Απόστολος Χρήστου: «Ήταν μία λύτρωση», δηλώνει για το μετάλλιο και αποκαλύπτει τον άνθρωπο που τον στήριξε

Ο Ολυμπιονίκης ήταν έτοιμος να τα παρατήσει μετά το χαμένο μετάλλιο στα 100μ

Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Ένα απίθανο rollercoaster συναισθημάτων, με αίσιο τέλος, έζησε τις τελευταίες μέρες ο Απόστολος Χρήστος. Έχασε για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο και δήλωνε πως δεν θα κατέβει στην κούρσα για τα 200μ, τελικά ένας άνθρωπος του άλλαξε γνώμη, ωστόσο. Σήμερα πανηγυρίζει συγκινημένος για το ασημένιο μετάλλιο, πρώτο για Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, αποκαλύπτοντας ότι μία κουβέντα με τον πατέρα του έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να αγωνιστεί και να κατακτήσει το μετάλλιο, ενώ τόνισε πως η στιγμή της απονομής ήταν μία λύτρωση για τους κόπους του.

Δείτε επίσης: Απόστολος Χρήστου: «Ένα παιδί που ονειρεύτηκε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά κατάφερε κάτι παραπάνω»

Οι δηλώσεις του Απόστολου Χρήστου

«Σίγουρα είναι ένα τεράστιο μήνυμα ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε, το πέρασα στον εαυτό μου και εύχομαι σε όσους με παρακολούθησαν. Τα πράγματα ξεκίνησαν ναι μεν καλά με την πρόκριση στον τελικό, αλλά είχα μία ατυχή στιγμή και έμεινα εκτός βάθρου για μόλις δύο κλάσματα, γι’ αυτό και στενοχωρήθηκα και απογοητεύτηκα», δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Χρήστου.

«Είχα μία κουβέντα με τον πατέρα μου μετά την κούρσα 100 μ. ύπτιο, που μου είπε “αφού το θες τόσο πολύ, πάρ' το στα 200. Πολέμησε εκεί πέρα”. Εκεί άρχισα να το σκέφτομαι, είδα ότι είμαι σε καλή κατάσταση και είπα να κάνω την προσπάθεια αυτή, αφού ήμουν εκεί. Δεν έχασα αυτή την ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκα στο έπακρον», συμπλήρωσε ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, τα πρώτα πρόσωπα που πήρε μετά τη νίκη του ήταν τα μέλη της οικογένειάς του, ο αδερφός του και οι γονείς του. «Δεν κλαίω εύκολα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Ανέβηκα στο βάθρο, μου κρέμασαν το μετάλλιο στον λαιμό, ένιωσα ολοκληρωμένος σαν αθλητής. Ένιωσα πλήρης. Επιτέλους, μετά από τόσο κόπο, ιδρώτα, δυσκολίες, μία αδιάκοπη πορεία με προπονήσεις ανταμείφθηκε και με το παραπάνω με αυτό το μετάλλιο. Και να μου έλεγαν ότι θα περάσω όλα αυτά στο διπλάσιο και στο τριπλάσιο, πάλι θα το έκανα. Ήταν μία λύτρωση», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Απόστολος Χρήστου.