Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους

Όλη η αλήθεια

Αθώοι κρίθηκαν, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, λόγω αμφιβολιών. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στη δίκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο 49χρονος, ο οποίος κατηγορούνταν ως συνεργός του δεύτερου κατηγορούμενου, κρίθηκε αθώος με πλειοψηφία 5-2, ενώ ο 41χρονος, ο οποίος φέρεται πως κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε τον δημοσιογράφο κρίθηκε με πλειοψηφία 6-1, με τον πρόεδρο και μία δικαστή να μειοψηφούν και να υποστηρίζουν ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Δείτε επίσης: Κόβουν το 50% της σύνταξης που παίρνει η σύζυγός του μετά τη δολοφονία του - «Θλιβερό και λυπητερό! Είναι θέμα τιμής»

Στην προηγούμενη δίκη που είχε πραγματοποιηθεί, η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ είχε δηλώσει: «Εγώ τι να πω; Θέλω να βρεθούν αυτοί που έδωσαν την εντολή. Ξέρω το παιδί μου τι άνθρωπος ήταν. Τώρα τι έγινε τι δεν έγινε δεν τα γνωρίζω. Θέλω και επιμένω να βρεθούν οι δολοφόνοι. Κι όχι μόνο αυτοί γιατί δε έδρασαν αυτοί μόνοι τους. Έπαιρναν από κάπου εντολές. Θέλω τους εντολείς, να βρεθούν. Φτάνει που σκότωσαν τόσα παιδιά, εμείς τα χάσαμε, δεν θα τα ξαναβρούμε. Να μην ξανά φύγουν άλλα παιδιά. Αυτό θέλω».

«Ο Γιώργος δεν ξαναγυρνάει πίσω. Εύχομαι η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εύχομαι να δικαστούν αυτοί που έχουν πιάσει και να βρουν και αυτούς που έδωσαν τις εντολές», ανέφερε στην συνέχεια η αδερφή του.