Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Σκάνδαλο» ο αποκλεισμός της Δώρας Γκουντούρα, δηλώνει ο προπονητής της

Δάκρυα συγκίνησης για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πάλεψε μέχρι τέλους

Με πολλά παράπονα από τη διαιτησία και δύο πόντους που έκριναν τον αγώνα, αποκλείστηκε στα προημιτελικά της σπάθης η Δώρα Γκουντούρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κοίταξε στα μάτια τη Γαλλίδα, χάλκινη Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μανόν Απιτί Μπρουνέ, ωστόσο ηττήθηκε εν τέλει με 15-13 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πορεία της, με τη Δώρα Γκουντούρα και τον προπονητή της να αντιδρούν έντονα κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του, σε ορισμένες αμφιλεγόμενες αποφάσεις. Σε δηλώσεις του, ο Θανάσης Δελενίκας έκανε λόγο για ξεκάθαρα μεροληπτική στάση, τονίζοντας πως οι διαιτητές ήθελαν να προκριθεί η Γαλλίδα αθλήτρια.

Οι δηλώσεις της Δώρας Γκουντούρα και του προπονητή της μετά το τέλος της πορείας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

«Η συγκεκριμένη είναι εξαιρετική αθλήτρια, παρόλα αυτά έχω ενστάσεις για κάποια χτυπήματα. Δεν μου αρέσει να τα ρίχνω στη διαιτησία, γιατί είναι η δικαιολογία των αδύναμων. Αλλά όταν ηρεμήσω και τα δω πιο καθαρά, πιστεύω ότι κάποια χτυπήματα ήταν δικά μου, θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε πάει στο 14-14 και να κριθεί στον πόντο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, στόχος μου ήταν να έρθω», είπε η Δώρα Γκουντούρα, πριν την διακόψουν δάκρυα συγκίνησης.

«Δεν είναι στενοχώρια, είναι συγκίνηση. Εμένα το μετάλλιο για μένα δεν βρίσκεται εδώ (στο γήπεδο), είναι κάθε μέρα στην προπόνηση, εκεί που μπαίνεις και ξαναμπαίνεις κόντρα σε Θεούς και δαίμονες. Ευχαριστώ για την αγάπη του κόσμου, συνεχίζουμε. Μόνο πιο δυνατούς μας κάνουν αυτές οι καταστάσεις», πρόσθεσε στον απόηχο του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, από τη μεριά του τόνισε στην ΕΡΤ: «Δεν είναι αδικία, αυτό που έγινε σήμερα είναι σκάνδαλο. Τουλάχιστον 6 πόντοι ήταν δικοί μας. Έπαιζε μια Γαλλίδα και έπρεπε να κερδίσει. Είναι ξεκάθαρα υπέρ μας το παιχνίδι, είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα κάποιοι άνθρωποι να παίζουν με τον κόπο, το αίμα και τον ιδρώτα των παιδιών μας, είναι αμαρτία».