Λουάνα Αλόνσο - Η Παραγουανή κολυμβήτρια απαντά: «Δεν με έδιωξαν από το Ολυμπιακό Χωριό»

Δίνει τέλος στις φήμες

Instagram/luanalonsom

Οι φήμες για την απομάκρυνση της Παραγουανής κολυμβήτριας, Λουάνα Αλόνσο, από το Ολυμπιακό χωριό επειδή δημιουργούσε «ακατάλληλο περιβάλλον» έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Παραγουάης δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την απόφαση, παρά μόνο ανέφερε ότι η παρουσία της Αλόνσο είχε «αρνητική επίδραση» στους συναθλητές της. Αυτό που φαίνεται να πυροδότησε την αντίδραση ήταν οι αναρτήσεις της στα social media μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, όπου είχε τερματίσει 6η στα 100μ. πεταλούδα και δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Οι φωτογραφίες της Λουάνα Αλόνσο που προκάλεσαν αντιδράσεις

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Αλόνσο προκάλεσε δυσαρέσκεια επειδή επέλεξε να φορά δικά της ρούχα αντί της επίσημης ενδυμασίας της αποστολής. Επιπλέον, δημοσίευσε φωτογραφίες από τις βόλτες της στο Παρίσι, τις επισκέψεις σε μπουτίκ και εστιατόρια, καθώς και από την επίσκεψή της στην EuroDisney.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αλόνσο διέμεινε στο Hotel Pastel κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου και επισκέφθηκε τα καταστήματα Yves Saint Laurent και Louis Vuitton.

Η απάντηση της αθλήτριας

Η Λουάνα Αλόνσο απάντησε μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram, όπου έγραψε: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν με έδιωξαν ποτέ, ούτε με απέβαλαν από οπουδήποτε. Παρακαλώ σταματήστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αλλά δεν θα αφήσω τα ψέματα να με επηρεάσουν».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Λουάνα Αλόνσο είχε δηλώσει πως αποσύρεται από την κολύμβηση, παρά το νεαρό της ηλικίας της. «Είναι επίσημο τώρα! Παίρνω σύνταξη από το κολύμπι, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη! Συγγνώμη Παραγουάη!» έγραψε λίγο μετά την πρόσφατη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.