Αλέξανδρος Βάρθης: Ο κακός «Τάσος» από τις «Ψυχοκόρες» αποκαλύπτει ότι δέχτηκε παρενόχληση από σκηνοθέτη

«Το κίνημα metoo κάηκε από την υπερπροβολή από τα κανάλια»

Ο Αλέξανδρος Βάρθης μίλησε στην εκπομπή «Γεια σου» και τη Νάνσυ Παραδεισανού. Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο του κακού ως «Τάσος» στις «Ψυχοκόρες», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα metoo, στην παρενόχληση που υπέστη, αλλά και στον τρόπο που άλλαξε η σχέση με τη σύζυγό του από την ημέρα που έγινε πατέρας.

«Το παιδί ήρθε συνειδητά. Για εννιά χρόνια, από τα δώδεκα που είμαστε μαζί, δεν το θέλαμε. Το είχαμε συζητήσει, δεν το είχαμε ανάγκη εκείνη την περίοδο. Η σχέση με τη γυναίκα μου άλλαξε μετά τον ερχομό του παιδιού, αλλά δεν άλλαξε ομαλά. Μια γέννα δεν είναι ομαλή, είναι κάτι βίαιο και αιματηρό. Πάντως δεν φτάσαμε σε ακραία φάση», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Βάρθης.

Ο Αλέξανδρος Βάρθης για το κίνημα metoo

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Βάρθης αναφέρθηκε στο metoo: «Είχα μιλήσει τότε για έναν σκηνοθέτη που μου έκανε απρεπείς ερωτήσεις για να πάρω έναν ρόλο σε κάποια ταινία του, που δεν ξέρω αν έγινε και ποτέ. Μετά ακούστηκαν διάφορα για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη».

Και κατέληξε: «Δεν βοηθήθηκε όσο έπρεπε το θέατρο, η υπόθεση κάηκε από την υπερπροβολή από τα κανάλια. Υπερπροβλήθηκαν κάποιες περιπτώσεις, συνήθως οι πιο γνωστές, και αυτό ήταν πάρα πολύ κακό, έκανε κακό στο κίνημα metoo, δεν βοήθησε σε τίποτα και πέρασε από την καταγγελία στο κουτσομπολιό. Τον κόσμο μετά τον ενδιέφερε τι βρακί μπορεί να φόραγε ο Αλέξανδρος Βάρθης και όχι τι έκανε. Από κει και πέρα η βοήθεια που προσέφερε είχε να κάνει με το “κράτημα” κάποιων ανθρώπων που δεν θεωρούν πια το θέατρο ή έναν χώρο πρόβας το “τσαρδί” τους».