις.

Δείτε επίσης: Ποιος είναι ο αθλητής που έγραψε ιστορία στο Παρίσι - Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος και η οικογένειά του

Η ανακοίνωση για την κίνηση προς τιμήν του Λευτέρη Πετρούνια

«Αισθάνομαι πολύ ωραία, αισθάνομαι περήφανος, τρισευτυχισμένος και κουρασμένος. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση για να επιστρέψω με γεμάτες μπαταρίες. Ήταν μία τριετία που μεσολάβησαν πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες, τις οποίες ξεπεράσαμε και είμαστε εδώ σήμερα», δήλωσε αρχικά εκείνος με την σειρά του στο αεροδρόμιο.

«Μόλις προσγειώθηκα και δεν έκανα βήμα, σκέφτηκα ότι την “πάτησαν” οι Κινέζοι, αλλά τελικά δεν βγήκε. Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα το μετάλλιο, γιατί ήμουν σίγουρος για την εκτέλεση. Αγχωθήκαμε λίγο μέχρι το τέλος, αλλά η σκέψη μου ήταν ότι μου ζητήθηκε και το παρέδωσα», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Τα κλάματα της κόρης του μόλις τον είδε στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Η αντίδραση της Μιλλούση με τις μικρές μπροστά από την τηλεόραση

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος για... διακοπές. Για να ξανακερδίσουμε και να έρθουμε εκεί που πρέπει να είμαστε, σαφώς πρέπει να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα, για να επιστρέψω με την ίδια όρεξη και να συνεχιστούν οι επιτυχίες», σημείωσε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης.

«Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με αγαπάνε και πιστεύουν σε εμένα. Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Τους το αφιερώνω εξ ολοκλήρου. Ήρθε μέσα η Βασιλική, δεν περίμενα ότι θα φτάσει εκεί, γι' αυτό ήταν συγκινητικό και για μένα όταν την είδα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ: