Θοδωρής Τσελίδης: Με βεγγαλικά και κονφετί τον υποδέχτηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό

Κατέκτησε το χάλκινο στο τζούντο – Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Φωτογραφία: Eurokinissi

«Έσπασε το ρόδι» για τα μετάλλια της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι ο Θοδωρής Τσελίδης, παίρνοντας θέση στο βάθρο, στην κατηγορία των 90κ στο τζούντο. Αναμενόμενο ήταν να επικρατήσει το αδιαχώρητο στην επιστροφή στο Ολυμπιακό Χωριό, με τους συναθλητές του να του επιφυλάσσουν τιμές ήρωα.

Τα μέλη της Team Hellas τον αποθέωσαν με (μικρά) βεγγαλικά, κονφετί, χειροκροτήματα και «συγχαρητήρια» για το επίτευγμά του, καθώς και για το ήθος του. Ο Θοδωρής Τσελίδης πέρα απ' το χάλκινο, ξεχώρισε και για το ήθος του στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, πανηγυρίζοντας με σεμνότητα την κάθε του νίκη.

Δείτε επίσης: «Θοδωρή Τσελίδη σ' ευχαριστούμε»: Το Twitter πανηγυρίζει το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα συγχαρητήρια της Team Hellas στον Θοδωρή Τσελίδη

Ηigh fives με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, φωνές και πολλά «μπράβο» με όλους να συμφωνούν πως είναι «παιχταράς». Την αποθέωση γνώρισε και ο προπονητής του, Ηλίας Ηλιάδης, που τον στήριξε στις δύσκολες στιγμές, μέχρι να φτάσει στο βάθρο. Χαμηλών τόνων, ο Θοδωρής Τσελίδης δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τα μέλη της Team Hellas και πόζαρε με μέλη της Εθνικής πόλο γυναικών, που περιεργάζονταν το μετάλλιό του.

Το μετάλλιο του Θοδωρή Τσελίδη είναι το τρίτο της χώρας μας στο τζούντιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο μετάλλια έφερε στη χώρα ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο ολυμπιονίκης του τζούντο είχε κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το χάλκινο στο Λονδίνο.

«Ο Θόδωρος Τσελίδης φτάνει στο Αρχηγείο στο Ολυμπιακό Χωριό και όλα τα μέλη της Team Hellas τον αποθεώνουν για το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για την Ελλάδα στο Παρίσι» αναφέρει σχετικά η ΕΟΕ.

«Χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω το λόγο μου. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Σκεφτόμουν κάτι καλύτερο, αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Είναι το πρώτο μετάλλιο και χαίρομαι πολύ. Είμαι χαρούμενος για την πατρίδα μας», δήλωσε μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Θοδωρής Τσελίδης.