Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Την έκλεψαν, την λήστεψαν!», «Ντροπή!» - Σάλος στο X/Twitter με την αδικία στην Γκουντούρα στην ξιφασκία

Η απολογία του Δελενίκα για το ξέσπασμά του

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε αγώνας ξιφασκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την Δώρα Γκουντούρα να κάνει μία εκπληκτική προσπάθεια απέναντι στη Γαλλίδα, Μανού Απιτσί-Μπρουνέ. Η διαιτησία, ωστόσο, της στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά, με την ίδια να χάνει με σκορ 15-13 από την αντίπαλό της.

Το γεγονός, όμως, πως ο Ιταλός διαιτητής, Λουίτζι Μαρτιλότι, ακύρωσε δύο πόντους στο 14-14 υπέρ της Γαλλίας, έκανε τον προπονητή της Δώρας Γκουντούρα, Θανάση Δελένικα, να ξεσπάσει και να ξεκινήσει να διαμαρτύρεται έντονα στο στάδιο.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Instagram της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε για το γεγονός αυτό, για την αδικία που πραγματοποιήθηκε προς το πρόσωπο της Ελληνίδας παίκτριας, ενώ απολογήθηκε και για το ξέσπασμά του. Η ίδια δάκρυσε μπροστά στην κάμερα μετά το τέλος του αγώνα (δείτε εδώ το βίντεο και τις δηλώσεις της).

«Δεν ηρεμείς εύκολα μετά από αυτό που έγινε, γιατί σήμερα η Δώρα έβγαλε έναν καταπληκτικό εαυτό, έπαιξε τρομερή ξιφασκία. Βγήκε όλη η δουλειά που είχαμε κάνει εδώ και μήνες, βασικά εδώ και δύο χρόνια για να βγει αυτός ο αγώνας. Είναι κρίμα και άδικο να χάνεται έτσι μια πρόκριση στην τετράδα και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε και πάλι αν θα παίρναμε μετάλλιο, αλλά σήμερα η Δώρα έδειχνε τρομερά στοιχεία. Από όσα είδα από τις κοπέλες που έπαιζαν σήμερα, η Δώρα έπαιζε μακράν την καλύτερη ξιφασκία και ήταν για να πάρει αυτό το μετάλλιο.

Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο που με είδε σε αυτή την κατάσταση, αλλά πραγματικά ήταν τόση κατάφωρη η αδικία που συνέβαινε εναντίον της Δώρας που βγήκα από τα ρούχα μου, δεν μπορούσα να το κρατήσω άλλο μέσα μου.

Μετά τον αγώνα της είπα "δε πειράζει", που πειράζει για τον κόπο της. Την έκανα μία αγκαλιά και πάμε παρακάτω», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Έχασε το μετάλλιο για 2 εκατοστά ο Απόστολος Χρήστου: «Στεναχωρέθηκα γιατί ήμουν πολύ κοντά»


Το όλο ζήτημα σχολιάστηκε πολύ έντονα στο X/Twitter, με τους Έλληνες να ξεσπούν επίσης, μιλώντας για "κλεψιά" και βοήθεια από την πλευρά της διαιτησίας στην Γαλλίδα.